Гръбначни изкривявания - сколиоза и кифоза! 2

• 104 774
  • 824
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Почитател съм на Борислав Чонгов. Мисля, че прави онлайн консултации за хора, които не са в София и назначава упражнения с последващо проследяване.

# 496
Здравейте, записах си час освен при др Чонгов и при проф Яблански, какво ви е мнението за него? Тъй като ще пътувам до София и да го съчетая, но не знам дали ми е нужно да посетя проф. Яблански, при положение, че имам поставена вече диагноза, измерени са ъглите и съм насочена при др Чонгов. Притеснявам се дали с упражнения ще постигна някакъв резултат на 30 години или ще се наложи операция, май по-скоро за това записах и час при професора.

# 497
Не знам какъв ъгъл за корекция имате, но при дъщеря ми разликата е видима след 2 месеца упражнения. Но такава беше и увереността на д-р Чонгов!

# 498
https://prikachi.net/image/8Zhb6E

Тази информация имам като заключение, но аз съм на 31 и отдавна е завършил скелетният ми растеж, за това се притеснявам, а дъщеричката Ви сигурно има още къде да расте. Simple Smile

# 499

Тази информация имам като заключение, но аз съм на 31 и отдавна е завършил скелетният ми растеж, за това се притеснявам, а дъщеричката Ви сигурно има още къде да расте. Simple Smile
би било много полезна информация да споделите какво ви е казал Чонгов( той всъщност май не е доктор) и също след време да споделите резултати!

# 500
При дъщеря ми също е завършил растежът. Но на време забелязах проблем.
Успех, иска се постоянство, само това е!

# 501

Няма смисъл от Яблански на този етап. Идете при Чонгов и коментирайте с него. Ако неговите упражнения не помогнат, чак тогава се обърнете към хирург.

# 502
Благодаря за съвета, мен ме притеснява, че ако отида при проф. Яблански единственият вариант ще ми е операция, предполагам, че известно време няма да мога да се натоварвам и да вдигам тежко, а съм с дете на годинка и няма да има как да го избегна… Така или иначе съмнения за посещението си при др Чонгов нямам, ще отида.

Като мине часът ми ще споделя. Simple Smile

# 503
Благодаря за съвета, мен ме притеснява, че ако отида при проф. Яблански единственият вариант ще ми е операция, предполагам, че известно време няма да мога да се натоварвам и да вдигам тежко, а съм с дете на годинка и няма да има как да го избегна… Така или иначе съмнения за посещението си при др Чонгов нямам, ще отида.

Като мине часът ми ще споделя. Simple Smile
Не съм много наясно, градуса е малък, ротацията е повече. Отивате при Чонгов и правите каквото ви каже. Помислете и за хубав матрак. От кой град сте?

# 504
От Пловдив съм. Аз честно казано нищо не разбирам, дали е зле положението или не, дали имам шансове да се поправи консервативно.

Иначе вече 3 година сме с уж хубав матрак, magniflex comfort dual, но сме го взимали преди да знам за проблемите си.

# 505
  • Бургас
От Пловдив съм. Аз честно казано нищо не разбирам, дали е зле положението или не, дали имам шансове да се поправи консервативно.

Иначе вече 3 година сме с уж хубав матрак, magniflex comfort dual, но сме го взимали преди да знам за проблемите си.

И в Пловдив има Шрот терапевти, макар че не съм сигурна на Вашата възраст дали би Ви била от полза тази терапия. Освен това, ако се наемете да правите упражненията, е добре поне в началото това да става под надзора на терапевта, трудни са и ако не ги изпълнявате правилно, то губят смисъл. Направете си консултацията с Яблански, той най-добре би Ви насочил какво да направите поне да облекчите болките. А операцията е тежка, не е само до забрана за вдигане на тежко, за съжаление е и доста скъпа.

# 506

Ако не сте от София, Сколио център са по-добър вариант. Чонгов е много добър специалист, но посещенията са веднъж месечно и после си правите упражненията сама. За необучен човек не очаквайте сериозни резултати. Сколио център работят и с терапевти в Пловдив и след като ви изготвят програмата, ще има кой да ви следи между посещенията при тях.

# 507
Др Чонгов ми каза, че ще ме прехвърли при обучени колеги в Пловдив. Иначе и на мен ми се вижда невъзможно да се оправя сама. Каза, че периодично ще ме преглежда и той.

# 508
Др Чонгов ми каза, че ще ме прехвърли при обучени колеги в Пловдив. Иначе и на мен ми се вижда невъзможно да се оправя сама. Каза, че периодично ще ме преглежда и той.

Много странно, защото аз всеки път го питах  при кой можем да се следим в Пловдив между посещенията в София и винаги ми отговаряше, че никой в Пловдив не работи Шрот.

# 509
Аз се чух преди месец с него, каза ми, че в момента се обучават кадри и когато дойде момента за моя час вече ще се обучени и ще може да ме прехвърли при тях.

Само да дойде часът ще споделя. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт