АВГУСТинки 2019 - тема 12

• 19 349
  • 325
  •   1
Отговори
# 270
Каква вода използвате за АМ? Ние до сега купувахме Бебелан, но се чудя не е ли по-добре на Хип?

# 271
Може да е малко късен отговор, но бях по съшия начин.
Помогнаха ми горещи душове, компреси с топла кърпа и хомеопатични хапчета на Боарон - Bryonia и Belladonna.
3 пъти на ден по 5 хапчета под езика.
Посъветвайте пак с лекар, но мен за 2 приема ме оправиха, а бях тръгнала към болницата преди това.
Мами моля някой да ми даде съвет. Снощи дори не съм усетил как е станало, едната гърда ми в почервеняла на едно място и отдолу е твърдо, буца.. адско болки бяха, сега като съм кърмила и цедила е по-добре, поомекна, но буцата си седи, голяма е и все още е червено. Взех си врял душ и изцедих всичко след като кърмих. Лошото е, че нощно време ме втриса, нямам температура, но е ужасно. Някоя с такъв проблем или поне мнение по въпроса? 🌸
Благодаря ти и на останалите също! 🤗 позната акушерка ми отпуши каналите. Беше болезнено, но сега гърдата е мека, както другата.
Исках да ви попитам още нещо: бебчо обича да поспива, както споделих, но аз никога не го изчаквам повече от 3 часа , максимум още 15/20 минути аванс да му дам, но това е, будя го за хранене. (Не винаги, но през деня по-често, през ноща се буди сам) 3-те часа ги броя откакто се нахрани, защото понялога храненето е 10 минути, понякога е 40.. Та исках да попитам има ли някоя мама в моето положение? Педиатърът изощбо нищо не го притеснява, каза, че поне първия месец работата им е да “спят, ядат и акат”😁, и аз вярвам в това, но все пак ми се искаше да чуя и вашето мнение или това на педиатрите ви, дали са ви споменали нещо по темата.🌸

# 272
Момичета, съжалявам, че рядко се включвам, но с момчетата и коликите им работата е... Close
Аз не бих будила здраво, доносено бебе за храна. Моите, в началото недоносени, но вече стабилно наедряли (за 1 месец наддадоха 1,800кг и 1,400кг на кърма и от време на време АМ), понякога правят по-дълги или по-кратки паузи в зависимост от това колко са яли, колко са били гладни и т.н. Само понякога будя единия, защото искам да ги науча да огладняват и да се хранят заедно, но това е за мое улеснение, иначе не бих го правила.
Относно акото - акат си често, но от известно време започна да мирише акото им. Не е твърдо или рядко, ма цвят е жълто-зелено, пишкат си... Дали е ОК, че мирише? Дали зависи от това аз какво съм яла/пила?

Напомням, че ако искате да добавя бебето ви на първа страница, да ми пише на лично. Може да ми отнеме малко време, но ще го направя. Simple Smile

# 273
На нашето бебе акото и пръцканията започнаха да миришат, като почнах да я храня с АМ. Самото изхождане се промени - преди това, когато беше само на кърма, акаше почти след всяко хранене и акото беше класическото "горчица с извара". Сега успявам да събера кърма само за 1 ядене дневно, другите са АМ и акането стана по-трудно - на 2 дена, с доста пръцкане в останалото време. Самото ако е по-зелено и пастообразно.  Общо взето, има значение дали  бебето е на кърма или на АМ.

# 274
Моята е на кърма, на 13 дни е и акото й си понамирисва от поне 2 дни Grinning
Не знам дали има връзка с коликите...

# 275
Консултантската по кърмене ме посъветва да кърмя на 2ч.-2,5ч.(каза часовете се броят от началото на кърменето) особено в началото, първия месец, когато е по-спящо бебето. Личната каза 2,5ч. Гледам да ги спазвам, но като цяло се получава кърмене на 2.5ч-3ч. През ноща чакам бебето да ме събуди, обикновенно на 3-4ч.се буди.
А като време по 15-20мин на гърда, около 40мин.на кърмене.

