АВГУСТинки 2019 - тема 12

• 19 428
  • 325
  •   1
Отговори
# 105
Момичета какви кремове против разраняване  на зърната използвате? И имате ли някакви болки в гърба като се налеят гърдите с кърма?

# 106
На Веледа, но мажа когато се сетя, засега нямам разраняване. Предния път ползвах Лансинох, но той е гъст и трудно се нанася. Нямам болки в гърба, поне не заради гърдите Simple Smile

# 107
Здравейте, бебето ми се роди на 16.08.,а все още не ми го дават, защото има някакво възпаление и е на антибиотик. Все още не усещам нищо в гърдите си, но се притеснявам дали въобще ще има кърма, след като не съм го слагала?

# 108
Снощи на 17.08 се роди малкото ми лъвче Мартин с размери 2,900кг, 48см. Изключително бързо раждане по нормален път без време за упойки и др. екстри. Много съм щастлива! 🥰
Желая на всички неродили мами все още успех!

Може да ме впишете на първата страничка.

# 109
Честити бебчета ! Да са ви живи и здрави и много щастливи!

# 110
Steisi, първо е коластрата, на 3-4 ден слиза и кърмата, може да ползваш помпа и да цедиш, за да стимулираш, докато ти дадат бебето, дано е скоро.

# 111
  • София
При мен лохиите текоха всичко на всичко седем дни - накрая много оскъдно. Ден по-късно бях на контролен преглед, лекарката каза, че има още малко за чистене и пак ще се появят. Вече четири дни обаче ги няма. Не ми е казала да ходя отново, не беше и разтревожена. Аз и следродилни контракции не усещам вече, дори и при кърмене - доколкото последното ни се получава. Малко ми е странно, защото първия път лохии имах ок. 40 дни, но пък тогава всичко беше различно. Чудя се дали пак да отида на преглед следващата седмица, но много ми се искаше да си дам малко почивка от болници и лекарски кабинети.

Кремче съм взела на Avent, мажа от време на време, защото малката има страхотна захапка. Засега зърната ми не са разранени.

steisi_79, може да съм пропуснала покрай всички родени бебета, но секцио или нормално роди? При секцио често кърмата се появява по-късно - някак тялото трябва да се усети, че е родило. Може да пробваш с помпа по малко да стимулираш гърдите. Предишния път бебето ми го дадоха на 11 ден. Докато бях в болницата никой не се сети изобщо да ме пита имам ли кърма, а и аз самата бях много отнесена, за да се тревожа и за това. И без стимулация гърдите ми се наляха на четвъртия ден, просто трябваше повече време.

# 112
И аз така си мислех за Лансинох-а доскоро. Въпреки това пак си взех и този път е мек, а а ко го подържа в джоба си става почти течен. Не знам... преди го ползвах октомври, дали е от температурата или пък ми е бил по-стар...

На Веледа, но мажа когато се сетя, засега нямам разраняване. Предния път ползвах Лансинох, но той е гъст и трудно се нанася. Нямам болки в гърба, поне не заради гърдите Simple Smile

# 113
Kallaa, напълно е възможно да е от сезона, дъщеря ми е родена февруари, мацнах два пъти и го дадох на приятелка, за щастие и преди и сега нямам проблем с гърдите. Simple Smile

# 114
Здравейте, бебето ми се роди на 16.08.,а все още не ми го дават, защото има някакво възпаление и е на антибиотик. Все още не усещам нищо в гърдите си, но се притеснявам дали въобще ще има кърма, след като не съм го слагала?

Здравей и честито бебче! Аз съм секцио и започнах стимулация още от реанимацията. Вида раждане няма значение за идването на кърмата - махне ли се плацентата, слиза кърмата. Метода не е от значение. Не знам как стои въпроса ако не изцеждаш, но според мен ако искаш да си готова за бебето започни стимулиция веднага, без значение дали с помпа или на ръка (яз го правех на ръка, има много клип чета в Интернет). Стискам палци всичко да е наред и бързо да сте заедно ❤️

# 115
Благодаря Ви. Моето момиче също има здрава захапка.😁😁
Стейси ние също бяхме на антибиотик поради високи левкоцити и ниска кръвна захар, а и се е наложило да я обдишват като са я извадили. Но аз редовно по доста пъти на ден разпитвах какво се случва за да съм наясно дали всичко е ок . На втория ден ми я дадоха на обяд и вечерта след свиждане я заведох. А на 3 като си я взех след визитация не съм им я давала освен за преглед и къпане. Разпитвай, защото не всички са добри да съобщават информацията. Трябва да си спокойна и да пиеш много течности и да хапваш супички. Пожелавам ти успех. Всичко ще е наред.

# 116
Благодаря на всички за отговорите! Днес вечерта ми го дадоха, към 8.30 и от тогава до момента сменям гърдите. Засука добре, но тъй като нямам още много мляко, успокоява се за кратко и пак.. Явно цяла нощ ще е така..

# 117
  • Пловдив
Честито на всички нови мами Heart
Аз още чакам моята принцеса..имам чувството, че само аз останах в темата - неродила. Ама това дете само се услушва, хич не и се излиза Confused

# 118
Спокойно, Мариелка, и моят се прави на разсеян, че датата наближава 🍀

# 119
  • Пловдив
Честити да са всички нови бебчета живи и здрави!
Някой от родените бебета да е с жълтеница ( че ние сме ) какво правихте?
В болницата го "пекоха" 3 пъти по 2 часа ,но все още сме жълтички.

Общи условия

Активация на акаунт