Захранване - въпроси и отговори - тема 6

• 35 840
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
Изчакай да започне да се набира и сяда самичък. Това обикновено става към шестия месец. Моята педиатърка също ме караше да захранвам от четвъртия месец и на въпроса ми "как да захраня бебето след като той не може да сяда" ме изгледа с един ококорен поглед Stuck Out Tongue Winking Eye

# 511
  • Пловдив
Чак пък да отказва храна ако захраните след 6. месец... Как ги раждат тези мисли?! 😂 Споко, ще яде. Ние се захранихме на 6м и 7 дни. Яде си като звяр.

# 512
Аз захраних на 6 навършени месеца-децата ми от раждането си бяха на АМ... Никой не ме е форсирал да започвам по-рано... Вие решавате Simple Smile

# 513
  • София
И четирите ми деца са захранени след 6-тия месец и дори по-късно. Не съм имала проблеми, но още преди 20+ години си избрах педиатър, на когото да вярвам 100% и с когото да имаме сходно мнение по отношение на захранване, антибиотици, ваксини и др.

# 514
Изчакайте ги да почнат да си готвят сами.... Прощавайте за сарказма,  ама толкова пък вглеждане и подлагане на съмнение на всеки съвет на педиатрите.

# 515
Има си и СЗО - тръби се навсякъде - 6 месеца, особено за кърмени бебета, нещо късно ли Ви се вижда или вие в родилното още го чакате с пържолата като се пръкне? Ами не се извинявам за сарказма пък аз, кой както реши така да действа, живеем в 21и век - информация и педиатри под път и над път..

# 516
Изчакай си 6 месеца, тези 4 седмици по-рано няма да променят желанието му. И не е вярно, че после не искат. Всъщност повече са злоядите при ранното захранване.
Изчакайте ги да почнат да си готвят сами.... Прощавайте за сарказма,  ама толкова пък вглеждане и подлагане на съмнение на всеки съвет на педиатрите.
Когато тези съвети противоречат на официалните, нормално е да се появят колебания.

# 517
Не съм съгласна с това ,че ранно захранилите имат злояди деца.
Дало ще яде или не ,зависи от детето а не от ранното или късно захранване.

Последна редакция: ср, 11 дек 2019, 12:46 от kikair

# 518
Под рано имам предвид някогашното рано, на 20-ти или 40-ти ден. Тогава броят на злоядите деца беше огромен, поне по мои спомени в градината и от приятелите ми. Сега имам съвсем различни наблюдения.
Обяснявам си го с неразположения от типа на колики, които предизвикват соковете и въобще прекалено ранното въвеждане на друга храна, освен мляко. Също и следването на твърди схеми.

# 519
Детето само си показва кога е готово да бъде захранено. Има си признаци, за които се следи и те могат да се прояват и към 5+ месечна възраст например, не е напълно задължително точно пък на 6тия месец да е. Трябва да се водим по децата.

# 520
Детето само си показва кога е готово да бъде захранено. Има си признаци, за които се следи и те могат да се прояват и към 5+ месечна възраст например, не е напълно задължително точно пък на 6тия месец да е. Трябва да се водим по децата.
Именно, педиатърът да не живее с детето, че да знае какви признаци проявява (понеже говорехме за подлагане на съмнение на съвети от педиатър).. Всеки да гледа и да преценя детето му готово ли е или не...Моите и на 6 месеца според мен не проявиха явно от тези признаци на готовност, но започнах, на някоя майка пък и на 4 месеца може да й се стори, че детето й трепери за твърда храна.

# 521
Моля ви без крайни изказвания като трепери за храна, не сме тук за да осъждаме ранно захранилите !!!

# 522
Здравейте , някой да помага Sad . Бебето ми е на 5 месеца и половина ,искам да го захраня ,но не знам как и с какво . педиатъра казва след 6 месец но не ми се чака до тогава . Днес на преглед му казах че съм купила сереалес *зърнена каша“ без глутен и съм дала 2 лъжици в млякото след което вечерта плака и пак я боля стомаха. Има проблем с изхождането а вече сме на 5,5 месеца .И днес на прегледа ми изтърси да и взема каша с Глутен и с това да я захраня Sad Това за глутена не е ли опасно ?

# 523
Именно защото си има препоръки от официални органи, за които представете си педиатрите са чували и практикуват, е несериозно да се подлага всяко мнение за захранване под 6 м и 0 дни,  0 минути на съмнение и то във форуми.
Има си и СЗО - тръби се навсякъде - 6 месеца, особено за кърмени бебета, нещо късно ли Ви се вижда или вие в родилното още го чакате с пържолата като се пръкне? Ами не се извинявам за сарказма пък аз, кой както реши така да действа, живеем в 21и век - информация и педиатри под път и над път..

Моето с агне на чеверме го нагостихме в родилното.

# 524
Здравейте , някой да помага Sad . Бебето ми е на 5 месеца и половина ,искам да го захраня ,но не знам как и с какво . педиатъра казва след 6 месец но не ми се чака до тогава . Днес на преглед му казах че съм купила сереалес *зърнена каша“ без глутен и съм дала 2 лъжици в млякото след което вечерта плака и пак я боля стомаха. Има проблем с изхождането а вече сме на 5,5 месеца .И днес на прегледа ми изтърси да и взема каша с Глутен и с това да я захраня Sad Това за глутена не е ли опасно ?
Мисля, че трябва сериозно да седнеш и да почетеш за захранването има достатъчно надеждни източници, от които да почерпиш информация.

Общи условия

Активация на акаунт