Отговори
# 180
  • София
Борнче, то от най-странните цикли излизат най-интересните неща Grinning След месеци опити, следене, мерене и всякакви други „упражнения“, аз забременях в първия цикъл, в който „хванах“ ранна овулация. Вярно си е Божа работа.

Иначе много подкрепям тестването, защото ти дава поне някаква картина за движението на LH. Ето една извадка:

Цитат
Хормонът се синтезира и отделя от хипофизата, като функцията му е да предизвика разпукването на зрелия яйчников (Граафов) фоликул и образуването на жълтото тяло (corpus luteum). Овулацията настъпва от 24 до 36 часа след повишаването на количеството на Лутеинизиращия хормон. Това е средно 14 дни преди края на цикъла и продължава 1-2 дни, след което нивото на хормона спада.Прочети още на: Лутеинизиращ хормон (LH) | Puls.bg - https://www.puls.bg/diagnostic/laboratory/laboratory_80.html

Тинти, Hug Благодаря за хубавите думи! Пожелавам на всички ни бързо да се омитаме от темата Grinning

# 181
Честито на Батмам, Блек и Шантал Simple Smile Лятото почна да "носи" бебета!

Съжалявам, че ще се включа с гадости, но имам нужда от малко морална подкрепа и потупване по рамото.

Kакто бях споменала, лекувам уреаплазма с Вибрамицин. Еми.. на 7ми ден от лечението направих ужасна алергична реакция и сега цялата съм в болезнени мехури.. Отделно хормоналните ми изследвания сочат към Хашимото и другата седмица съм на лекар за потвърждение. Вече тотално изпаднах в ужасна дупка, момичета. Няма край, сякаш вселената ми казва, че бебе не може и няма да има. В тези почти две години опити само гадости, честно...То не бяха биохимични, сега уреаплазми, Хашимото, стрес нерви... Няма край! Седя и си рева вече... Не мога повече, наистина...

# 182
За овуто- да се включа и аз. Бубето ми каза за базалната, мисля че това е един от най-сигурните начини. Миналият месец се бях зарекла да не меря повече- нито тестове, нито термометри, но този, като разбрах, че съм с 2 фоликула, просто нямаше как- прежалих се, а и ми е много любопитно как се развива такава овулация. Ми не е нищо по-различно от нормалната. Само дето ми е доста зле- главоболия и усещам голямо напрежение около яйчниците (или си внушавам). Пак 2 поредни дни пикливите тестове бяха с 2 наситени черти (май не бяха много положителни), днес вече съм на минус. Накарах ММ да се потготвя психически и да си запише в календара, че ще има яко труд и техника. Меря си и температурата и изчаквам, за да видя кое кога се е състояло. Много е сложно и направо може да ти се отще. Опитах се обясня на ММ вчера как стоят нещата, но той така се обърка, че реших, че няма да се пробвам повече. Какъв бил смисълът от термометри в Д-то и пикливите лентички, щом пак не било ясно кога бил денят... Тва за рокет саяънса и аз го ползвах, Бубе Laughing

Ето ги моите тестове:

Скрит текст:
7.08- 7:00am

7.08- 7:00pm

08.08- 7:00am

Вечерта на 08.08(снощи), вече беше отрицателен.

Ето и графиката:

Очаквам да ми изчисли овуто тези дни, но май е било вчера...

Вижте само през какво минаваме! И накрая на месеца- никой! Пфууу Sad

Сега видях какво е писала Лилак, явно са се засекли постовете. Съжалявам, че ти се случват такива олигофрении. Пиши какво е станало и просто се лекувай. Нямаш друг избор! Продължаваме и тва е...Кураж!!!!

Последна редакция: пт, 09 авг 2019, 17:52 от Анонимен

# 183
Вижте само през какво минаваме! И накрая на месеца- никой! Пфууу
Ето това е най-натоварващото!!! Но... Ще изгрее слънце и в нашия двор.

# 184
Джулка , като гледам и кученцето ти следи О JoyJoyJoy

# 185
Мислиш ли, че то, милото, не е заинтересовано?! 😁😁

Моите двама пак са сътворили някое кученце. От няколко дни ги хващам на калъп 😂 Да са живи и здрави.

