Гръбначни изкривявания - сколиоза и кифоза! 2

• 103 555
  • 824
  •   1
Отговори
# 750
Здравейте!
Някой правил ли е индивидуални стелки, които препоръчва д-р Ели Иванова от София?
Не съм проучила още, но има възможност размерите на крака да се вземат във Варна и изпратят за изработка в София.
Моля, ако някой има информация за стелките, които лекарката препоръчва, да сподели.

# 751
  • София
Здравейте!

В момента искам да направя рентген на цял гръбнак на дъщеря ми, която е със сколиоза, за да видя има ли промяна на градусите след като започна да ходи на плуване . Тъй като нашият ортопед праща в Токуда, а там не правят на цял гръбнак, желанието ми е да отида при него с вече направена снимка на цял гръбнак. Снимката ще си платя, при ортопеда ще отида с направление.
Въпросът ми е следния. Мога ли да объркам нещо и да получа грешна снимка, ако просто отида и кажа в рентгена, че искам снимка на цял гръбнак? В смисъл дали има различни видове снимки на цял гръбнак според страната , от която се снима ( отзад, отстрани)?
Градусите бяха 13 при последната снимка.

# 752
В Света София на бул. България със сигурност могат да направят тази снимка. Обяснете каква е целта на снимката и им покажеите предишната за ориентир.

# 753
  • София
Благодаря, Рори! Ще отидем там. Те дори са ни близо.

# 754
Здравейте!

В момента искам да направя рентген на цял гръбнак на дъщеря ми, която е със сколиоза, за да видя има ли промяна на градусите след като започна да ходи на плуване . Тъй като нашият ортопед праща в Токуда, а там не правят на цял гръбнак, желанието ми е да отида при него с вече направена снимка на цял гръбнак. Снимката ще си платя, при ортопеда ще отида с направление.
Въпросът ми е следния. Мога ли да объркам нещо и да получа грешна снимка, ако просто отида и кажа в рентгена, че искам снимка на цял гръбнак? В смисъл дали има различни видове снимки на цял гръбнак според страната , от която се снима ( отзад, отстрани)?
Градусите бяха 13 при последната снимка.
Здравейте, хубави снимки на гръбнак в София правят в Горна баня, Пирогов, Токуда и Света София по мнение на ортопеди и прочетеното тук във форума. В Горна баня от скоро работят с направления, за цял гръбнак при по-високо дете искат направление с два кода 0629, в Токуда с един код -като бяхме там една жена доплати на регистратурата 25 лв., мисля че и да снимка в профил. В Горна Баня за фас и профил- четири кода. В Пирогов снимка с три кода 0629, 0633 и 0630.

# 755
  • Русе
Здравейте!
Някой правил ли е индивидуални стелки, които препоръчва д-р Ели .Иванова от София?
Не съм проучила още, но има възможност размерите на крака да се вземат във Варна и изпратят за изработка в София.
Моля, ако някой има информация за стелките, които лекарката препоръчва, да сподели.
Ние поръчахме за детето индивидуални стелки при първият ни преглед при д-р Иванова във Варна , Вип плюс. Мерките се вземат на място, заплащат се и ти ги изпращат с куриер ако си от друг град.

# 756
Как се прави рентген с корсета , нашият има метални рингове там където се залепят лепенките , а нали метала пречи ?

# 757
Как се прави рентген с корсета , нашият има метални рингове там където се залепят лепенките , а нали метала пречи ?
Няма проблем, скоро снимахме дъщеря ми с корсет, просто се виждат металните неща на снимката.

# 758
Няма проблем, скоро снимахме дъщеря ми с корсет, просто се виждат металните неща на снимката.

А може ли да споделите къде и направихте снимката ? Благодаря!

# 759
В Пирогов правихме снимката. Правили сме преди и в Св. София. Не знам за разчитането на снимките дали има някакво значение, но снимките от Пирогов имат по-ясен и качествен образ от тези в Св. София.

# 760
Здравейте.
Нас ни одобриха за поемане на половината от изработката на корсета от касата.

# 761
Здравейте,

Влизам за съвет и за насоки. Синът ми на 15 г е със сколиоза и кифоза. Това е от няколко години. Обиколихме няколко ортопеда в Пловдив, но не съм доволна от никого от тях. Установи се, че има и скъсени сухожилия. Носи колан, два пъти годишно прави физиотерапия и освен това прави упражнения за разтягане вкъщи. Записахме го на плуване. Общо взето сколиозата се повлиява, но мен ме притеснява кифозата защото е ужасно видим проблем той си е направо с гърбица. Дори когато е с колана пак се изгърбва. Колкото и пъти да коментирам това с лекарите те сякаш омаловажават този проблем, говорят ми общи приказки и ми приказват пак за сколиозата и колко добре вървят нещата.

Снимки сме правили няколко, всеки лекар иска снимка, но съвсем обикновена, не са правили някакви замервания. Общо взето няма усещането, че правим нещо смислено и съществено.

Чудя се, дали ще е удачно да го запиша и на фитнес с цел укрепване на мускулите на гръбнака? Той през ден прави упражнения вкъщи  и за тази цел, но особен резултат не виждам.

Моля дайте някакъв съвет.

# 762
  • Пловдив
беба28, потърсете доцент Спасов за консултация. Прави индивидуални програми с упражнения.

# 763
  • София
Записвам се и аз в темата с един юнак, почти на 17, който много бързо порасна, почти 190 см е, много слаб. И при него кифозата е по-изявена. Личната даде направление за ортопед, изчетох темата, но не открих такъв по каса.
Има ли изобщо добър ортопед по каса? Ще съм много благодарна, ако препоръчате някой.

# 764
беба28, потърсете доцент Спасов за консултация. Прави индивидуални програми с упражнения.

Как е първото име и къде преглежда? Излизат ми някоко доцента с тази фамилия.

Общи условия

Активация на акаунт