Първа кола

• 24 849
  • 334
  •   1
Отговори
# 195
Не е Мицубиши, а Субару, доколкото се вижда Форестър. И то съвсем не е маломерна кола. Това, което според мен е убило Цветков е, че при удар отзад явно не се е отворил еърбег - казаха, че си е разбил главата във волана и стъклото.

Първо прочетох, че е бил с кола. После в друга статия мернах, че писаха за Мицубиши Аутлендър. Сутринта по телевизията казаха пак Мицубиши, сега пък ти казваш Субаро.

# 196
Вчера увеличавах снимките именно за да видя емблемата, и намерих една с висока разделителна способност, там се видя ясно.

# 197
Колата е субару форестър 3та генерация, наскоро го виждах лично.
Така, знаем, че положителен тест за наркотици може да даде човек, който е употребил преди месец, но това не значи, че е под въздействие.  Но факт е, че е карал доста бързо, нямам идея защо.  Дали от паника не е натиснал спирачка, или просто работата на АБС не позволява колелата да блокират и да се види спирачен път.
За разлика от медиите, аз не смятам малкия за богаташче с колата за 10 бона, пък и от къде ги взел парите се чудят. Марк Зукърбърг става милиардер на 23г, примерно. Пък семейството имало много връзки-  всеки "никой" като загази малко повечко, то намира някакви връзки и вратички в закона, че и не трябват много пари за да се справиш с това.
Предишното му провинение с преминаване на червено също не ме впечатлява, че то в люлин така се кара, даже от лентата за направо се прави ляв на червено от 4 коли, каращи една до друга.
Все пак никой не излиза да кара, за да се пребие и/или да убие някой. Но се случват тези гадости.
Ако малкия беше "работливо момче от народа" с някое опелче, може и циганче да го изкарат, и пак да му вадят стари провинения.
А ако пък милен беше бутнал някой? Той щеше да е с власт, пари, влияние, да му се размине и подобни.
Каквото и да ги мислим, нека оставим прокуратурата да реши случая, все пак там са експерти, останалите не сме.
Съжалявам и двете семейства, много тежки моменти ще преживеят.

# 198
  • София
Колата е субару форестър 3та генерация, наскоро го виждах лично.
Така, знаем, че положителен тест за наркотици може да даде човек, който е употребил преди месец, но това не значи, че е под въздействие.  Но факт е, че е карал доста бързо, нямам идея защо.  Дали от паника не е натиснал спирачка, или просто работата на АБС не позволява колелата да блокират и да се види спирачен път.
За разлика от медиите, аз не смятам малкия за богаташче с колата за 10 бона, пък и от къде ги взел парите се чудят. Марк Зукърбърг става милиардер на 23г, примерно. Пък семейството имало много връзки-  всеки "никой" като загази малко повечко, то намира някакви връзки и вратички в закона, че и не трябват много пари за да се справиш с това.
Предишното му провинение с преминаване на червено също не ме впечатлява, че то в люлин така се кара, даже от лентата за направо се прави ляв на червено от 4 коли, каращи една до друга.
Все пак никой не излиза да кара, за да се пребие и/или да убие някой. Но се случват тези гадости.
Ако малкия беше "работливо момче от народа" с някое опелче, може и циганче да го изкарат, и пак да му вадят стари провинения.
А ако пък милен беше бутнал някой? Той щеше да е с власт, пари, влияние, да му се размине и подобни.
Каквото и да ги мислим, нека оставим прокуратурата да реши случая, все пак там са експерти, останалите не сме.
Съжалявам и двете семейства, много тежки моменти ще преживеят.

Майтапиш се, нали? Добре, че Владо Въргала ни подсеща от време на време за Мануела Горсова!

# 199
Каква беше тази оправдателна тирада? Да не си адвокатът му случайно?
Ако не е бил под влияние на наркотици защо е карал с такава скорост? А ако все пак е натиснал спирачка и пак се е блъснал с 80-100 км/ч, тогава пък с каква скорост е карал преди да натисне спирачката? С 200?  И къде е блял, че да не види червения светофар високо горе и спрялата кола? Или си е бил баш под въздействие на наркотици, или кой знае, може мацката да му е правила нещо орално за повече тръпка. И в двата случая е виновен та дрънка.
А колата съвсем не е толкова достъпна за студент. И се разбра, че е фирмена. И студентът не е Зукърбърг, а и колата не е за 10 бона, а за 100 поне.

# 200
  • София
Всеки ден виждаме подобни лекета из София (и не само), и е обществена тайна че Черни връх е отделна екосистема и там правила не важат. Изтръпвам всеки път когато трябва да мина кръговото независимо накъде отивам.
Лошото е, че човекът го няма вече, а келешът е разбрал по трудния начин, че не всичко му е позволено. Жалко за децата, жалко и за майка му на този - сигурна съм че осъзнава приноса си, изглежда интелигентна жена.

