Бебета родени в чужбина -Нова тема

• 27 594
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
Лия, честито бебче, дано скоро разрешите проблемите и се наслаждавате една на друга вкъщи. Вземи си една от тези кръгли възглавнички с дупка посредата, ще ти помогне за сядането ( много добре знам какво е, 2 месеца не можех да си седна на д-то).
Добре дошла на новата мама.

Зъби, колики, да минават тези неприятни етапи, че много мъчително и за бебетата и за родителите.

# 151
Лия, честита дъщеричка. Да е жива и здрава и скоро да започне да яде. Знам какво е защото Емма е същия инат. Тя пук яде само от гърда. Като съм на лекции направи побърква баща си. Сега и със захраването нямаме абсолютно никакъв успех. За една седмица е близнала малко сладък картоф, банан, круша и облиза лъжицата с пюре от сливи.
Добре дошли на новите мами. На тези, които предстои раждане пожелавам леко и безболезнено. Скоро да се радвате на бебета.
Мин-ХО и аз не мисля, че неразположение на бебето се дължи на зъби. Както Сноуче казва го отдавам на умора, глад или нещо друго. Но това си е моя теория разбира се. Не означава, че важи за всички деца.
Якамоз 🤗 Все едно Емма ми описваш. От както се е родила, другата седмица става на 6 месеца е все залепена за мен. Вчера ММ имаше рожден ден и аз бях обещала да направя торта. Прибира се, отваря хладилника, после фризера и накрая само ме погледна “ Ясно, ти дъжшиж тортата” 🤣 Стискай зъби скоро ще пораснат и тогава ще ни се иска да са с нас постоянно. 🤗

# 152
  • Германия
Лия, честито бебе!! Да ви е много здрава и послушна, да започне бързо да се храни с апетит и ти бързо да се възстановиш! Прекрасно име сте избрали!

# 153
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Лия, честито бебе, да ви е здрава и много усмихната. Бързо възстановяване и по спокойни нощи.
Дара, добре дошла и леко раждане.

# 154
  • Наблизо
Лия,честито бебе! Да ви е много здрава и щастлива,а на теб бързо възстановяване.
Аз съм днес на ехограф и закъсняват в планинга.

# 155
Аз не мога да знам със сигурност от какво е неразположението на Мин Хо: зъби, изстина или е период, през който минава. Затова се и застраховах и ходихме и на лекар. Гушкаме се, успокояваме се, все ще мине. Предполагам следващите зъбки ще знам дали е от тях. Или пък няма. Joy
Дано и тази нощ да поспим.

Лия, хубаво ти казват момичетата: на гърда или с шише няма никакво значение, важното е да е здрава. Предлагай и  двете и ще стане. Hug Само наистина внимавай като слезе кърмата и се напълнят гърдите.

Дара, добре дошла в нашата мила група! Hug Значи ще имаш момиченце?

danaya, как сте? Hug

Alex, не ти остава много. Blush

ifsinka, много хубаво, че ти помагат. Важното е да си спокойна. От опит знам спокойна майка=спокойно бебе.

Beautiful M, в коя седмица си вече?

Stupy, и сладичкото  ли не й харесва на Емма? Кога е родена? Любопитствам, защото явно е около датата на Мин Хо? Grinning

Snowche, как се чувствате в Япония след европейската почивка?

# 156
Лия, честито! Пожелавам ви много здраве!

Ступи, при мен това със захранването се получи при бебето. Изчаках известно време и пак пробвах. Някъде към 7 месеца го захраних и изненадващо си хапва доста добре сега. Така че моят съвет е да спреш изобщо за 2 седмици и пробвай пак.
За родителите не е изнервящо, изнервящо е само за мен, защото само аз се занимавам и будувам по нощите. Знам, че ще мине, приела съм го, но понякога ми идва в повече. Освен това май имам някаква следродилна депресия, мислех, че е късно, но явно не. Може би чак сега имам време за такова нещо, при нас досега времето минаваше в най различни болести и някак се бях стегнала заради децата, но сега изведнъж психиката ми рухна.
Мин хо, няма за какво да се извиняваш. То постоянно има някакви фази, а при вас може да не е като при нас, така че не се плаши.
Аз също като Сноуче, не вярвам на неразположения заради зъби, освен рев де, но има различни теории.

