Отговори
# 270
при главоболие и настинка какво може да се пие? имам спомен за панадол?

Можеш да пиеш чист парацетамол и биозин мама,  Инфлуцид също. Аз започнах да пия профилактично биозин мама 2х1, че една по една колежките в офиса се разболяват , някакъв вирус върлува...

# 271
Neverstopdreaming  гуш Hug

Rochellka, подскажи ни коя си? Черната рокля? Не може човек да те различи от абитуриентките Heart Eyes

Явно нямаме известни личности, но аз пък се притеснявам, ако имам познати в темата и да не ме разпознае някой. Абсолютно всички мои близки ще изпаднат в ужас, ако разберат за плановете и ще почне едно разубеждаване .. Иначе се чувствам много странно в темата, защото е 'временна'. Чувстваш, че се сближаваш с някакви хора и ги опознаваш, а после всички поемат към други теми. Преди години бях в отчетните теми (с друг ник, който затрих). Бяхме задружни и много се сближихме, имам приятелки от там за цял живот, с които се виждаме често, ходим по почивки заедно и все още си споделяме всичко.

За професиите .. аз не съм учител, но ръководя почти 100 човека, всеки с особеностите и претенциите си и се чувствам като в детската градина .. понякога като в зоологическата Rolling Eyes Работата ми е много стресова и натоварена с по 12-14 часов работен ден и не знам как бих съчетавала с бременност. От друга страна за отглеждането на 3 деца ще трябва да се работи здраво .. та дълго и спокойно майчинство е мираж Thinking

# 272
Аз пък се надявах да срещна позната тук, но явно няма, или се криете. Simple Smile
И с лична профилна снимка съм била тук, и съм казвала от къде съм, и как се казвам....Ама...Няма познати.

По темата с „популярността”, всекидневно ме дават по една телевизия, която не гледам. Снимала съм клипове към няколко песни...А, и съм участвала като статист в „Откраднат живот” в 3 сезон. Ще намеря епизодите и ще изрежа моя мислост.

# 273
И аз съм учител в гимназия, а от есента ще съм и класна на 8 клас. Хубави и добри са ми децата и класа, и на другите, които преподавам. Имам и ромчета, но са чисти и възпитани. Хубави сметки си правех да забременея и да ми мине майчинството, докато са 8-9 клас, ама уви. Не че е късно, де. Скоро пак съм на фронта и колкото да ми се къса сърцето, че трябва да си оставя децата, ще го преживея, само бебето да стане и всичко да е наред.

Neverstopdreaming прегръдки!

# 274
Аз имах известно гадже преди няколко години Grinning аз също предпочитам да съм инкогнито. Не искам засега да се знае дори, че опитваме, камоли че не се получава. Аз работя в ИТ сферата, но не съм програмистка де Grinning трябва да си направим едно събиране по женски, но предполагам, че не всички са от София..

# 275
Оо, колко много даскалки имало. Колежка съм ви и аз 😀 Класна ще съм на 7 клас и съм с тях откакто бяха 5 клас. А преди това работно място съм работила в Столипиново 3 години, та много добре разбирам Батмам.. Сега си почивам и не ми се говори за работа, но определено децата бяха тези, които ми помогнаха да излезна от дупката след аборта.
Невърче, нищо. Другият месец! 💗

# 276
Neverstopdreaming  гуш Hug

Rochellka, подскажи ни коя си? Черната рокля? Не може човек да те различи от абитуриентките Heart Eyes

Явно нямаме известни личности, но аз пък се притеснявам, ако имам познати в темата и да не ме разпознае някой. Абсолютно всички мои близки ще изпаднат в ужас, ако разберат за плановете и ще почне едно разубеждаване .. Иначе се чувствам много странно в темата, защото е 'временна'. Чувстваш, че се сближаваш с някакви хора и ги опознаваш, а после всички поемат към други теми. Преди години бях в отчетните теми (с друг ник, който затрих). Бяхме задружни и много се сближихме, имам приятелки от там за цял живот, с които се виждаме често, ходим по почивки заедно и все още си споделяме всичко.

За професиите .. аз не съм учител, но ръководя почти 100 човека, всеки с особеностите и претенциите си и се чувствам като в детската градина .. понякога като в зоологическата Rolling Eyes Работата ми е много стресова и натоварена с по 12-14 часов работен ден и не знам как бих съчетавала с бременност. От друга страна за отглеждането на 3 деца ще трябва да се работи здраво .. та дълго и спокойно майчинство е мираж Thinking

Ти как и с две успяваш?? Аз отсега съм се панирала като се върна на работа след месец (от майчинство година и 9 месеца) какво ще правя, щото цял ден бачкане и после ме почва детето, спи лошо нощем и ще съм тотал щета.

