АВГУСТинки 2019 - тема 12

• 19 354
  • 325
  •   1
Отговори
# 285
И моя е още с лека жълтеница. Аз даже не я забелязвам вече ама личната лекарка каза, че още леко жълтее.
Като яде се напъва и ръмжи, даже си поплаква, изпуска гърдата, сърди се. Това мисля, че е от коликите, защото се случва в часовете когато са му по-силни.
С щерката супер много се притеснявах от тях всичко това, все си мислех, че не се наяжда, притеснявах се, че не ми е хранителна кърмата. Тя пък все едно ме усещаше и постоянно ревеше. Сега осъзнавам каква паника съм била, давам го по-спокойно и миличкия бебчо за сега е супер кротушко 😁 Просто си повтарям, че най-големият зор е докато стане на 3 месеца да може малко да се залисва по разни играчки и да минат коликите.

# 286
Нашето бебе грухти, пръхти, пръцка доста шумно и и също така шумно ака и като сме заспали направо се стряскаме с бащата😄
Кendy.du как капеш физиологичен разтвор? Този с малките дозички от 5ml? Аз купих Стеримар, но ми се струва доста силна струята и още не съм го ползвала. От време на време с клечка за уши напоена с физ.разтвор изваждам някое малко сополче, но като цяло бебето само си ги вади с кихане.

# 287
  • София
Аз постоянно надничам в нослето на бебка Joy Капя 1-2 капки физиологичен разтвор от малките дозички, изчаквам я да кихне и после с клечка за уши, напоена с физиологичен разтвор и с въртеливо движение махам, ако има останали сополи. За сега успявам да изчиствам носа с този метод и още не съм ползвала аспиратора.
Иначе звуци издава всякакви - ръмжи, хърка, грухти, хълца, пръцка, пълна програма. Grinning

# 288
Нашето бебе грухти, пръхти, пръцка доста шумно и и също така шумно ака и като сме заспали направо се стряскаме с бащата😄
Кendy.du как капеш физиологичен разтвор? Този с малките дозички от 5ml? Аз купих Стеримар, но ми се струва доста силна струята и още не съм го ползвала. От време на време с клечка за уши напоена с физ.разтвор изваждам някое малко сополче, но като цяло бебето само си ги вади с кихане.
Да, накапвам от малките дозички на Юриаж, много са удобни и бебчо кихва, ако не успее да извади сополчетата дърпам с аспиратора или с клечка с въртеливо движение.
Коликите са си вечер, проплаква, даже в момента се гушкаме, че само това го успокоява. Не виждам никакъв ефект от Лефакса, даже май с Био Амика сме по-добре.
Вашите бебета спят ли си в леглата? Нашият бебко вече спи при нас на спалнята и така успяваме са поспим. В леглото си се върти, събужда, проплаква и трябва да ставам постоянно.

# 289
  • Пловдив
При нас беше така вечер не можехме да спим от 12 до 3-4 на ръце, оставяхме я да спи на спалнята при нас - тъй като я храня в легнало положение и тя направо заспиваше. И за да поспим и ние с таткото поне час, два я оставяхме както си е заспала. Но сега отново си ходи в леглото - постоянно й се измества режима, както я мъчеха вечер, вчера пък цял ден беше на ръце, а сега вечерта спи непробудно. Най-накрая качествен сън за нас!
И нашата бебка грухти, сумти вс по реда си, дори много често издава звуци на играчка от нищото Grinning

# 290
А случва ли ви се бебето да си хапне добре, по 20/30мин сучене, и тъкмо когато си мисля ,че ще заспи или поне, че ще е доволен, той става като обезумял часове наред за още храна, а в крайна сметка дори връща мляко, защото му е вповече? При нас се случва това за 3 път, снощи ни разказа играта от 1 до 4 няма сън и вечно гладен, търси гърда, мен ме беше много жал и до към 3 и нещо му давах по малко като се развълнува много, но педиатрите ми казаха не повече от 30 мин. И към 3 и 30 вече спрях да давам и едвам с бибата го залъгвах гушнат в мен да заспи... какво правите вие, когато иска да яде между храненията, а знаете, че се е наял добре? (Водичка давам, не минава 😬😁)

# 291
Имахме някаква подобна случка още в болницата, но тогава започна да реве в продължение на няколко часа, не го успокояваше нито гърдата, нито шишето, нито гушкане и люлеене. Накрая срам не срам се обадих на акушерките, че бебето не спира да реве почти три часа. Дойде една мадама с една пелена и го пови, ама както са ги повивали едно време като пашкулчета. Почти веднага се успокои и спа непробудно до сутринта. Чак ми се скараха, че не съм го събудила да яде и е свалил от теглото.
Сега няма такива моменти, но ако е много напечено положението бих пробвала 😀

# 292
А случва ли ви се бебето да си хапне добре, по 20/30мин сучене, и тъкмо когато си мисля ,че ще заспи или поне, че ще е доволен, той става като обезумял часове наред за още храна, а в крайна сметка дори връща мляко, защото му е вповече? При нас се случва това за 3 път, снощи ни разказа играта от 1 до 4 няма сън и вечно гладен, търси гърда, мен ме беше много жал и до към 3 и нещо му давах по малко като се развълнува много, но педиатрите ми казаха не повече от 30 мин. И към 3 и 30 вече спрях да давам и едвам с бибата го залъгвах гушнат в мен да заспи... какво правите вие, когато иска да яде между храненията, а знаете, че се е наял добре? (Водичка давам, не минава 😬😁)

