Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 33

• 52 419
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Момичета незнам дали е тук мястото ,но искамхда питам знаете ли някакви програми освен фонда за финансиране на инвитро процедури.

# 631
Mara, почти всяка община има програми за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми (или поне до миналата година имаха).
Най-добре се информирай за общината, в която живееш.

# 632
Аз мисля че нямат бройка за месеца. Разглеждат всички молби до датата на комисия

# 633
Имат бюджет, съответно и определен брой молби, които да одобрят. Аз кандидатствах през февруари, подадох документите на време, но не се вместих. Тогава одобриха, около 380 броя. Иначе всеки месец, си пише от кой до кой номер са одобрени и всеки може, да си пресметне точния брой заповеди. Успех!

# 634
А още в петък ли може да разберем резултата от комисията? Или не актуализират веднага сайта?

# 635
Здравейте, признават ли се процедури извършени извън страната?

# 636
  • Sofia, Bulgaria
А още в петък ли може да разберем резултата от комисията? Или не актуализират веднага сайта?
Не актуализират веднага, аз подадох документи на 12.06 и ми казаха, че комисията е минала вече, а системата я обновиха на 16.06

# 637
Здравейте, признават ли се процедури извършени извън страната?

В правилника няма записано изрично да са направени на териториятА на страната, но предвид абсурдните тълкования на законите в държавните институции, най-добре се обадете да питате във фонда

# 638
Има списък с лечебните заведения, с които фондът има сключени договори. Може да се кандидатства за отпускане на средства само към някоя от тези клиники.
По започнати или извършени вече процедури не се възстановяват средства.

# 639
Има списък с лечебните заведения, с които фондът има сключени договори. Може да се кандидатства за отпускане на средства само към някоя от тези клиники.

Нямам предвид възстановяване на средства, а дали при кандидатстване ще ми признаят инсеминации, които са правени извън страната, но наистина ще е най-добре да питам директно.

# 640
Не разбирам защо да ви признават инсеминации извършвани преди това. Има си условия за кандидатстване за първи или който там път сте. Инсеминациите не ви вършат работа. Необходими са ви определени документи и изследвания. Вече какво сте правили преди да прибегнете към инвитро се обсъжда с лекара към когото ще се обърнете за репродуктивен проблем.

Нямам предвид възстановяване на средства, а дали при кандидатстване ще ми признаят инсеминации, които са правени извън страната, но наистина ще е най-добре да питам директно.

# 641
Може би не съм разбрала правилно, ще прочета подробно, мерси.

# 642
Не разбирам защо да ви признават инсеминации извършвани преди това. Има си условия за кандидатстване за първи или който там път сте. Инсеминациите не ви вършат работа. Необходими са ви определени документи и изследвания. Вече какво сте правили преди да прибегнете към инвитро се обсъжда с лекара към когото ще се обърнете за репродуктивен проблем.

Момичето пита дали ще я признаят за кандидатстването, че единия вариан за одобрение при неизяснен стерилитет е три или четри забравих, поредни неуспешни процедури (инсиминации, свежи или ЗЕТ). Нежелае да и я плащат, а дали ще я признаят за извършена процедура щом е в чужбина.

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 16:30 от Jordanka Dimitrova 590585

# 643
  • София
И аз така разбирам въпроса. Доколкото ми е известно, когато се кандидатства с неясен фактор изискват:

- Епикризи, удостоверяващи минимум 4 цикъла с вътрематочни инсеминации или ин витро опита.
- Кръвно изследване на AMH със стойности не по-малко от 0,5 ng/ml;
- Обикновена спермограма на партньора, не по-стара от 6 месеца;

Но най-добре звъннете в ЦАР и те ще Ви отговорят дали епикриза от чужбина ще свърши работа.

# 644
Да,  Jordanka Dimitrova обясни добре.
Чакам резултат от трансфер и ако отрицателен ще звънна в диреткно в ЦАР и ще говоря и с лекаря.
Благодаря на всички!

Общи условия

Активация на акаунт