Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 19 944
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
Аз съм с нормално раждане.. И при мен е така.. Страх ме е да отида до тоалетната камо ли да се напъвам.. Мен без да искам ме прокара от натурален сок банан 😬..ама пак не смея да ходя, че после не мога да си седна да задникЪ.. А на преглед при гинеколог какво ще се прави.. Смисъл как ще ме преглеждат 😣 ( тъп въпрос ама ми е важно да знам )😁

Последна редакция: вт, 20 авг 2019, 16:46 от Анонимен

# 271
Благодаря.. А този сироп лактулоза не е ли с привикване? После да не трябва цял живот да го пия само 😂😂
И още един въпрос имам.. аз като кихна изпускам малко урина. Също така ме боли пикочния канал ( там, от където пишкам), по някое време на деня ме зболява като тъпа болка там. Утре съм на гинеколог и ще питам, но ми е интересно дали някой друг има същия проблем? Първо си мислех, че е нормално при нормално раждане да има такава болка отначало, ама не минава.. Не е постоянно, но понякога го чувствам като ударено, така мога да го опиша..

# 272
Благодаря.. А този сироп лактулоза не е ли с привикване? После да не трябва цял живот да го пия само 😂😂
И още един въпрос имам.. аз като кихна изпускам малко урина. Също така ме боли пикочния канал ( там, от където пишкам), по някое време на деня ме зболява като тъпа болка там. Утре съм на гинеколог и ще питам, но ми е интересно дали някой друг има същия проблем? Първо си мислех, че е нормално при нормално раждане да има такава болка отначало, ама не минава.. Не е постоянно, но понякога го чувствам като ударено, така мога да го опиша..
Имах подобен проблем, най-добре си пусни една стерилна урина в някоя лаборатория. Аз така направих, че след раждането ми излезна чиста микробиология на влагалищен секрет и бактерия в урината. Sad А досега през цялата бременност всичко си ми беше стерилно...

# 273
Имах подобен проблем, най-добре си пусни една стерилна урина в някоя лаборатория. Аз така направих, че след раждането ми излезна чиста микробиология на влагалищен секрет и бактерия в урината. Sad А досега през цялата бременност всичко си ми беше стерилно...

Пуснах урина и няма нищо.. Много е странно

# 274

Пуснах урина и няма нищо.. Много е странно
Това поне е добре. За изпускането на урина съм чела, че може да продължи до 2 месеца след раждане. Ако имаш болка обаче или някакво друго оплакване, най-добре се консултирай със специалист, за твое собствено спокойствие.

# 275

Аз имам сходен проблем - вечер след душ и тоалет там долу ме заболява, когато отида по малка нужда... като че ли от самото миене и “разтъркване” при миене там 🤷♀ И аз съм нормално раждане. Много се чудя защо... след това, да чукам на дърво, нямам такива проблеми. Иначе и аз мисля имам някаква фисура, защото при по-твърди изпражнения имам леко кръв.

# 276

Въобще не се притеснявай за Лактулозата, аз го пих поне 3 месеца по време на бременноста, а сега нямам нужда от него, ходя си нормално както преди.

# 277
Момичета дали мога да съчетая абоколикен и био гая..до сега давах само абоколикена, но нещо май не помага и мисля довечера да му дам био гая..ама като на 3 часа съм му давала от абоколикена да не предозирам детето..

# 278
Момичета дали мога да съчетая абоколикен и био гая..до сега давах само абоколикена, но нещо май не помага и мисля довечера да му дам био гая..ама като на 3 часа съм му давала от абоколикена да не предозирам детето..

До колкото знам са еднакви продукти, био гая го дават по-качествен... Но нека и някой друг каже Simple Smile

# 279
2 различни неща са. Първото разгражда лактаза та, второто е пробиотик. Био гайа е за чревната флора и няма да помогне за колики, а само за "акото". Аз давах био амика (на същия принцип като абоколикен) с био гайа.

# 280
2 различни неща са. Първото разгражда лактаза та, второто е пробиотик. Био гайа е за чревната флора и няма да помогне за колики, а само за "акото". Аз давах био амика (на същия принцип като абоколикен) с био гайа.
Аз давам Лефакс с биогайа... Дали бъркам тогава някъде Confused

# 281
Взех си лактулоза 😀 Как го приемате, момичета? Пише като за начало 10 мл, после увеличение на 35-45 по 3 пъти на ден? 🤔

# 282
Взех си лактулоза 😀 Как го приемате, момичета? Пише като за начало 10 мл, после увеличение на 35-45 по 3 пъти на ден? 🤔
Аз пих 2 дни по 20мл само сутрин и след това си се нормализираха нещата... Може би трябваше да попиташ в Аптеката как да приемаш, но на листовката имаше май дозировка... Моят организъм реши, че няма нужда да го пия постоянно и още в първите 20-30мин ми подейства... Grinning

# 283
  • United Kingdom
А бебетата, които будуват денем, спят ли добре нощем?
Защото това е по-добрият вариант...
Моята вчерс почти цвл ден спа и през нощта ни побърка- от 22ч до 2ч не пожела да спи. Напъваше се (товс ли са колики- напъване, почервеняване и мрънкане? При сина ми беше просто як рев с часове...), мрънкше, хълцаше и така. Днес почти не е спала и имам надеждс за нощес...
а научи един нов номер- докато суче, започва да се напъвя и извива със зърното в уста, познайте колко е приятно.. да я прекъсвам ли? Понеже още захапва трудно и ако засуче добре, хич не ми се иска да я прекъсвам...тъпото е, че с това напъване и прекъсване не знам колко извжда. Нощес яде 5-6 пъти, но по малко, според мен не изпразни гърдите нито веднъж... после спа от 4 до 8 май без ядене и много ме боляха. Абе никакъв режим, мразя така, изкушава ме АМ- знаеш си, че през 3/4 часа, спиш си... ама ше устискам още поне медец преди да заместя да речем едно хранене.
Скоро правим един месец, какво ново да очакваме? Започнала е да се усмихва като й се лигавим, но май е рано да е съзнателно.. заглежда предмети, но маха неориентирсно с ръце. Главата я държи и повдига да ни погледне.

Моят като будува през деня,вечерта спи като пънче. Същият номер ми го прави и на мен редовно,аз му хващам главичката за да не се върти и леко го побутвам напред,не съм го прекъсвала.Защо те боляха гърдите? Ако са били препълнени,изцеждай малко да ти олекне. След 6-тата седмица започват да се усмихват съзнателно,направо лицето им грейва като се усмихнат,слухът им се подобрява и стават малко по-координирани.

# 284
Victoriyadi - лефакса е на принципа на симетиконите (като еспумизан), био гайата е пробиотик. Накратко - капките за колики се делят на два вида - такива разграждащи лактоза (с лактаза вътре като колийф, био амика) и такива със симетикон. Пробиотикът е нещо различно като био гайа, линекс бебе и т. н. Всеки вид капки за колики може да се комбинира с пробиотик, включително някой педиатри препоръчват двата вида капки за колики да се дават заедно за по добър ефект (със симетикон + разграждащи лактаза) и отделно и пробиотик. Дори се смята, че пробиотика подпомага усвояването на ваксините. Така че на въпроса, няма никакъв проблем да ги даваш заедно, те са два различни неща.

Общи условия

Активация на акаунт