Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 19 976
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Мами, вашите бебенца по колко са наддали? Ние сме само на кърма и за 1 месец сме качили 1 кг. Бяхме на извънреден преглед тази седмица заради пъпчиците и консултацията ни продължи много кратко, само ми каза че е добре. Чудя се дали трябва да я дохранвам, но на 27.08 имаме час вече и тогава ще я питам.

# 301
Ние на 41я ден бяхме 4700гр.. А от Мд ни изписаха 3000.. Вчера едни бабки гледат детето и ми викат на колко месеца е и аз казвам, че няма още 2 и те Flushed " браво прилича на човек " После ги чувам едната казва на другата " Гледай го какво е дебелко" 😒

# 302
Мами, вашите бебенца по колко са наддали? Ние сме само на кърма и за 1 месец сме качили 1 кг. Бяхме на извънреден преглед тази седмица заради пъпчиците и консултацията ни продължи много кратко, само ми каза че е добре. Чудя се дали трябва да я дохранвам, но на 27.08 имаме час вече и тогава ще я питам.
Имаме силно изразено бебешко акне,за подобни пъпки ли говорите?Педиатърката каза,че можело бебетата да имат такива пъпки и да чакам да й минат,обаче въобще не ми е спокойно!Споделете ако на Вас са ви предписали нещо

# 303
Имаме силно изразено бебешко акне,за подобни пъпки ли говорите?Педиатърката каза,че можело бебетата да имат такива пъпки и да чакам да й минат,обаче въобще не ми е спокойно!Споделете ако на Вас са ви предписали нещо

Имам същия случай, каза, че ще си минат сами, аз го мажа с кремче, за да не е сухо.

Относно наддаването 4930 на 39 дни ;Д...на АМ

# 304
За бебешко то акне, нашата докторка каза със сребърна вода и тампонче за грим да минавам пъпчиците, по 3-4 пъти на ден

# 305
  • София

Интересно ми е защо се чудиш дали да дохранваш. Един килограм ти се струва малко, или на педиатърът се струва малко?
За мен е безумно при един килограм изобщо да има подобна дискусия за дохранване, може би ако не беше качило нищо, или 100-200 гр?! Flushed Да напомня, че се следят и сантиметрите. По-нататък след 4ти месец може да имате дори месец без почти никакви нови грамчета, но да е дръпнало на дължина.
И за да отговоря на въпросът ти, моето бебе за месец е наддало почти 900гр, на кърма е. За миг не ми е хрумнало да я дохранвам.
За пъпчиците мога да ти препоръчам да запарваш лайка и с тампон, потопен в запарката, да почистваш лицето 2 пъти дневно.

# 306
  • София
Питам, защото бебка почти не спи през деня и много плаче. Според свекърва ми плаче, защото е още гладна, пък тя си има колики милата. Днес и ММ като ми каза, че може майка му да се окаже права и да се наложи да я дохранваме, ми стана много тъпо и тъжно. Казах, че хич не ми се иска да дава АМ като си имам кърма. А и другото нещо, което тя ми каза, че можело да си имам кърма, но да не ми е хранителна 😕 Затова ви питам, че има още няколко дена преди комсултацията ни при педиатърката и психически се турмозя само.

# 307
  • София
Педиатърката ни каза, че са били от притопляне. Става въпрос за едни ситни пъпчици с бели връхчета. Първо имахме само по лицето и после се появиха и по скалпа, ушичките, шията и вратлето, а последно забелязах и по кръста. Притесних се да не обхванат цялото тяло, затова ѝ се обадих и ходихме да ги види. Каза ни да я мажем с хума 1:1 разтворена във вода и след измиване с Bepanthen крем 2 пъти на ден. Честно казано ние го правим веднъж на ден преди баня, че много се омацаме и през деня като съм сама няма как, после трябва да я мия цялата. Имаше ефект още след първия път. Вече ни е трети ден и почти изчезнаха.