# 186
И той! Смятай колко е сериозно положението, щом и той вече се интересува Laughing Виж как стои и тръпне в очакване да му кажа положителен ли е, отицателен ли е Simple Smile

# 187
Момичета, някои беше споделил едно приложение, в което запазва сниманите тестове за О. От 20 мин скролвам в старата тема, в новата, е не мога да го открия... моля, споделете пак Hug

# 188
Момичета, някои беше споделил едно приложение, в което запазва сниманите тестове за О. От 20 мин скролвам в старата тема, в новата, е не мога да го открия... моля, споделете пак Hug
Glow е приложението Simple Smile

# 189
Благодаря ти, Борн Flowers Blossom

# 190
Тук малко инфо дето научих напоследък. А уж бях информирана. Всеки месец образуваме много фуликули. Нормата е 10 броя и нагоре. Обикновено един доминира. Понякога, но по-рядко, два се развиват еднакво. И при нас демек нещата стават в конкуренция, ма по- скромна. Доминантния се расте с 2мм на ден, пука се между 20-25 мм - затова докитата могат да кажат само на ехографа горе долу кога. LH не скача еднакво при всички. Теста да кажем мери концентрация 30+ На една жена скача до 40 на друга до 90 примерно. Това обяснява няколко + Теста. Първия плюс на 35 да кажем, после 85 и после докато още пада пак е + докато не слезе под 30. Има хубави графики , ма съм от телефона. Не знаех че може в 3 дена, щом така ви отчита значи може. Случва се да се пукне и след 25 мм ама рядко и не винаги ще има вътте годна я.  LH по начало не е 0 затова и бледите чертички. Хормона на бременоста е 0 обаче ако няма такава, затова и най-бледа значи + тест.
Лилияк съжалявам за алергията, ще намерят друг антибиотик дето трепе гадините сигурна съм.

Последна редакция: пт, 09 авг 2019, 18:44 от Аudrei

# 191

Kакто бях споменала, лекувам уреаплазма с Вибрамицин. Еми.. на 7ми ден от лечението направих ужасна алергична реакция и сега цялата съм в болезнени мехури.. Отделно хормоналните ми изследвания сочат към Хашимото и другата седмица съм на лекар за потвърждение. Вече тотално изпаднах в ужасна дупка, момичета. Няма край, сякаш вселената ми казва, че бебе не може и няма да има. В тези почти две години опити само гадости, честно...То не бяха биохимични, сега уреаплазми, Хашимото, стрес нерви... Няма край! Седя и си рева вече... Не мога повече, наистина...
Охх кофти работа, ама ще смените АБ и ще се оправи алергията, ще излекувате плазмата. Хашимотото е по неприятно в дългосрочен план, ни може то да е било пречка за Б, пък сега ако се регулира хормона да забременееш!

# 192
Джули, страхотни са ти чертичките. Късмет и успех този месец! Изненадай себе си и нас Flowers Hibiscus Страхотен пухкълс си имаш

Бубе, радвам се, че писа в темата! Този път нещата ще станат бързо и финалът ще бъде успешен! Flowers Hibiscus

Меги, на мен ми се струва, че и четирите теста са положителни. Това, което знам от ендото, е, че хипофизата изпраща ЛХ и ФСХ, за да се стимулира производството на естроген и прогестерон. ФСХ е този, който кара фоликулът да расте през ФФ, както и стимулира яйчниците да произвеждат естрадиол (не съм сигурна за името на хормона). ЛХ пък е този, който подтиква към пукането на фоликула и стимулира към производство на прогестерон, както и на естроген. Щом има по-висок е ЛХ на 3 ден от цикъла, то значи, че прогестеронът е бил малко или е имало ранна овулация (Така ми го обясни, като ми гледаше изследванията на 3 ден). Но се гледат хормоните заедно. По-запознатите може да се включат. Може пък твоето човече да е решило да те зарадва с 2 черти именно този месец. Много ми се ще да си бременеем двете, но каквото-такова. Важен е крайният резултат Simple Smile

Лилак, ще се справиш с всичко! Много майки има с Хашимото, ще си следиш хормоните, няма начин. Не се отчайвай! Всяка от нас заслужава да бъде майка. Може по-трудно да стане, но накрая всичко, през което преминаваме, ще си е заслужавало! Flowers Hibiscus Вижте как се подкрепяме! Ще се справим с всичко, момичета! И ще дойде време, в което ще се радваме на нашата осъществена вече мечта! Flowers Hibiscus И ще даваме надежда на други, както сега дават на нас бременните (да са ни живи и здрави) Flowers Hibiscus
Поздрави от плаж Дуранкулак (снимката е от онзи ден)

Последна редакция: пт, 09 авг 2019, 19:18 от Анонимен

# 193
Здравейте, записвам се и аз след една биохимическа бременност този месец.
На 25 години съм. Първа бременност. Беше много желана , но уви дойде ми цикъла и всичко приключи. Знаете ли кога може да започнем с опитите наново? Не ми се иска да пропускам овулацията този месец?

П.п  Биохимическата стана от втория месец опити без да следя нищо. Само гд по календара овулация.

Благодаря ви! ❤❤

# 194
Веднага може 😃

Общи условия

Активация на акаунт