Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 19 957
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
Повръща ми се кат чуя благата дума "свекърва" що си мислят тия, че не си храним децата...за всеки плач или сукане на пръстче, моята казва " това дети не се наяжда-храни го" докато не се скарахме и не и казах, че си познавам детето и знам кога плаче за ядене или за внимание или за неко друго... тя иска да го храня до като не повърне...да си яде колкото иска, пък каквото му е в повече щял да го повърне.... ЛУДА ЖЕНА.. онзи ден, дори се  разсърди защото бебето ревеше при нея, а като ми го даде той млъкна и започна да ми се хили Grinning

# 316
Няма таква глупост като - нехранителна кърма! И на мен се мъчеха да ми вменяват простотии с първото дете. Според свекитата няма друга причина за рев на бебето освен глад... Не се филмирай, щом бебето качва и то 1 кг!
https://www.net-a-porter.com/gb/en/product/1050784?cm_mmc=Linksh … 7GuF3Xd4gKWPD_BwE

Аа има... Моята все тръгва да гори лъжици с борина, че "милото много го боли коремчето, дай да му дадем"...

# 317
Здравейте, мами,
 Надявам се нямате против една леля на юлче да се присъеди към вас?Simple Smile
Макар, че имам две момичета, на 15 и на 9г, определено  съм позабравила бебешките месеци и сега покрай племеника ми реших да надникна при вас, да си поприпомня разни неща за да съм полезна леля при нужда, пък и  да си за да видя има ли разлика от преди 10-15години:)

За бебешкото акне, разбрах за него една с втората ми девойка и се появи седмица преди 40 ден, когато планувах да правя погачата и да поканя приятелки за орисници:) Толкова беше пъпчасала, че се чудех как ще си покажа момиченцето пред всички. Е, доколкото си спомням ми казаха да почиствам с преварена вода, и пъпките на 40 ден бяха вече мит. Така че спокойно, тези, които имат, скоро ще отшуми, само почиствайте и се радвайте на бебчетата си:)

За дохранване, ако си имате кърма, не започвайте с АМ, започнете ли, то е доста по сладичко от кърмата и леко полеко бебето ще чака него, и ще отказва кърмата. А майки и свекърви не слушайте, особено за гладни бебета, съгласявайте се с тях за да са спокойни и те и си слушайте майчиния инстинкт! Вие най- добре усещате от какво има нужда бебчето.

Прегръщам ви и ви желая прекрасни дни майчинство. Това са най- хубавите дни от живота на всяка жена!

# 318
Онзи ден и аз се разправях със свеки... ние сме в един двор, но в две къщи... за щастие..
Та тя - защо не го къпете всеки ден, защо погачата не е преди 40 ден - тя така била правила, защо не завивам бебка, защо не й слагам памук в ушите, като я къпя... Аз я изтърпях, обаче отишла да дудне и на любимия, а той нервен... Вечерта той излезе и отидох да й кажа, че в нейния дом - нейните правила, в моя - моите!!! Не че ме разбра, ама пак ще й го обясня... Аз съм безцеремонна... като загубихме първото бебе, тя не се прибра от вилата да види как е синът й и ако много ме ядоса, ще й го кажа... Та въобще не им цепя басма.. 🤔

# 319
Ааз вчера се развиках на мойта свека.. Аз в кухнята, а тя в спалнята с бебето.. Решила да и даде вода и детето се задавило.. И търчи при мен и пищи" бързоо дави се, дави се " аз я хванах веднага и я раздрусах.. Ама избеснях и и викам две деца си гледала какво пищиш ми не правиш нищо? Забравила била..та те тия работи не се помнят или забравят.. Чак ми вика кога можело да я вземе у тях? Хахахахах обясних и , че до минимум 3 годишна възраст няма как да стане без мое присъствие!

# 320
И аз така искам да й кажа някои работи на свекървата, но знам, че ще бъда груба и се стремя да не го правя само заради мъжа ми. Добре, че не е в същия град, но пък то си стига да дразни и отдалеч... А да ви се оплача - свекърът пък дори спря да се обажда на сина си (мен и бебето тотално ни е отписал), откакто се роди бебчо... само защото не го кръстихме на него! Е как да не се нервирам от такива изпълнения...