# 277
Иви, моите са по-големи, влезли сме в някакъв ритъм, но не ми е лесно. И те са по цял ден на училище/градина/допълнителни занимания и не изпускам много от тяхното време вкъщи. Лаптопът ми е винаги с мен и довършвам като заспят. Поне вече са във възраст да спят през нощта! Първите две години и на двамата нямаше нощ, в която да са спали непробудно. Имам и правило работя каквото работя през седмицата, но уикендът е за семейството. Тогава ни е времето заедно. ММ пък е поел пазаруване и почти изцяло готвене (преди две три години не беше влизал в кухнята). На почивки също винаги работя по 3-4 часа на ден или докато спят или като са на басейн с ММ (аз не влизам). Но ми е ясно , че няма как да поддържам същия ритъм, ако имаме бебе. През годините много пренастройвахме графика, пак ще се наместим, само да го докараме до там.  Blush

# 278
И на тебе пляскам едно евала! И за съчетанието кариера-семейство, но личи, че си организира човек, основно за желанието да си “развалиш рахата” с трето.
Използвам този израз, защото е много популярен сред хората около мене, даже мен ме мислят за малко куку да се блъскам с второ, че пари, че време, че грижи(и мойто няма пълна нощ още)...
Затова се радвам на хора като теб! И на всички с желание и възможност за 3 деца!

# 279
Ивче и аз съм за 3 (за щастие 😃)! Иска ми се само да износя сега едно и после може и за близнаци да се прежаля. Така ще си спестя и едно раждане. 😁

Невър, съжалявам! Дано другия месец е вашия! 💗

# 280
Момичета, забелязвате ли, че когато има положителни тестчета, тук е някак по-уютно и всички сме в хармония?
Аз го усещам и се наслаждавам. Надявам се така да продължи.
И аз винаги съм искала 3 деца(на 4 ми отиде палеца 😁, може и 4 да съм искала някога), но ще се задоволя с едно. Пък, ако станат второ, трето, ще са добре дошли. Все ще успея да ги отгледам.

# 281
И аз се боря за трето , ако е рекъл Господ 🙂 иначе по професия счетоводител , но работя като технически сътрудник в практиката на ОПЛ... двама са лекарите. Натоварена съм , преуморена и товарят ме с каквото трябва и каквото не трябва ( по често С второто) нямам търпение да стане бебчо и да се махна от там. Моите момчета са големи 15 и 12години. За бактерии , бацили , бацилища и вируси направо не ми се говори , но преди години когато започнах работа боледувах през седмица , но сега като че ли си изградих някакъв имунитет и боледувам рядко.

# 282
Пак да се включа и аз, възхищавам ви се, че успявате дори с 1 дете да се справяте и да съчетавате семейство-работа, камо ли с 2-3. Аз лично доста време отлагах майчинството и сега съжалявам , заради чувство за финансова несигурност и заради това , че не чувствах да съм се наместила професионално и да съм на правилното работно място .
По професия съм юрист и като гледам около мен млади майки как идват недоспали неадекватни на работа, а аз дори и без дете едвам отмятам задачите си, за мен е ясно, че няма да я бъде. И че  има два варианта- проблемът е в мен или в средата, или и двете. Също съм старши кадър и се налага да съм "шеф" и на детска градина-постоянно постъпващи нови колеги на 23-24, които не се и задържат много.  Със сигурност няма да остана на тази работа при евентуална бременност, раждане - все спешни задачи, непредвидени ангажименти, зораджии "от днес за вчера", сложни казуси и сделки, изискващи бърза мисъл и още по-бърза реакция.  Да не говорим за това какви нерви хвърлям на вятъра, а после ще ми трябват. Тази година от последните 6 за първи път ще изразходвам 20 дни платен отпуск, предишните ползвах не повече от 15.

Радвам се да ви чета и че се справяте, това означава, че начини се намират, при добра организация и ясно очертани лични граници.

# 283
Здравейте,
За вирусите и аз съм пила биозинмама, но като, че ли нямаше особен ефект, явно имунитета ми пада и все лепвам нещо....
За работата и при мен е ужас, много натоварено, излишно напрежение, мисля като видя двете черти и черта вкъщи Joy, с първото дете работих почти до края, но сега.... мисля да седя и да си дебелея на спокойствие! SunglassesНе знам после с майчинството и с болничните къде ще му излезе края, ама здраве да е!

# 284
Карайдавърви може би щото съм по гръцко и някак ме е повлякъл общия тон, но според мене трябва да набичиш яйляка повече Grinning стискам палци бързо да забременееш и направо им слагай Х-а на ония работохолици. Не е всичко работа. Аз Хич не съм амбициозна и си живея заради личния живот, работя за пари 🤷🏼♀

Общи условия

Активация на акаунт