# 308
Ох, като почнат тези свекърви... "Да не е хранителна" - как пък от всичко разбират. Не се притеснявай, 1 кг е напълно нормално, а и нали знаеш, че при всяко бебче наддаването е различно. Бъди сигурна, че ако е имало нещо нередно, педиатърът е щял да отбележи. Simple Smile

Питам, защото бебка почти не спи през деня и много плаче. Според свекърва ми плаче, защото е още гладна, пък тя си има колики милата. Днес и ММ като ми каза, че може майка му да се окаже права и да се наложи да я дохранваме, ми стана много тъпо и тъжно. Казах, че хич не ми се иска да дава АМ като си имам кърма. А и другото нещо, което тя ми каза, че можело да си имам кърма, но да не ми е хранителна 😕 Затова ви питам, че има още няколко дена преди комсултацията ни при педиатърката и психически се турмозя само.

# 309
Аз да се включа с наддаването - минимумите са 600 гр за първи месец (от рожденно тегло, не от изписването) и по 800 грама всеки следващ месец (втори и трети). Ние до 45 тия ден бяхме качили - 700 грама първия месец + 400 гр. Втория което си е напълно нормално.

# 310
Не разбирам каква е логиката бебето хем да наддава, хем кърмата ти да не е хранителна? То просто звучи абсурдно. Явно заради коликите или други несгоди плаче. Аз ако имах достатъчно кърма нямаше и да помисля за АМ.
Моята свекърва пък твърди, че качените 900гр от изписването(700 гр от рождено тегло) били много... Confused Ами няма угодия. Затова на всеки даден и непоискан съвет за детето  отговарям, че си има педиатър, който да следи тези неща. Wink

# 311
  • София
При нас рожденото тегло беше 2950 гр и ни изписаха 2945 гр. На 39тия ден бяхме на консултация и тежеше точно 4000 гр. А преди това, на 2 седмици беше 3440 гр (+500 гр) и +2 см. Мисля, че сме в граници и явно много ни мъчат коликите. Чудих се дали да не се изцедя някой път и да ѝ дам от шише после, за да видя колко кърма имам, но като съм сама и тя като реве не мога да я оставя, но събота или неделя ММ като си е вкъщи може да пробвам. Понеже не съм много запозната - по 120 мл ли трябва да яде втория месец?

# 312
  • Варна
Това с изцеждането с помпа не е фактор дали има достатъчно кърма или не. Моята бебка е изцяло на кърма. Наяжда се без проблеми, а когато цедих в началото, не можех да изцедя повече от 60 мл от гърда. Бебето суче много по-силно, отколкото помпата цеди. И няма такова нещо като нехранителна кърма. Не слушайте свекървите Wink Моята все ме пита дали не е гладно. Вече го намразих този въпрос. Ако беше гладно дали нямаше да го нахраня... Ами то е бебе, нормално е да плаче за нещо.
Иначе наддаването е различно при всеки. Нормалното е по 20-30 г на ден през първите месеци. Нашата мадама расте доста на сантиметри. Първия месец беше наддала 800 г и 5 см. Simple Smile

# 313
Втория месец трябва да яде по 110 мл на всеки три часа, 120 мл са трети месец. Обаче и това е индивидуално - моята бебка яде по 120 мл кърма, а Ам по 135 мл. С цедене наистина няма да видиш колко яде по принцип. Ако искаш да си сигурна си вземи везна (например от бебе наем мисля че беше 30 лв на месец и мериш след всяко ядене). Това е сигурен начин да кажеш на хората колко яде в действителност. Недостатък е обаче че бебето яде различно всеки път и може да се филмирала защо яде по толкова.

# 314
Няма таква глупост като - нехранителна кърма! И на мен се мъчеха да ми вменяват простотии с първото дете. Според свекитата няма друга причина за рев на бебето освен глад... Не се филмирай, щом бебето качва и то 1 кг!
https://www.net-a-porter.com/gb/en/product/1050784?cm_mmc=Linksh … 7GuF3Xd4gKWPD_BwE

Общи условия

Активация на акаунт