Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 19 946
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
Ох момичета са Ви се оплача и да питам на някой случвало ли му се е. Днес решихме с мъжа ми да правим секс за първи път след секциото. 45 ден е. Но е ужасно болезнено, дори не можа целия да проникне, много ме болеше. Не сме правили секс от не помня и аз кога, май последно някъде в 6,7 месец. Много се притесних, ужасна болка.... Вече с тези болки не знам. Още не съм ходила на гинеколог след раждането, но май вече трябва да посетя. Но наистина ужасно болеше и то дори не проникнат изцяло защото не издържах.
Най-добре е да се консултираш с лекар, но по принцип се получава от сухота във влагалището, заради хормоните. Най-вече ако кърмиш. Пробвайте с лубрикант
Ето една статия:

# 286
Момичета подадох декларацията за еднократната на 1.08..кога ще бъде изплатена.. има ли някой който е подал август и вече му е изплатена

# 287
Момичета подадох декларацията за еднократната на 1.08..кога ще бъде изплатена.. има ли някой който е подал август и вече му е изплатена
Тази дето е 150 лева ли? Тя нали уж 45дни преди раждането се подаваше за това питам. Ако е за нея аз вече я и изхарчих 😂.. Значи следващия месец ще ги имаш към 1во число

# 288
Тази дето е 150 лева ли? Тя нали уж 45дни преди раждането се подаваше за това питам. Ако е за нея аз вече я и изхарчих 😂.. Значи следващия месец ще ги имаш към 1во число

Тази, за която говорите е еднократна помощ при бременност.
@Sneji.23  говори за еднократна помощ при раждане, която се подава след раждането и получаването на акт за раждане. Тя е на стойност 250лв.
Аз подадох миналата седмица в началото и ми казаха да я очаквам между 15-20 септември.

# 289
не не, тази еднократната за живо родено дете.. дето за първа рожба е 250, а за втора 600. Иначе тая за 150 незнам каква е

# 290
Помощта след раждането е 250 лв и декларация може да се подаде 3 години след раждането.

Полага ли ни се гинекологичен преглед след раждането, както са кръвните изследвания?

# 291
Ахаа.. Аз утре ще ходя да подавам.. Само че трябва да е по адрес на детето или по мой адрес..? Имам колебания..да не се разкарвам излишно..

# 292
  • Пловдив/София
Ахаа.. Аз утре ще ходя да подавам.. Само че трябва да е по адрес на детето или по мой адрес..? Имам колебания..да не се разкарвам излишно..
Детето не се ли записва автоматично на адреса на майката?
Според мен е по твой адрес, ако има разминаване.
Аз миналата седмица взех акта за раждане и подадох за помощта, казаха след месец да я чакам по сметка. Говориха и за някаква заповед дс си взема- някой знае ли какво е това, защото не мисля да ходя да го взимам?

# 293
Не е.. Питаха ме в болницата идваше социален работник и той ме пита къде да я записва.. Да не говорим пък, че при изписването ни жената от след родилна написа друг блок..не чуваше имаше слухов апарат и 100 пъти и повторих номера на блока.. Тя написа съвсем друг 😣🔫

# 294
Не е.. Питаха ме в болницата идваше социален работник и той ме пита къде да я записва.. Да не говорим пък, че при изписването ни жената от след родилна написа друг блок..не чуваше имаше слухов апарат и 100 пъти и повторих номера на блока.. Тя написа съвсем друг 😣🔫
Много странно, детето навсякъде се води с адреса на майката. Казаха ми го от общината. А еднократната помощ получих с другите преводи за майчинство на 15.08, а подадох документи в края на юли.

avlitо, имаш право на един безплатен преглед до 42 дни след раждане при АГ по здравна каса. Би трябвало и при лекаря, при който си раждала да имаш право на 2 безплатни прегледа, но те пак са в някакъв определен срок.

# 295
При мен също бебка не е записана на моя адрес по лична карта. Даже не са ме и питали лично къде да я записват,а баща й е казал неговия адрес.   🤷‍♀️🤣  Дано да не сме объркали нещо,че сигурно ще е много сложно да се оправи,ако е толкова важно да е на моя адрес.

Много странно,че когато ме извикаха за изследвания, не ми казаха, че имам и преглед. Както и да е,просто ми беше интересно дали се полага,то и без това цяла бременност дори и по здравна каса постоянно плащах за нещо. 🤔

# 296
На мен следящия ми каза, че имам 2 прегледа по каса при него след раждането, а не ме изражда той. За първия ме викна на 6тия ден, а за втория - месец по-късно.

Помощта от 250 се изплаща в месеца следващ подаването. А каква е тази помощ през бременността? Това съм го изпуснала

# 297
На мен следящия ми каза, че имам 2 прегледа по каса при него след раждането, а не ме изражда той. За първия ме викна на 6тия ден, а за втория - месец по-късно.

Помощта от 250 се изплаща в месеца следващ подаването. А каква е тази помощ през бременността? Това съм го изпуснала

# 298
Тези 150 са понеже не бях работила на договор 6 месеца преди да забременея..

# 299
  • София
При мен също бебка не е записана на моя адрес по лична карта. Даже не са ме и питали лично къде да я записват,а баща й е казал неговия адрес.   🤷‍♀️🤣  Дано да не сме объркали нещо,че сигурно ще е много сложно да се оправи,ако е толкова важно да е на моя адрес.

Много странно,че когато ме извикаха за изследвания, не ми казаха, че имам и преглед. Както и да е,просто ми беше интересно дали се полага,то и без това цяла бременност дори и по здравна каса постоянно плащах за нещо. 🤔
Адресът на детето ще го гледат при кандидатстване в ясла, детска градина, училище. Така, че виж дали те устройва адреса на бащата.
Blush

Общи условия

Активация на акаунт