# 157
Ох, Мин, бебка е в някакъв етап, през който не иска да суче, млякото е така си изтича. Предния период пък беше ревлив. На 8ми станахме на 3 месеца. Та така си се борим в момента с това ядене и общо взето това е при нас. Всеки ден по нещо ново научава. Много е своенравна и глезанка. Баба и (майка ми) я свикна със залъгалка и Дуйгу е толкова “влюбена” в нея, че чак ми се плаче. 🤣
Дано скоро при вас зъбките се успокоят.

# 158
  • MT
Благодаря момичета!!!

Аз имам въпрос, понеже няма как да цедя тук, не съм го правила, но дай боже, утре на обяд ще ни изписват, ако малката не повърне след това хранене. *стискам всички пръсти, които имам*🙏 Ако започна от утре, все още ще имам коластра, нали(не тека за момента, още не е слязло нито преходно мляко, нито нищо, но и тъкмо стана втори ден)? Реално като стисна излиза, но не е много за момента количеството също. Мисля да се цедя и да давам кърма, докато мога и имам. Имам помпа, това няма да е проблем.

За сега гърдите не ги чувствам тежки или пълни. Съвсем леко топли са, но предполагам е нормално.

И най-новото нещо, днес почти цял ден съм с лед в гащите- това е рая на земята!!! Хубаво, че казаха, че мога да ползвам лед за подуването, че имах чувството, че сядам на кол вчера. Само че, кихането още ми е проблем. 🤣🤣 Веджи, възглавницата за кърмене я ползвам по този начин, защото по другия не мога и не ми е удобна. Тя нали е като подкова, та ми е доста приятно на д-то за момента. 👌

Бебка днес се усмихна за първи път също, стопи ми се душата като я видях! ❤

# 159
Лия, ще ти кажа от моя опит. Като слезе кърмата ще разбереш. Моите гърди изведнъж станаха като вимета на коза, огромни, пълни и болезнени. Било е около 4-5ти ден. Тогава ми стана и ппоблемът с "възлите" в гърдата, а нямах и помпа и се цедих на ръка в банята по нощите. Коластрата е това, което имаш и няма да спре за сега, като се прибереш я слагай на гърда честичко и се цеди.

О, danaya, никак не ви е скучно на вас.

Аз не вярвах в следродилната депресия, мислех, че е лигавня....докато не ми се случи. Знаех, чувствах, че нещо не е наред вътре в мен, но беше извън моя контрол и не можех да го обясна.Тогава ММ ми помогна много. Не пренебрегвай тези чувства, Yakamoz! Говори за това, погрижи се за себе си!

# 160
Лия, да ви е жива и здрава госпожицата. Много да ви радва и да в много щастлива и обичана.

Прочетох ти разказа за раждането. Добре си се помъчила....а това да си сядаш на Д.....знам за аюкакво говориш.
Аз нямах много шевове но имам алергия към превръзки.. А като родих и като трябва да слагаш едни грамадни и дебели е направо трагедия. Веднага алергията ми се появи и две седмици бях като с две огромни пържоли между краката изключително болезнени.
Ще мине и това. Важното е малката да е добре.
Дано засуче скоро и да си и ти по-спокойна.

Ние днес правихме питка на малката. Ходих сутринта на църква с нея за пречистваща молитва и после си омесих питката. Стана страхотна и си направихме едно хубаво женско парти с обичани от мен хора. Добре си полафихме и се позабавлявахме.