# 201
Ако младежът беше с някое Пежо 206 или Ситроен 3 нямаше да има кинетичната енергия да смели така Субару-то, нито щеше да може да ускори толкова бързо, да не говорим, че в неговото Ауди 100 км/ч дават същото усещане за скорост, както 50 км/ч в изброените малки коли. Ето затова млади келеши не бива да карат коли с по +200 коня и 2 тона тегло.

# 202
А колата съвсем не е толкова достъпна за студент. И се разбра, че е фирмена. И студентът не е Зукърбърг, а и колата не е за 10 бона, а за 100 поне.

С всичко написано съм съгласна, само не и с това. Аудито е старо и в момента струва между 12 и 17 000 лв. Подарено му е преди 3 години, значи е било към 30 - 40 000 лв. тогава. Ако беше над 100 бона щеше да е пълно с екстри и най-вероятно щеше да спре само, като засече спрялата пред него кола. Не че има някакво значение де. Познавам две ЖЕНИ, над 30 години,  майки на по две деца, които още от сутринта се подкарват с алкохол - едната и с тревичка. По цял ден летят по улиците возейки децата си на училище и детска градина. Колите им са под 5 000 лв и не особено мощни, но това не им пречи, да ги юркат все едно карат коли с по 500 коня. Та не е проблема в колата или в цената й - проблема е в това какво е поел шофьора преди да се качи на нея

# 203
След този случай се замислям дали да не си взема някаква по маломощна кола, за всеки случай да няма изкушения🙁🙁🙁 Х3ка след няколко години и повечи опит

# 204
След този случай се замислям дали да не си взема някаква по маломощна кола, за всеки случай да няма изкушения🙁🙁🙁 Х3ка след няколко години и повечи опит

Поздравления за това мнение. Точно това се опитахме всички да ти кажем и да те предпазим от попадането в подобна ситуация. И не, защото те сравняваме с шофьора, а защото мощните коли трудно се овладяват от хора без опит.

# 205
На мен ми се стори лъскаво Аудито, а и четох че струвало над 100 бона, но не ми е силата в цените на колите и не мога да споря. Нека е по-евтино тогава, нека е без екстри, но това не намалява теглото на колата, нито парите са поддръжката и (гумите, маслото и прочее). Та - скъпо нещо си е да имаш такава кола. Но не това е важното, наистина, а това че с такава мощност, и такава маса, колата е много по-опасна от една малка кола. Малката кола, лека и с малка мощност, според законите на физиката нямаше да придаде такъв импулс на Субаруто и Милен Цветков сигурно щеше да оживее. Задкормилното устройство също е важно, разбира се, но и колата си е фактор. И доколкото младежите, особено богатите и разглезените, не са много надеждно и разсъдливо задкормилно устройство, то имаме много лоша комбинация от фактори + лош късмет.

# 206
Lady, не издребнявай. Никакви оправдания няма.
Няма как да приема пишлегарче 18 г. пикльо "дори и само" с кола за 30-40к, прекалено много е.
Родителските тела са виновни. Сега да си сърбат попарата. Възпитали и отгледали са неграмотник, с изкуствено надуто самочувствие и глезен до + безкрайност. Аз, ако бях, щях да го спукам от бой, никаква книжка и никаква пари.

Nikolay, взимай, каквото ти е кеф, можеш и искаш, щом си си ги изкарал парите, защото ако не вземеш "желаното", няма да имаш тръпка, и няма да ти е кеф шофирането. Със сапунерка не става. Мъка е.
Просто имай едно наум, че няколко месеца трябва да караш всеки ден, и във всякакви условия колата, за да я опознаеш и да й свикнеш. На дъжд много внимаваш, никаква рязкост и по ограниченията.
Не гъзарееш, много внимаваш и се съобразяваш с трафика. Ти, за да си опознаеш машината, не може да "не я натискаш", но разумно и не с високи скорости.
Сега покрай извънредното положение е отлично да се кара, няма трафик - кеф ти градско, кеф ти Северната тангента, Околовръстното и Цариградско. Много ще ти е полезно Бистришко шосе, завоите и подобни пресечни пътища. Само внимавай, че често съм там и може да се засичаме.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 13:36 от FragranceFanatic

# 207
А сега си представи , че те блъснат по същия начин , а ти не си с х3, а с пежо 206.
Красота Wink

# 208
Същото мислех да му кажа, ама не ми хареса визуализацията.

# 209
Така е, ама ако всички млади шоферчета са с малки коли шансът здраво намалява.  И ОК, нека да не е малка, но поне конете да не са много. То да е малка и няма как да се формулира законово.

Общи условия

Активация на акаунт