Здравейте!
Няма как да знаете, дали се е наял добре, колко е изял и да трябва да се е наял за точно определено време.
Да яде кърма в точен час... Педиатъра и той не яде в точен час...
Понякога не са гладни, а само жадни, имате кърма, защо да го залъгвате с вода?
Понякога имат нужда от успокоение на гърдата и заспиват. Ако са превъзбудени, топло им е или някаква друга причина може да си по висят на гърдата, може междувременно да ожаднее или огладнее.
Според мен, без разбира се да налагам мнение в никакъв случай, хранене на поискване е най - удачно за бебето, без залъгалки, води, сокчета и пр.
Има страхотна тема за кърменето, тук във форума.

# 293
  • Благоевград
Момичета, привет ! Остана ми пакет и половина почти от памперсите на Pampers Premium Care, номер 1, тъй като ми се струва че са вече мънички за нашия юнак. Взехме ги на промоция по 17 лв. Ако някой има нужда може да ги препродам или вие ако имате идеи какво мога да ги правя, ще съм благодарна !

# 294
На бебчо му излязоха пъпчици по лицето, сигурно се чисти, но все пак да питам мажете ли с нещо? Каква козметика за измиване използвате?

# 295
И малката има пъпки по лицето(основно по бузките и брадичката) от около10дни. Чудех се дали не е от шоколада, т.к.си хапвах по едно, две парченца на ден, но вече 4дни не ям и пак има пъпчици с бяло връхче. Почиствам само с памуче с вода.
Вие използвате ли нещо друго за измиване на личицето?

Как къпете бебето? На мен все още ми е трудно. Косата я мия два пъти седмично.Баща и я държи над едно корито с лице на горе. С една ръка я придържа под дупето, а с другата я държи под гръбчето и едната мишничка, като придържа и главичката. Главичката я накланям назад и сапунисвам, като пазя ушичките при изплакване. Обаче бебето не стои кротко,  а шава и обикновенно плаче, като я сапунисвам, върти се..🙁😓 С тялото е по-лесно, даже ми се струва, че и харесва, защото кротува. През ден, два сапунисвам, иначе само с вода изплаквам. Използвам козметика на Weleda, и по точно основно шампоана за коса и тяло. Млякото за тяло го използвах няколко пъти в началото. Личната каза само със зехтин да мажа дупето. Сега с нищо не мажа. Като захладнее ще започна със зехтин на цялото тяло и масаж след това. Крема против подсичане също рядко го използвам.

# 296
Бебешко акне и пъпки milia ( milk spot) са напълно нормални, изчистват се след време, аз мажа лицето с лосионът за тяло, с каката почиствах с вода на Uriage и мажех Авено крем. Къпем го през ден само с вода, шампоан ще ползвам по-нататък. Къпането му харесва, рита с крачета, но трябва да е нахранен, иначе протестира с рев.

# 297
  • Варна
И моята дъщеря има пъпчици, не само по лицето, а вече и по ръчичките. За къпането : аз я слагам на подложка, ползвам на Бочко 2в1 (за коса и тяло) 2-3 пъти в седмицата, през останалото време само с вода. Мажа ѝ тялото с мляко на Бочко, като захладнее малко, ще сменя с олиото на Хип. Лицето не мажа с нищо.

# 298
Фифо имаше пъпки по лицето, като почнаха да слизат надолу по вратлето отзад и по гърдичките. И аз си мислех че е бебешко акне, нищо не мазах, само измивах. Докато не отидох на консултация и ни пратиха на дерматолог. Оказа се себореен дерматит и ми заръчаха точно обратното - без да мия, освен ако не се изцапа много и да мажа едно кремче по-често през деня. Понеже го бях изтървала, изписа ми и едно кремче с кортикостероид за 5 дена вечер само. Изчезнаха на втория ден.
Та мисълта ми е да се консултирате, защото третирането е съвсем противоположно.

За къпането - главата мия от време на врене, нямам точен график, като го слагам по корем и така мокря, слагам шампоан и изплаквам. Нашето обича да се къпе, не ми създава проблем това

# 299
  • София
Къпане - върху подложка, таткото придържа, обръща и пр. Бебето мърда много и хич не обича миенето на главата. За момента я мием само с вода. След къпане мажа с хидратиращо мляко на Здраве - попива бързо и като че ли овлажнява достатъчно в тези жеги. Пъпчици има доста по лицето, появиха се и по свивките на ръчичките. Не ги мажа с нищо специално, само почиствам лицето с мицеларна вода (това ни препоръчаха още от болницата). Не се бях обезпокоила кой знае колко, каката едно време също имаше. Все пак в понеделник сме на консултация и ще питам за всеки случай.

Иначе дупето го мажа при всяка смяна на памперса - това също е от препоръките в болницата. Ползвах Здраве, но последните два дни доста се зачерви и смених с Бепантен.

Общи условия

Активация на акаунт