И пак за изневярата...

• 26 435
  • 862
  •   1
Отговори
# 495
  • Русе
Ето такива нахакани жени като Алекса се оправят в живота.Nerd
Скромността в днешно време не ти помага, напротив - понасяш вреди. Хищническият инстинкт и интуиция за нещата са важни, а не да се хвърляш на първия срещнат/срещната от отчаяние само за да не останеш самотен.

# 496
Някой спомена по- напред, че с такъв човек до себе си съм нямала избор. И да, и не.
Просто споделих друга гледна точка. А що се отнася до симулиране за семейство, в моя случай, бившия се опита да симулира. А аз връщайки се, давайки втори шанс, волю- неволю станах съучастник в симулацията. Че даже и аха да си повярвам...че ще има промяна.
Иначе аз съм човек на мигновените решения. Категорични и връщане назад не. Да мишкувам не умея, което не знам вече дали е положително качество.
Ако не беше брат му на бившия, изобщо нямаше да се върна.

Дренка, Катчър много сте ми интересни. Уважавам мненията и на двете ви, а тези реплики помежду ви, ме разсмиват от сърце. Абе с една дума с удоволствие ви чета.

# 497
Не, наистина ми е много интресно, с каква цел я правиш тая пропаганда на емпатията. Чисто професионално ме бърка Simple Smile

# 498
Е какво излиза? Че единствените прокопсващи и достойни за подражание са някакви мозъчно увредени лица?
Ами няма как всички да се издигнат на тяхното ниво на егоцентризъм и дебелоочие.
Освен дружно да си изрежем амигдалите....

Последна редакция: вт, 13 авг 2019, 19:01 от Анонимен

# 499
  • София
Тя Дренка много ме харесва, ама не ще да си признае Joy

Скрит текст:
Ще пробвам да ти отговоря честно. Не правя пропаганда, в случая коментирах пост на Алекса, която подробно коментираше това. Но предизвикват огромен дисонанс в мен такива хора. Аз съм ригидна откъм морален компас и съответно не понасям да чета неща, които не са човечни за мен. Виждала съм такива хора, виждала съм и жертви на такива хора. Изпитвам неприязън. Това е, няма задна мисъл.

# 500
Тя Дренка много ме харесва, ама не ще да си признае Joy

И това е достатъчно. Ей, пусто харесване, бре, и другото го прочетох. Никак не се връзва с емпатия обаче. Както и да е.

# 501
Е какво излиза? Че единствените прокопсващи и достойни за подражание са някакви мозъчно увредени лица?
Ами няма как всички да се издигнат на тяхното ниво на егоцентризъм и дебелоочие.
Освен дружно да си изрежем амигдалите....
Да, много хора и децата си възпитават така. Индивидуализъм, гонене на собствените интереси, непукизъм, да ми е лек живота /спомнете си само лафа Учи мама, за да не работиш/, арогантност, високо самомнение, липса на самокричност, непукизъм, незаинтересованост... списъкът е безкраен. Да са отгоре и както се каза Да успееш в живота. Е, за сметка на някой друг де, ама това удобно се пропуска.

# 502
Ааа,, в индивидуализма няма нищо лошо. За съжаление, точно хора, самоопределящи се като кооперативни, адаптивни и нам кви още, най-трудно се вписват в екип или други форми на социума.

# 503
Дето не им липсват центрове в мозъка. (Впрочем, тази теория не е доказана със 100%-ва сигурност). За тях има надежда в някои сфери.
Знам каква е статистиката, да. Не съм казала, че който дава, няма да умре сам и обратно, а че хората без емпатия си взимат дължимото по пътя, но умират сами. Често, не абсолютно винаги, защото на всеки в един момент му писва да се занимава с тях.

които смятат, че има начин да се промени конкретен вид ЛР. В случая не питах за себе си, моят егоцентризъм не ми пречи.
Анджък, дето се вика Joy То това е дефиницията. 
Смъртта е занимание самотно.
Е, освен при катастрофи.

# 504
Ааа,, в индивидуализма няма нищо лошо. За съжаление, точно хора, самоопределящи се като кооперативни, адаптивни и нам кви още, най-трудно се вписват в екип или други форми на социума.
И това го твърдиш, защото....?
Адаптивността и кооперативността не пречат на егоцентризма.

# 505
Алекса е опортюнист. Да пали свещ и да благославя родителите си, че е родена и живее в 21 век.

# 506
Може да е родена в 20-ти.
И какво общо имат свещите?
Трудно би било да е родена в 19 век.

# 507
И това го твърдиш, защото....?
Адаптивността и кооперативността не пречат на егоцентризма.

Обаче егоцентризмът пречи на адаптивността и кооперативността. Егоцентрикът е неадекватен щото живее с нереален образ, измислен и такива са му и изборите и действията и контактите с хората  и всичко. Неадекватни. Независимо как се самоопределя.

# 508
Защото трудно се оправям със стадата, Сапфире, пък се налага.

# 509
Извинявам се, че пак се намесвам, темата ми е интересна. Пандорина, защо да са измислени изискванията и нереални образите? Интересни са ми размишленията и мненията, професионални или не, ще се радвам да разясните, някои неща не мога да си ги обясня. Ще се радвам да споделите още знания и анализи за егоцентризма/нарцисизма. В моя живот изискванията например към партньорите ми са базирани на образи, които познавам, положителни черти на хора, с които съм била, не е нищо невъзможно, нито извънредно, имало е дори случаи, в които някои хора даже са надминавали очакванията и изискванията ми.
(От 20ти век идвам, но съм благодарна, че живея в 21ви)

Общи условия

Активация на акаунт