И пак за изневярата...

• 26 465
  • 862
  •   1
Отговори
# 270
Какво? Е, как ще си моногамна като си омъжена? Фактите са си факти, ти си семейна жена, разведи се, съберете се официално без да се криете и тогава казвай, че е така. От къде си сигурна, че твоичкия единствен любовник не тъче на два или три стана?

# 271
Какво? Е, как ще си моногамна като си омъжена? Фактите са си факти, ти си семейна жена, разведи се, съберете се официално без да се криете и тогава казвай, че е така. От къде си сигурна, че твоичкия единствен любовник не тъче на два или три стана?
Е, най-малкото оправя жена си.....   Smiley
Пък и след като е такъв "виден любовчия", що да не оправя още някоя и друга булка.Дащен мъж, бе....

# 272
хаххаахах, Браво, момчета за коментарите! Не, нямам намерение да се омъжвам пак, не съм сигурна дали ми е верен, но кой може да бъде сигурен в това?

# 273
Докато четях мнението на хубавата Пенка в главата ми се визуализира Рачков в ролята на Ники Пънчев как казва "добра логика". А нито е добра нито е логика. Пенке, Пенке и твоята не е лесна.

Моногамна съм, вярна и морална, но само на мъж, когото обичам.
Имам нужда от емоция и любов, която не получавам от съпруга си и съм свободен човек да изживея това, което желая.
Предпочитам да не изневерявам на любовника си.

Нови висоти на женската логика в три изречения. Laughing
Хем моногамна и вярна, хем изневерява.
Хем омъжена, хем свободна.
Не изневерява на любовника си (с мъжа си??).
Rolling Eyes

Не е никак смешно обаче. Защото утре децата на тази Пенка ще се сгаджят с моите деца, или с вашите деца, или с нечии други деца. И ще пренесат там модела си за семейство без любов и топлота и фалшиви морални ценности "за пред хората". В общество живеем и злото се възпроизвежда, а не че някой му пука за конкретната начесана или неначесана Пенка.

Тоест, само децата расли в семейство на хора, които си изневеряват правят същото след време? Възрастни израсли в здраво, почтено и нормално семейство (на некръшкачи) повтарят семейния модел и са верни до гроб?
А я си представи, че точно някое от твоите деца, което е расло и възпитаване точно ''както трябва'' вземе, че някой ден изневери на половинката си?
Изобщо, що за глупости?

# 274
Мен пък ме потриса това, че Пенка смята, че няма семейства с 15-20 стаж, които да се обичат и да има емоция между тях. Чак пък толкова да няма никой около нея, който да я обори, не ми се вярва. Ама е удобно да виждаме тези като нас, че да си оправдаваме семейния модел.

# 275
Нека аз пиша глупости а вие бъдете прави в "широтата на мисленето си" но аз имам сравнително дълъг житейски опит и мога убедено да кажа че хората израсли без любов и топлота в семейството си носят дефицитите до живот. И обратното - в здрави и сплотени семейства дори детето да се подхлъзне по едно или друго, накрая пак става стойностен човек.

# 276
Мен пък ме потриса това, че Пенка смята, че няма семейства с 15-20 стаж, които да се обичат и да има емоция между тях. Чак пък толкова да няма никой около нея, който да я обори, не ми се вярва. Ама е удобно да виждаме тези като нас, че да си оправдаваме семейния модел.

Не съм казала, че няма такива семейства. И аз се борех за такова 17 години, но не може само единия да го иска. В крайна сметка, казах майната му и спрях и аз да полагам усилия.

# 277
В такъв случай, бъдещият зет / снаха в никакъв случай не бива да са от семейство на разведени. Още по-лошо - на неразведени, но живеещи неморално. Тия неща трябва да се знаят, за да не се допусне моралната развала да плъзне в почтените домове на хората.

# 278
В такъв случай, бъдещият зет / снаха в никакъв случай не бива да са от семейство на разведени. Още по-лошо - на неразведени, но живеещи неморално. Тия неща трябва да се знаят, за да не се допусне моралната развала да плъзне в почтените домове на хората.

Супер, радвам се на почтения ти дом, много внимавай с какви хора контактуваш.

# 279
Не знам за теб, аз мисля, не мога да давам тон на живота на възрастен човек.Той сам прави изборите си.Само се надявам, да съм дала добър пример...

# 280

Не съм казала, че няма такива семейства. И аз се борех за такова 17 години, но не може само единия да го иска. В крайна сметка, казах майната му и спрях и аз да полагам усилия.
Е как не си казала, като точно това каза:
..... Блазе им на тези, които имат късмет да запазят обичта си, но не познавам такива. Иначе всички са идеалисти, но любовта изисква всеки ден грижи и мисъл.

# 281
Май не на всеки му се е налагало да прекара деца през развод. Отстрани много весело изглежда...всъщност е мега гадно, докато отшуми.

Но семейство проформа ми звучи в пъти по-зле, отколкото един развод, щом се налага.

# 282

Супер, радвам се на почтения ти дом, много внимавай с какви хора контактуваш.

Струва ми се, че не си разбрала написаното.
Естествено, че внимавам с какви хора контактувам, но със сигурност семейните им отношения никак не ме касаят. Други са ми критериите.

Тон в живота на никого не давам, не съм толкова арогантна.

# 283
 Грешка е, че всеки заема някаква нападателна или отбраняваща позиция в тези разговори. Вярно, че поляризират, но все пак давайте право на другия да е стигнал до своите изводи. За толкова години живот съм научила, че на мен и да ми изглеждат алогични, глупави или вредни, на някой друг му вършат работа по оцеляването или набутването още по-надолу, просто защото повече от това не може... Всяко нещо, което решаваме и следваме, така или иначе има своите последствия далеч напред във времето, особено ако имаме деца. Дали едното или другото, все е така.
Въпросът за почтенността. Опростачва се като че ли умишлено с някои коментари. Мисля, че е личен избор и отговорност. Кой, колкото си може. Достатъчно разпилени животи съм виждала заради глупостта да си мислиш, че само ти имаш право на щастие и това поражда "правото" да газиш някой друг. Само това може да ме потресе.
Изключително просташки звучат и определенията като "светици", демек псевдо...Имайте предвид, че има и жени, които не се впечатляват от лигльовци, лъжци и страхливци.

# 284
Подкрепям, но е редно и тези, които са си намерили своя начин на добруване, да не забравят, че има и едни други хора с по-простичко функциониране, именно традиционното. То в този смисъл, няма смисъл нито от камъни, нито от цинизъм.

Общи условия

Активация на акаунт