Кюретаж и забременяване след това - тема 81

• 23 571
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте, момичета Heart

Наистина много, много съжалявам, че толкова от вас са преживяли такава болка!

Само други жени могат да знаят през какво точно сме минали, но най-важното е, че можем да получим подкрепа от жени, които до някаква степен са преминали по своя път през ада на това да загубиш бебето си. 

Пожелавам на всички нас съвсем скоро да загърбим болката, загубите ни да ни направят по-силни и да погледнем напред с нови надежди! И никога повече да не се налага да преживеем това, което сме преживяли до момента, а да се радваме на живи и здрави бебчета, които да отгледаме с любов Heart

Anasteyja, когато ме изписваха ми казаха, че е нормално кървенето да продължава 10-ина дни, до две седмици дори. При мен на 12ти ден затихна съвсем, и още 3-4 дни продължих да чистя стара кръв.

# 121
И при мен имаше кървене до 16 -тия ден, нормално е.
Другия месец съм на преглед , ще станат 4 месеца след загубата и силно се надявам доки да ни даде зелената светлина за действане . Между другото чакаме резултатите от кариотипа......... стресиращо е това чакане.....

# 122
Здравейте момичета!
Anasteyja, при мен кървенето започна едва на 6я ден след кюретажа, преди това само в деня имах леко зацапване, и даже вече се бях притеснила, че нещо не е наред. До 12 ден всичко беше приключило, но лекарката ме беше предупредила, че е нормално и повече да трае.

Lara1992, и мен чакането много ме измъчи, но се успокоих, като видях, че са нормални кариотипите и гледам с нова надежда напред.

И ние имаме зелена светлина, от предния месец пробваме, засега не се получава, колкото и да ми се иска на момента да забременея. В началото на септември имам час за репродуктивната клиника и започваме ЗЕТ.

# 123
  • София
Кате, хубаво че си почнала да се чистиш сама.
Като се посъвземеш - изследвания има на 1 страница на темата.
И след месец отиди на контролен преглед някъде където има добра техника - да те светнат с доплер и да отгледат да няма нещо задържано.

Тина, съжалявам за загубата.
Хубаво че си отишла на психолог, с времето нещата ще се успокоят. Стискам палци да е по-скоро!

# 124
Момичета, днес ми е 7ми ден ог кюретажа и имам все още зацапване (кафеникаво), според вас нормално ли е?
Да, до към 15 дена е ок, ако е по-дълго - трябва да идеш на преглед

# 125
Колко дни след това ви дойде цикъла?

# 126
При мен след 42 дена, вторият цикъл беше след 28 дена, както беше и преди забременяването.

# 127
  • София
При мен точно на 29ти ден от процедурата, все едно не съм била бременна и просто си продължи нормалната ми „цикличност“.

Вече наближава и времето за втори МЦ, надявам се да няма отклонения Flowers Four Leaf Clover

# 128
Здравейте,
При мен мина първи цикъл,ходих на преглед и ми казаха, че всичко е наред.Лекарката ме посъветва да изчакам още 2цикъла и октомври да си пусна изследвания.Въпросът ми е дали при вас са процедирали така?Ами ако се окаже,че е бактерия не е ли по-добре да се лекувам по-скоро.

# 129
Колко дни след това ви дойде цикъла?

На мен ми дойде на 23 ден ,а след това цикъла ми беше 30 дни.Много е индивидуално и зависи дали взимаш противозачатъчни,както е в твоя случай.При това положение трябва да чакаш цикъла да ти дойде в тези 7 дни,когато не пиеш хапчетата,демек след като испиеш 21 таблетки.На теж мисля само една  опаковка ти беше изписятя,тя знапи след нея чакай .На мен не ми беше обилен първия цикъл,втория си беле вепе нормален.Имай  търпение,макар,че ти го казва може би най-голямата нетърпеливка в света . Simple Smile Всичко ще бъде наред,пожелавам ти го от сърце! 💓

# 130
Момичета, днес ми е 7ми ден ог кюретажа и имам все още зацапване (кафеникаво), според вас нормално ли е?
да съвсем нормално е , ако нямаш силни болки и тамперетурата над 37и 9 няма от какво да се притесняваш Simple Smile

# 131
  • София
Попаднах на една интересна презентация от лекар за причините за сп. аборт и по-специално за влиянието на прогестерона, в различните му форми (Дуфастон/Утрогестан). Има таблички с плюсове и минуси на двата препарата. На руски е обаче, каквото не се разбира има google.
ПРИЧИНИ 1. Тромбофилии - 40 % 2. Имунологични – анти-ХГЧ, Дефицит на прогестерон - 24% 3. Хромозомни аномалии -6%. 4. Анатомични аномалии в развитието на матката, ИЦН -10%. 5. Хормонални– 15%. 6. Инфекционни – 5%

Не мога да сложа линка тук, ако някой го интересува, мога да пробвам по-късно на лични от лаптопа.

# 132
Попаднах на една интересна презентация от лекар за причините за сп. аборт и по-специално за влиянието на прогестерона, в различните му форми (Дуфастон/Утрогестан). Има таблички с плюсове и минуси на двата препарата. На руски е обаче, каквото не се разбира има google.
ПРИЧИНИ 1. Тромбофилии - 40 % 2. Имунологични – анти-ХГЧ, Дефицит на прогестерон - 24% 3. Хромозомни аномалии -6%. 4. Анатомични аномалии в развитието на матката, ИЦН -10%. 5. Хормонални– 15%. 6. Инфекционни – 5%

Не мога да сложа линка тук, ако някой го интересува, мога да пробвам по-късно на лични от лаптопа.
Би ли ми изпратила на лично съобщение Simple Smile

# 133
Добро утро!  Simple Smile Пожелавам ви неделя изпълнена само с положителни мисли и емоции! :* :* :*

# 134
А има прогестерон и на инжекции, които още не са легализирани за продажба в България. Лекари са ми казвали, че имат по-добри резултати с прогестеронови инжекции и са имали случаи когато пациентките са успявали да износят след като са минали на прогестеронови инжекции. На мен ми ги предложиха при предходната бременност, но след трансфера лекарката се оказа несериозна и в крайна сметка нищо не каза за инжекции. Все пак аз мисля, че при мен проблемът не е с прогестерона и вида му и затова не съжалявам особено за пропуска

Общи условия

Активация на акаунт