АВГУСТинки 2019 - тема 12

• 19 396
  • 325
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Ester, аз редувах Био Амика по 6 капки  с Еспумизан по 5 капки като не включвам двете последни хранения, които се падат през нощта. Имаше ефект, защото престана да се превива от болка и започна да плаче само при запек или като е гладно. Педиатърът каза като се изхабят шишенцата да се направи пауза - сега тъкмо спрях да му давам Био Амика, ще видя как ще се отрази. За Био гайа в темата за кърмене обсъждат, че запичала, но според мен си е индивидуално за всеки.

# 211
И аз давам БиоАмика преди всяко хранене. Бебчо не плаче по принцип, но се гърчи и превива и почервенява целия 😞. Дано минават по-бързо, че ми се свива сърцето да го гледам така...

# 212
Здравейте! Пиша, за да разкажа, за който се интересува, как протече раждането. Та, оплаках се аз, че се разхождам  с 3см. разкритие и изгладена шийка, пък контракциите ми бяха безболезнени. И си мислех, че ми е рано. Но добре че ме приеха сутринта (Токуда), за да оправим на трезва глава документацията. Болезнени контракции започнаха обаче към 9 вечерта, докато обикалях около сградата. Нищо особено до към 11, когато болката се усили. Обаче разкритието си оставаше 3см. Започна една диария, барабар с контракциите, преместиха ме в единична родилна зала и там мъки до към 4 сутринта. Открих, че да препускам бясно из стаята и да скачам на топката помогна много. В легнало положение контракциите бяха много по-силни, а докато са включени тонове, е неудържимо. Дори не бях стигнала до същинската част. Към 4 и нещо разкритието беше вече 5см. и си поисках упойка. Поставянето й беше доста неприятно. Карат те да се извиеш "като котка", както и да го разбират това, броят ти прешлените, мажат с дезинфекциращ агент, вкарва ти "упойка за упойката" и после бодат. Оказа се, че първият път е нацелил "съд" и ме заболя по протежение на гръбнака и единия крак. Боде ме пак, уж станало. Ама упойката хвана само дясната част от тялото. От ляво контракциите продължаваха. Болеше си ме и анусът. Израждащата ми лекарка (д-р Анна Богданова) пристигна веднага, щом й казаха, че разкритието е 5см. Прегледа ме след анестезия та, спука ми водите и каза, че имам около час да си почина и да поспя. Обаче упойката ме държеше само от едната страна и беше невъзможно. Контракциите не бяха чак толкова силни и се разредиха, следях тоновете на бебето, всичко изглеждаше наред. Обаче след половин час усетих напъни в ануса и извиках екипа. Всички дотърчаха, д-р Богданова ме прегледа и започнаха да приготвят кувиозчето на бебето.
На този етап анестезията ме беше пуснала и де факто си родих без упойка. На всяка контракция трябваше да напъвам по три пъти, като поемам дъх през устата и напъвам към ануса, без да издишам. Аз обаче не го правех както трябва и се сдобих с ужасни кръвоизливи по цялото лице и деколте. След 10 минути, които ми се сториха като часове, силни натискания по корема, причерняване и загуба на съзнание на два пъти, младежът се роди с боен вик в 7 сутринта. 3,200кг. и 49см. Дадоха ми да го целуна и го отнесоха за изследвания.
И когато си мислех, че всичко е свършило, започна проверката за разкъсвания. Епизиотомията не я бях усетила, но шевовете бяха два, вътрешни и много неприятно зашиване. Разбира се, не може да се сравнява със самото раждане, то нищо не може..😅 След което пък ме натискаха по корема, за да изкарат кръвта. Не забравяш болката, когато си видиш човечето, но си заслужава. Тая болка си заслужава само заради едно дете. Аз не мога да повярвам, че съм го създала и че е мой.
🤯

# 213
Честито бебе че! А за шевовете ти пуснаха нова доза епидурална или и друга упойка ти поставяха?

# 214

От 2-3 дни моя бебок започна да се превива понякога и забелязвам, че се успокоява след като пусне газове или се изака (а той ака на всяко хранене 😁). Давам Био Аника, но реших да добавя и Еспумизан. Не разбрах обаче могат ли капките да се дават директно в устата?
Milky highways, съжалявам за лошото преживяване, но важното е, че всичко вече е зад гърба ти и имаш прекрасен резултат. Жив и здрав да ти е и много да те радва. На всички, които все още чакат - успех и леко раждане 🌼