# 276
  • София
Напълно се придържам към мнението на Frekoko & Ester - при моето бебе е абсолютно същото.

# 277
Тези, които са на смесено хранене колко хранения имате за 24 ч? Махнахте ли нощното?

# 278
Исках да ви попитам още нещо: бебчо обича да поспива, както споделих, но аз никога не го изчаквам повече от 3 часа , максимум още 15/20 минути аванс да му дам, но това е, будя го за хранене. (Не винаги, но през деня по-често, през ноща се буди сам) 3-те часа ги броя откакто се нахрани, защото понялога храненето е 10 минути, понякога е 40.. Та исках да попитам има ли някоя мама в моето положение? Педиатърът изощбо нищо не го притеснява, каза, че поне първия месец работата им е да “спят, ядат и акат”😁, и аз вярвам в това, но все пак ми се искаше да чуя и вашето мнение или това на педиатрите ви, дали са ви споменали нещо по темата.🌸
Моя също е доста поспалив. Интересно ми е, че на 20 дни вече има изграден някакъв режим на сън и бодърстване. Обикновено се събужда към 8 сутринта, храня го и до към 9 сме излезнали (зависи кога се оправим с каката). Най-късно в 10 е заспал. После яде към 11-11:30, даже може и до 12 да откара, ако сме на вън и не го събудя. Следват още около два часа бодърстване и после май му почват коликите. Хем спи, хем се пробужда от време на време. Лошото е, че в часовете между 14 и 19 не може да изкара по три часа, понеже се пробужда от коликите суче малко и заспива, преди да се е заситил напълно. Иначе се събужда за нова порция игра чак към 18:30-19:00, към 20:00-20:30 го къпем и после почва нощния сън. За сега ме е страх да се похваля, че спи добре и през нощта. Сигурно скоро ще почне да стои повече буден, но сега сме на положение чак да му се притеснявам, че много спи 😀
И аз имам едни питане. Вашите бебета сумтят ли още понякога с носа? Особено като суче издавя едни такива звуци странни, но надали е хремав, понеже като се храни си диша спокойно с носа 🤔

# 279
Ние сме на смесено хранене яде по 10-12 пъти в денонощието,понякога стои по 10 минути на гърда,понякога много бързо й писва,не мога да схвана и колко АМ да й правя яде различно 20,30,60,90 мл,общо взето незнам какво правим яде често и по малко за това и съня е мираж
М
Тези, които са на смесено хранене колко хранения имате за 24 ч? Махнахте ли нощното?

# 280
Светлана, моето направо си грухти, чак се притеснявам понякога, дори и нощем издава някакви странни звуци. Май е настинал, защото киха и има сополчета, на това отдавам грухтенето Simple Smile

# 281
Светлана, моето направо си грухти, чак се притеснявам понякога, дори и нощем издава някакви странни звуци. Май е настинал, защото киха и има сополчета, на това отдавам грухтенето Simple Smile
Аз съм особено параноична по отношение на настинките, защото каката направи първото си сериозно боледуване на един месец. Тогава обаче започна и да кашля, а след няколко дни отказа да се храни. Мисля, че това сумтене и грухтене сега е нормално, стига децата да не дават признаци на явен дискомфорт. Аз капя физиологичен разтвор сутрин и вечер. Струва ми се още много малък да го тормозя с аспиратор, че да проверявам има ли сополи 😀

# 282
Ами аз ще се представя като супер небрежна, но дори и разтвор не слагам, никак не го “лекувам”, киха отвреме навреме, не кашля, храни се...ако станат по-сериозни нещата, тогава лекар Simple Smile Повече ме притеснява, че скоро става на месец и още влачи жълтеницата, утре сме на кръвен тест и да видим какво ще предприемат...не ми харесва да го гледам жълт...

# 283
За кинахето ми каза педиатърът в болницата, че трябва да кихат, това значи, че са ок, говорим в рамките на нормалното разбира се.
Иначе за будуването, при нас той самичък си хареса следобеда всеки ден по час и нещо/два да будува, през другото време яде и заспива, ако много не го боли коремчето. Спокойно дете е, не плаче от коликите, само ръмжи и се свива, а аз давам само Био гайа вече.

# 284
И аз капя физиологичен разтвор, но като видя, че има сополчета му ги махам с аспиратора. Моя бебчо също сумти, грухти, понякога и се напъва докато яде, голям зор 😊

Общи условия

Активация на акаунт