Отговори
# 405
  • София
Шанталче, забранила си получаването на съобщения.
Кой ден закъснение ти е вече? В коя седмица си?

това с кой ден вече се обърках.... по програма трябваше да ми дойде на 3ти, от 9ти обаче ми брой дните закъснение т.е. 5. Каза, че лигавицата на матката е твърда и дебелината й отговаря на бременност, една малка точка се прояви като съмнение, но не беше сигурна, затова ми каза, че може и по тръбите да е още и да не е слязла.

# 406
Смени я тая лекарка незабавно. Тва е изключително некомпетентно. Лигавицата на матката се удебелява и преди цикъл, няма как да констатира бременност на база лигавица. Отделно ЧХГ почва да се секретира след имплантация, т.е. няма как да е още в тръбите?!  Втф.
Кога ти беше последната менструация/овулация?

# 407
Е, сега...Има точка, ама е по тръбите?!
Глупости. Просто е трябвало да отидеш на поне 10 дни закъснение.
И така като започнат едни АГта, има точка-няма точка...може да е това-може да е онова. Респект към онези, които още от вратата, като те попитат кой ден закъснение ти е, направо те отпращат.

Сега щеше да си спестиш всичко това.

# 408
  • София
Е, сега...Има точка, ама е по тръбите?!
Глупости. Просто е трябвало да отидеш на поне 10 дни закъснение.
И така като започнат едни АГта, има точка-няма точка...може да е това-може да е онова. Респект към онези, които още от вратата, като те попитат кой ден закъснение ти е, направо те отпращат.

Сега щеше да си спестиш всичко това.

оригинално трябваше да отида на 26.08 но тя излиза отпуска, затова имам час за 23.08, днес беше извънредно, заради зацапването.

# 409
Все пак, след следващия преглед, я смени тази лекарка.
Бъндъл точно и ясно написа, че няма как да е по тръбите, след като има ЧХГ, което се произвежда след имплантирането. Не ти ли звучи, поне малко, малоумно?!
Пък вижда точка?! Как я вижда и после казва, че може да е по тръбите?
WTF?!
Сега се отпусни, всичко ще е наред.

# 410
Orhideq23, всичко ще бъде наред, както и в другата тема ти казах. С теб скоро ще сме "на фронта" пак!
Shantall, и на мен ми звучи странно казаното от докторката. Надявам се всичко за е наред!

# 411
  • София
Бъндъл точно и ясно написа, че няма как да е по тръбите, след като има ЧХГ, което се произвежда след имплантирането. Не ти ли звучи, поне малко, малоумно?!
WTF?!
знам ,че звучи тъпо .... може и аз нещо да не съм запомнила, само се надявам на 23ти всичко да е наред

# 412
WTF?!

Съгласна съм, че трябва да смени лекарката , но не и за останалото Simple Smile
Ембрион се предвижва до маточната кухина, където се имплантира и се развива (в матката) бременност. Трябва да се отбележи, че целият този процес  на биологични материали се случва в маточните тръби. Ако, по някаква причина, структурата на тръбата е нарушена поради различни патологични състояния (непроходимост на маточните тръби, хидросалпингс, миома на матката, киста на яйчника и др.) тогава ембриона не достига до маточната кухина за да се имплантира. Той ще загине, но може и да се имплантира в участък, който не е предвиден за да износи бременност. В тези случаи се образува  извънматочна бременност.
Най-често местата, за които се захваща ембриона при извънматочна бременност са маточните тръби. Ембриона, поради различни причини, не дочаква да бъде предвижен до матката а се импрантира в лигавицата на маточната тръба. След имплантация си има нарастващо ЧХГ , но мисля че е в пъти по-високо .

# 413
  • София
по принцип нямам намерение да следя бременност при тази докторка, просто се надявам да има какво дс проследявам ....

# 414
Стискам палци, Шантал!
Джулс, честита да си, много здрава и щастлива!
Аз също съм ТРЗ Hug

# 415
Тинти, а къде е видяла точка тази лекарка? Значи, хем я вижда, хем още не се е имплантирала (където и да е).

# 416
  • София
Тинти, а къде е видяла точка тази лекарка? Значи, хем я вижда, хем още не се е имплантирала (където и да е).

видя нещо в матката, но каза може и да е може и да не е...

# 417
Цитат на: shantall link=topic=1134060.msg39152001#msg39152001 date=156568528м0
по принцип нямам намерение да следя бременност при тази докторка, просто се надявам да има какво дс проследявам ....
Шантал,първо спокойно. Второ вместо да се тревожиш отиди и си пусни кръвен,след 48 часа нов за да видиш дали се удвоява хормона. Аз не знаех за тези неща при първата ми бременност и бях супер спокойна. Сега като знам ще следя яко. Направи го за твое спокойствие,аз мисля,че всичко ще е наред. Но е важно да си спокойна и положителна. Отиди и при друг гинеколог ако се тревожиш. Направи всичко което смяташ за необходимо,за да се чувстваш добре. Simple Smile

# 418
  • Бургас
Шантал, първо гледай да се успокош, доколкото е възможно.
Направила си всичко необходимо, единственото, което ти остава е да чакаш, колкото и да е гадно.
Продължавам да ти стискам палци и вярвам, че ще се получат този път нещата!

# 419
Шанталче, мани я тая, изчакай 2-3 дни и иди при нормален лекар с добър ехограф. Ако си сметнала правилно ову, би трябвало да си 5г.с+1, т.е. скоро трябва да се види сакче.

Иначе за извънматочна знаем всички, но това е, когато се е имплантирало в тръбите, а не "още е в тръбите", което предполага движение, а това е преди имплантация.

Общи условия

Активация на акаунт