# 215
Честито бебе че! А за шевовете ти пуснаха нова доза епидурална или и друга упойка ти поставяха?
Нищо - без локална, без епидурална. Може би са мислели, че епидуралната още ме държи, не знам. 😅

# 216
  • София
Svetlana, можеш да даваш Еспумизан на бебето директно в устата. Аз го правя с лъжичка непосредствено преди кърмене.

Milkyhighways, честито и от мен! Бъдете здрави с бебето и дано само радост ви чака от тук нататък! Аз не разбрах, след като упойката не те е хванала напълно, ти каза ли го на лекарите и те какво отговориха? Аз също раждах в Токуда без упойка (бях с твърде голямо разкритие като ме приеха) и шевовете ми бяха без упойка - съгласна съм с теб, че само един нов живот си заслужава тази болка.

# 217
Честито бебче!
Бъдете живи и здрави и много щастливи!
Бързо възстановяване! ❤️

# 218
Svetlana, можеш да даваш Еспумизан на бебето директно в устата. Аз го правя с лъжичка непосредствено преди кърмене.

Milkyhighways, честито и от мен! Бъдете здрави с бебето и дано само радост ви чака от тук нататък! Аз не разбрах, след като упойката не те е хванала напълно, ти каза ли го на лекарите и те какво отговориха? Аз също раждах в Токуда без упойка (бях с твърде голямо разкритие като ме приеха) и шевовете ми бяха без упойка - съгласна съм с теб, че само един нов живот си заслужава тази болка.

Анестезиологът каза, че понякога се случва, на някоя от акушерките казах, но те се смениха, а после при пълно разкритие, нищо не съм казвала на АГ, ами се съсредоточих в това да напъвам. 😅

# 219
Мами,вчера на 29.08.2019 се роди и моето Ангелче Атила.Индуциране +епидурална.Пожелавам на всички родили мами да са им живи и здрави бебетата,а на чакащите едно леко и приятно раждане каквото беше и моето🙂❤.
За да ме отбележат на първа страница на лично ли трябва да пиша?И ако да на кого ?Благодаря!💙

# 220
  • Пловдив
Честито на всички родили мами живи и здрави!
Давате ли витамин Д от кога и по колко капки?
Някой храни/дохранва ли с аптамил про нутра1 и дали запича?

# 221
Честито бебче Beatris87 ,здрав и щастлив да е Атила ,а на теб бързо възстановяване.
Пиши на El-Roi на лично съобщение и ще те добави на първа страница . Blush
vaili4 на мен педиатърката ми каза да давам витамин Д по 2 капки от 25тия ден ,който е утре.

Мами,вчера на 29.08.2019 се роди и моето Ангелче Атила.Индуциране +епидурална.Пожелавам на всички родили мами да са им живи и здрави бебетата,а на чакащите едно леко и приятно раждане каквото беше и моето🙂❤.
За да ме отбележат на първа страница на лично ли трябва да пиша?И ако да на кого ?Благодаря!💙

# 222
И на мен ми казаха след навършване на 1 месец да започвам с вит. Д. А да попитам какъв вит. Д давате вие - Вигантол или нещо друго?

Честито бебче Beatris87 ,здрав и щастлив да е Атила ,а на теб бързо възстановяване.
Пиши на El-Roi на лично съобщение и ще те добави на първа страница . Blush
vaili4 на мен педиатърката ми каза да давам витамин Д по 2 капки от 25тия ден ,който е утре.

# 223
Аз взех Вигантол по препоръка на лекарката, вече си го има по аптеките.
На каката също съм давала от него.

# 224
  • София
Beatris, честита рожба! Бъдете здрави и щастливи 😀
Давам витамин д - Вая Д 3 - от 11ти ден. Това е съчетание на пробиотик и витамин д.
За АМ, аз давам на бебето Холе, нямам впечатления от Аптамил.

Общи условия

Активация на акаунт