Онзи ден и аз се разправях със свеки... ние сме в един двор, но в две къщи... за щастие..
Та тя - защо не го къпете всеки ден, защо погачата не е преди 40 ден - тя така била правила, защо не завивам бебка, защо не й слагам памук в ушите, като я къпя... Аз я изтърпях, обаче отишла да дудне и на любимия, а той нервен... Вечерта той излезе и отидох да й кажа, че в нейния дом - нейните правила, в моя - моите!!! Не че ме разбра, ама пак ще й го обясня... Аз съм безцеремонна... като загубихме първото бебе, тя не се прибра от вилата да види как е синът й и ако много ме ядоса, ще й го кажа... Та въобще не им цепя басма.. 🤔

# 321
Ааа толкова не ми пука. Казах на моята свеки - ти си отгледала твоите деца, сега аз създавам дом и ми дай шанс да си отгледам моето.. ама леко й навиквах 🙄🙄🙄. Казах й също, че не държа да ме харесва, който и да е, но както казах - аз нямам цедка 🤣😷

# 322
А кога ще разбера дали цвета на очичките на бебето ще си остане този, до кога се очаква да се сменят? Сега са му синьо-сиви... Confused

# 323
А кога ще разбера дали цвета на очичките на бебето ще си остане този, до кога се очаква да се сменят? Сега са му синьо-сиви... Confused
Към 9-ти месец ще може да се определи цветът на очите, а четох че нюансът търпи промени до 3-годишна възраст.
Малко се връщам към предишна тема за микроклизмите, някой може ли да ми каже колко често могат да се ползват? Правих на дъщеря ми преди 2 дни и ако до утре не свърши работа, ще повторим. Само се чудя ако не започне сама да си ака, докога да продължавам с тези клизми? Не, че има голяма алтернатива...

# 324
Към 9-ти месец ще може да се определи цветът на очите, а четох че нюансът търпи промени до 3-годишна възраст.
Малко се връщам към предишна тема за микроклизмите, някой може ли да ми каже колко често могат да се ползват? Правих на дъщеря ми преди 2 дни и ако до утре не свърши работа, ще повторим. Само се чудя ако не започне сама да си ака, докога да продължавам с тези клизми? Не, че има голяма алтернатива...
Не мога да ви отговоря, но Пробвахте ли с упражнението “колело”? Аз не посмях да направя клизма на едномесечно бебче, дадох му сироп един път и смених храната и се оправи.
Според вас от къде идва причината за запичането?

# 325
При нас очите се смениха на 25 тия ден от сини на кафеви, та не ми се вярва да се променят (а уж се кърми). За клизмите - имаше един период, в който ползвахме всяка седмица по една (т. Е. На всеки 4 пъти ходене, по веднъж клизма), обаче с пробиотика мина. Правете масажче на всяка смяна на памперса и давайте течности (при мен само чай от копър пие и то супер малко - по 10 мл между храненията). Друг вариант има разхлабващ чай блевит л(педиатърката ми го изписа), аз давах само веднъж, но има мами в юнската тема, които са доволни от него. При мен запичането беше от комбинацията 3 пъти Ам +3 пъти кърма, щом увеличих кърмата на 4 пъти и 2 пъти Ам + упражнения + течности взе да ака сама.

# 326
Мерси за съветите! С кърменето няма как да се получи, т.к. съм на антибиотик и го преустанових Sad Преди случеше ли се да се запече почвах да ям слабителни плодове като круша, киви и т.н. и всичко се оправяше. А откъде идва проблемът не знам. Или е от АМ, или от Лефакс. Последният го намалих до 2х1 дневно, но честно казано нямам идея. Ще опитам с масаж и ще питам педиатърката за този чай.

# 327
  • София
Ние днес бяхме на преглед за жълтеницата. Бях писала че продължава вече 40 дни, изписаха ни фенобарбитал и вече е чиста. Blush

# 328
Мерси за съветите! С кърменето няма как да се получи, т.к. съм на антибиотик и го преустанових Sad Преди случеше ли се да се запече почвах да ям слабителни плодове като круша, киви и т.н. и всичко се оправяше. А откъде идва проблемът не знам. Или е от АМ, или от Лефакс. Последният го намалих до 2х1 дневно, но честно казано нямам идея. Ще опитам с масаж и ще питам педиатърката за този чай.
А с какво АМ се храни?
И аз бях в същото положение, смених храната и намалих Лефакс на 2х2 помпи и сега всичко е супер, давам и Абоколикен, и Биогайа и колики няма (надявам се и да не проима Grinning) на 40 дни е

# 329
А с какво АМ се храни?
И аз бях в същото положение, смених храната и намалих Лефакс на 2х2 помпи и сега всичко е супер, давам и Абоколикен, и Биогайа и колики няма (надявам се и да не проима Grinning) на 40 дни е
С Аптамил, а за БиоГайа питах и педиатърката каза, че уж не било необходимо... Confused

Общи условия

Активация на акаунт