# 161
  • Истински се вижда само със сърцето.
Лия, честито ви бебче, да е жива и здрава малката принцеса.

# 162
  • MT
Благодаря ви!

Мин, коластрата замина бързо и сега и аз съм като коза, както се изрази хаха, а се чудех дали ще имам кърма.... 🤣
Малката обаче цоцка яко по 5 минути, после заспива и няма събуждане. Пробвам да я събудя, с 300 зора успявам в що-годе будно състояние да я докарам, веднага предлагам другата гърда, но ефект нулев. Плаче, бута ме и после като заспи, спи с часове. Това нормално ли е? Днес мидуайфката каза, че кърменето обикновено можело да отнеме 20-30 мин на този етап, но каза че малката суче добре, а и струята е доста бърза и не спомена нищо притвснително, но да ви питам и вас. Аз не мога да преценя дали се нахранва, предлагам и изцедена от бутилка, ако не иска съвсем, но и нея отказва всеки път. Изцеждах от гърдите, за да се разтоваря аз, че болката вчера и днес беше голяма. Днес трябваше да направя пак едно цедене, след като отказа на 5-6тата минута да яде повече и тактично заспа. Това след 4 часа сън, аз мислех, че кърмените бебета стават по-често за хапване или греша? В болницата бяхме на 3 часа, но на АМ и пак беше същото.

Брюксел, раждането беше наистина трудно, но съм страшно щастлива, колкото и да болеше. Измъчих се, а мъжа ми преди малко ми разказва как било най-магическия му момент и как бил му минал целия живот на лента в слоу-моушън и спряло времето като я видял да излиза... Разплака ме от толкова красиви думи ❤, а аз в този момент само се чудех как толкова голямо човече беше в моя малък корем, но не му го казах, хаха 🤣. Сега малката спи, а той е пуснал рок балади и и прави серенада пред количката, докато аз си почивам. 😅❤

И само да се похваля, днес се наспах! 🙏😅

# 163
Много се радвам, че вече се храните нормално, Лия! Hug
Ми то на вимета на коза си приличаше. Joy Давай да суче, цеди се често и не оставай чувство на напрежение в гърдите. След време, не помня точно коя седмица беше след раждането, производството на кърма ще се урегулира според нуждите на бебето и ще спихнат.
Щом спи, значи е сита.Joy Ще видиш и след месец как наддава. Хубаво е, че има кой да те провери, тук има само ако останеш в санаториу след раждането, тоест ако платиш яко. Никой иначе нищо не ти казва, карам на сляпо и сега, само с четене. В началото МинХо сучеше по около 15 мин и ако видех, че се унася за сън му пипах ушенцето и се будеше. Grinning Кърмих на 2 часа и беше ад. Всяко бебе е различно и  се променя бързо. Щом не плаче и спи, спи и ти. Joy МинХо (имам само него за пример, извинявай Grinning) сега уж трябва да суче по 20мин,  а той за 8 се е наплюскал. В началото се притеснявах, но той не иска повече и е сит по около 3 часа, значи просто се храни така. Blush
Трябва да прочета за раждането ти. Hug
Почивай колкото можеш повече.
И наш МинХо е "закърмен" с рок, че и по-тежичко, понякога между детските песнички. Satisfied
Хубаво е, че мъжът ти ти помага. Hug
След като родих ММ ми каза "Благодаря", беше ми много мило.
Сигурно има и още нещо, но е 4:30 сутринта, тъкмо шефът сука и сега с една ръка го потупвам по дупето да заспи, а с другата пиша. Satisfied Така че се извинявам за за грешките и отивам да поспя още 2часа ако той ми разреши, разбира се. Joy

Последна редакция: нд, 15 сеп 2019, 22:44 от Min Ho's mom

# 164
Лия, напълно е нормално това! Новородените бързо се измарят на кърма и после спят непробудно с часове. На мен ми бяха казали на всеки 3 часа да стимулирам зърната и ако тя спи, просто да ги масажирам и изцеждам за 2-3 минути. Две деца съм откърмила и нито едно не е сукало по 20-30 Мин в началото.

Общи условия

Активация на акаунт