Отговори
# 120
Дъщеря ми е на 6м и най-често заспива с шишето с вода. Не знам какво приспивно намира във водата. После се буди с 2 кг. памперс. Едно педи се опита да ми обесни да не давам по толкова много вода, камоли да заспива на шишето. Нямало нужда детето, в АМто си имало достатъчно вода за нейните нужди. Да ама като дам АМ плаче, давам биба и пак плаче, давам вода и край.

# 121
На моя позната, чието дете на 2 г. Все още заспива така- с вода.

# 122
Дъщеря ми е на 6м и най-често заспива с шишето с вода. Не знам какво приспивно намира във водата. После се буди с 2 кг. памперс. Едно педи се опита да ми обесни да не давам по толкова много вода, камоли да заспива на шишето. Нямало нужда детето, в АМто си имало достатъчно вода за нейните нужди. Да ама като дам АМ плаче, давам биба и пак плаче, давам вода и край.
Със същото нещо се боря последните 2 часа 😥
Обаче при нас вече е станало проблем.
Нощем се буди поне 2 пъти  и ако не пие вода не заспива. Но не да чокне малко, а да преполови шишето. Давам мляко, не иска, а да заспи без да е пила вода - никакъв шанс. Чудя се дали да пробвам с някакъв чай, макар че и той е вода?! 🙄

# 123
Момичета да питам малкия ми е на 5 месеца, но ходихме в Италия и вчера се прибрахме, цяла седмица му излизат някакви петна по лицето като ухспано от комар, ту се появяват ту се махат. Не е топло по едно боди е, на смесено хранене е. На някоя мама случвало ли се е?

# 124
А защо ви притеснява, че пият много вода? И аз се наливам цял ден и цяла нощ, не съм ръждясала. Ми жеги са сега, нормално е. Ако децата се хранят добре, значи водата не им пречи (ако идеята е, че им се пълнят стомахчетата).

# 125
По повод на водата, преди 2 седмици бяхме на детски нефролог и му казах че бебка (7м), пие доста вода около 300мл/330, а той ми отговори, че е много ако пие литър и половина, това количество било нормално. Моята като види шишето и откача, пие с голяма наслада (през деня). Вечер уж не я търси, но пък снощи беше мн крива и 3 пъти се събужда с плач и пак заспива, ще следя може и зъбки да са, а довечера и водичка ще и предложа, ако се случи пак.

# 126
И моят господин на 1г.3м.  се налива денонощно с вода и си заспива с водата, а млякото го изхвърля. Аз лично, съм привърженик на пиенето на вода, единственият ми проблем е, че в просъница се олива с неразливни чаши( нямам идея как го постига) и трябва да ставам и да му подавам и вземам бебешкото шише, което си предпочита, но пък като го метне в леглото и мокри всичко.

# 127
  • Перник
Здравейте! Моля за съвет! Налага се да взема инхалатор за бебо (6+м), но бюджетът ми е до 100-тина лева. Моля, препоръчайте ми подходящ, за който лесно да се намират рез. части. Като се порових видях, че в този клас популярни са Microlife и Omron, също на Europharma има за под 100 лв с форми на животни.
Освен това споделете как се справяте с отстраняването на секрета от носа? Моят плаче неистово и си върти главата, само щом види аспиратора, страшна мъка е. А непрекъснато има секрет, май е задна хрема. Днес ни предстои преглед и при док.

# 128
  • Пловдив
По въпроса за водата не съм наясно, понеже беба на 3+м е изцяло на кърма и не предлагам вода все още. Обаче аз самата се будя с пресъхнало гърло и жадна нощем ако влажността в стаята е под 45%. Да не би в това да е проблемът?

# 129
При нас става въпрос за около 700 мл чиста вода на ден, отделно водата, в която е разтворено АМ.
И през деня е същата история. Ако не е шишето в устата няма заспиване 😶

# 130
Много често ако бебето изпива големи  количества вода лекарите изследват кръвна захар.
Аз бих я проверила за всеки случай, 700 мл за бебе на тази възраст наистина е множко.
Моята дъщеря е обратното приспива се с млякото и пие около 600 мл на денонощие ( а е захранена и има по 3-4 твърди хранения на ден) отделно изпива и по 300 мл вода.

# 131
Момичета, бебето ми е на 3 м, с какво да мажа крустите 🙄
И освен люлка, активна гимнастика и въртележка- какво друго е подходящо за бебето (разбира се имаме и играчки от различни материали)

# 132
На нас дерматолог ни изписа шампоан за крусти Бебе Педиатрик (на латиница е марката), ползвахме и крем за крусти Норева Себодиан, чудесен е, но вече май не се внася, че е скъп....
За мен тези играчки са достатъчни.

# 133
Момичета, бебето ми е на 3 м, с какво да мажа крустите 🙄
И освен люлка, активна гимнастика и въртележка- какво друго е подходящо за бебето (разбира се имаме и играчки от различни материали)

Ако имате изворче с минерална вода наоколо, препоръчвам къпане само с нея, без шампоан Simple Smile

# 134
Момичета, от кое гелче за успокояване на венци сте доволни? Аз започнах да давам Дентокинд, но мисля да взема и нещо за мазане, защото при сина ми положението се влоши. От няколко дни/седмица е много кисел и раздразнителен, изпражненията му често са по-течни, а слюнката му извира като вода от устата. Сънят му стана доста неспокоен, само се върти и търси да захапе нещо насън. Нощем като му дам да суче, цоква съвсем малко и заспива, така че явно не е от глад, но поне се успокоява за известно време. Явно ще избиват зъбчета и само се надявам да е по-скоро за да се успокои малко поне.

Общи условия

Активация на акаунт