Гръбначни изкривявания - сколиоза и кифоза! 2

• 104 876
  • 824
  •   1
Отговори
# 285
Каква е цената на лагера в Банско?

# 286
Може ли и линк, където да се запишем?

# 287
# 288
Весита ще се видим там значи Simple Smile.И ние изпуснахме есенния в Банско,хвана ме страх заради короната.Бяхме записани и седмица преди началото отказах.

# 289
И аз ще я запиша май, 30 деца дотук казаха. Колко са вашите градуси? Има ли шанс без корсет? Има ли излекувани без шрот? Къде поръчвахте корсетите?

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 20:53 от R@N

# 290
  • София
Здравейте.

Бихте ли ме насочили към специалист (София), при когото дъщеря ми да направи първичен преглед?

Оплаква се болка в ушите. Двамата УНГ специалисти казват, че е добре и трябва да търсим проблема другаде.
Днес я водих в Исул. Отново никакви проблеми с ушите. Има леко изкривяване на гръбнака.
Ноември прави снимка на шия и нямаше никакви изменения.

# 291
  • Бургас
Мамекс, R@n, ще се радвам да се запознаем в Банско Simple Smile На нас ще ни е първи лагер, но и последна надежда да отдалечим операцията.

# 292
Някой има ли снимки с корсет правен в България? Твърдят, че вече са много по- добри, работели в колаборация с Мина от Нови сад, така ли е?
Или ако е възможно снимки в корсета на сърбина от Сколиоцентъра

# 293
  • Русе/ София
И ние се записахме за пролетния лагер в Банско, но девойката ще бъде само с баща си живот и здраве. Дано се запознае с децата и край тях придобие увереност, че може да промени и контролира ситуацията....че каквито са ми срамежливи и двамата..... На място, с Люба и според актуалната снимка, ще решат и за корсета и доколко ще помогне в нейния случай.  Може ли някой да обясни как се преценява, че един  корест "върши работа". Доколкото разбрах се прави снимка на тялото без корсета и после в корсета, за да се види дали вътре има изправяне.....не съм сигурна че обясних (и разбрах) правилно..... Благодаря ви!

# 294
Тия снимки за нищо ги нямат....

# 295
Някой има ли снимки с корсет правен в България? Твърдят, че вече са много по- добри, работели в колаборация с Мина от Нови сад, така ли е?
Или ако е възможно снимки в корсета на сърбина от Сколиоцентъра
детрто има снимки с корсет от България но са доста отдавна? Но не разбрах защо питате.
Аз и друг пит съм изразявала възмущението си за честите снимки. Не бива!

# 296
И ние се записахме за пролетния лагер в Банско, но девойката ще бъде само с баща си живот и здраве. Дано се запознае с децата и край тях придобие увереност, че може да промени и контролира ситуацията....че каквито са ми срамежливи и двамата..... На място, с Люба и според актуалната снимка, ще решат и за корсета и доколко ще помогне в нейния случай.  Може ли някой да обясни как се преценява, че един  корест "върши работа". Доколкото разбрах се прави снимка на тялото без корсета и после в корсета, за да се види дали вътре има изправяне.....не съм сигурна че обясних (и разбрах) правилно..... Благодаря ви!
6 седмици след поставянето на корсета и след като е започнато да се носи цял ден, се прави снимка в корсет. Няма нужда да се прави профил и анфас нито снимка без корест.
И тази снимка не е задължителна, има други маркери по-които може да се предцени дали корсета помага.
Ние правихме снимка в корсет, когато го правихме в България, защото по лагерите се срещнах и говорих с доста родители, които открито изказваха възмущението си и неудволетворението от тези корсети. Заведох дъщеря си, снимаха я и установихме, че корсета въобще не изправя. После направихме новия корсет в Загреб, с него не сме я снимали, твърде на често бяха рентгените и реших че няма да я облъчваме повече. Тогава обаче, буквално за седмица й се стопи гърбицата, стойката се промени, абе от всякъде си личеше че корсета работи.
Другото е, че се мери ръст без корсет и с корсет, нали се сещате, че ако корсета изправя гръбнака ръста в см трява да с увеличи.
Снимхаме я с втория корсет едва сега, когато ходихме на контролата. Направиха й синмка без корсет и след това снимка с корсет.
Нещо много важно, което трябва да знаете ако носите корсет и после правите контролна снимка без корсет - детето не трябва да е носило корсета минимум 8 часа преди снимката, за да може снимката да даде реален градус. Аз оставям дъщеря си даже по 24 часа без корсет преди контролна снимка.

# 297
Здравейте!
Предварително се извинявам, че се включвам така ударно в темата, но никъде не можах да намеря информация.
Диагностицирахе ме със сколиоза на 12г. Носих корсет, правих упражнения и последно по мнението в Горна Баня нещата бяха овладяни. Но това беше преди 20 години.
Сега изкарах тежка бременност, качих доста килограми, а в момента по цял ден разнасям един 9 килограмов господин.
Имам болки в гърба и усещам, че нещата със сколиозата ми са прогресирали и то не малко, защото и съпругът ми вече забелязва "гърбичката", а и аз усещам гръбначния си стълб много настрани. Като прокара пръст по него си образува идеалната "S"-ка.
Имах записан час за ортопед в Стара Загора, но доктора излезна в карантина и още не се е върнал. Въпреки това, предполагам, че присъдата ще е операция.
И тук идва въпросът ми.
Интересуват ме цените на операция на възрастен човек (34г) и дали нещо се поема от НЗОК?

# 298
Имплантите се поемат от пациента. От това, което на мен са ми казвали - една оферта за около 500 лв. на имплант и друга - за около 1000 лв. Сигурно има и по-скъпи или просто всеки работи с различна надценка, като за всяко нещо. Та, според броя импланти можеш ориентирно да сметнеш, а те пък зависят и колко точно ти е изкривяването. Видях няколко страници назад информация за Токуда. От мнението излизаше, че един имплант равни близо на 1000 евро....та... трябва да се провери на място за конретното лечебно заведение. За самата операция не съм сигурна, но май има клинична пътека за нея. Може би се плаща само избор на екип. Скъпичко си е като цяло.
Прегръдки! Flowers Hibiscus

# 299
Благодаря много, VIP! Flowers Hibiscus
Определено са сериозни цените и направо не ми се мисли ако се стигне до там.
Аз до преди 2 седмици не се бях сещала за гръбнака си. Докато една сутрин не вдигнах малкия и не ме проряза ужасна болка отзад, до една от изкривените участъци.
Мазах, струвах, не и не. Силната болка отмина, но още имам постоянно усещане на дикомфорт в областта. Нерв ли прискрипах, гръбначният стълб ли нещо се е доразместил и изкривил... абе неприятна работа.

Общи условия

Активация на акаунт