Гръбначни изкривявания - сколиоза и кифоза! 2

• 104 886
  • 824
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте! Предстои ми да заведа детето ми при ортопед в София. Има сколиоза, плоскостъпие и x-bain. Изкривяването на гърба и другите проблеми прогресират и ще се наложи корсет, изглежда. Моля да ми препоръчате възможно най-внимателния и любезен ортопед, който да е и чудесен специалист...Детето ми е и с други проблеми, със специални потребности и отношението към него е много важно.
Къде да отидем, с оглед да е по-лесно за организация (снимки, корсет и пр.) Предпочитам преглед по НЗОК. Сколиозата вече е над 30 градуса. Къде мога да се информирам за шрот терапевти в страната?
И още един въпрос имам към ползващите корсет. Твърди ли са, убиват ли? Дали могат да се носят ластични корсети (едно познато момиче е с такъв)?

# 316
Има ли стил на плувене, който не е препоръчителен за сколиоза и дискова херния?
И съответно - препоръчителен?

# 317
  • София
Доколкото знам препоръчително е плуването по гръб.

# 318
Рехабилитатор в детски център за лечебна гимнастика беше ни казал, че подходящия при сколиоза стил е този, който разговорно наричаме жабешко плуване. Не му знам името. А други стилове според нея не са подходящи.

# 319
Писала съм и друг път, детето плуваше всички стилове, със сколиоза. Правеше по километър, два-три пъти седмично. За дискова нямам идея.

# 320
Има ли стил на плувене, който не е препоръчителен за сколиоза и дискова херния?
И съответно - препоръчителен?
Абсолютно забранен - делфин.
Непрепоръчително - кроул.
Препоръчителни - гръб и бруст.

# 321
Синът ми от години плува, беше делфинист, сега кроул и гръб дълги дистанции.
Не мисля, че му се е отразявало. Беше смъкнал до 10-12 гр.
За ластичен корсет не съм чувала.
Тези които са с на Люба корсетите след колко време ви препоръчаха снимка, и тя с корсета ли т ябва да бъде?

# 322
  • Пловдив
Здравейте, препоръчаха ми доц. Спасов от спортния диспансер в Пловдив. Звънях в спортния диспансер, но казаха че вече не бил там. Случайно някой да знае дали приема пациенти и къде?

# 323
Аз плувам делфин, но по малко и винаги ме боли кръста после.
Дъщеря ми почна да го учи и тя се оплака от болки в кръста и говорих с треньора да го спре. Сега плува останалите стилове.

# 324
  • Пловдив
Здравейте, препоръчаха ми доц. Спасов от спортния диспансер в Пловдив. Звънях в спортния диспансер, но казаха че вече не бил там. Случайно някой да знае дали приема пациенти и къде?
Последно преди 4г години сме били при него и беше доста възрастен и мисля, че нямаше частен кабинет, само в диспансера ни е преглеждал, попитайте най-добре тях.

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 10:11 от violence

# 325
а ортопед за пловдив да препоръчате?

# 326
  • Пловдив
С добри впечатления съм от Арнаудов.

# 327
Ние сме от Пловдив, но ходим в София на Шрот и корсет. Ако имате възможност го направете, препоръчвам. Отнема по ден или два в месеца.

# 328
До каква възраст се носи корсет? Моето дете е на 15, още малко и ще стане на 16, живот и здраве. 30 градуса и ортопедът каза, че има още малко да расте и затова засега не препоръчва корсет. Ако се увеличи още, тогава. Има ли големи деца, на които предписват корсет? Само шрот дали ще помогне...Предстои да отидем при шрот терапевт в София.

# 329
С добри впечатления съм от Арнаудов.
А как записвате час?
Постоянно звъня на телефоните' никой не вдига

Общи условия

Активация на акаунт