Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 20 358
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
Вече има ли бебчета с памперс 3ка? Интересно ми е на колко кг отговарят. Уж казват, че като започне да се отбелязва по крачетата се сменя, на нашият бебчо се отбелязва, но е още малък за 3ка според мен- тежи 4,700 🤔

За сега сме на 2ка още, но вчера купих 3ка, днес смятам да ги пробвам. Преди около седмица беше 5300.

# 406
Sunny555 Неонатолозите казват да се увеличава млякото с 10 мл всеки ден само през първата седмица. 😊

Тук и аз ще се включа с потвърждение, тъй като и на мен в Токуда така ми казаха - за първата седмица.

# 407
В родилното ми казаха да слагам бебенцето на страни, а консултантката по кърмене ми каза да го оставям по гръбче с главичка в страни. Честно казано аз се опитвам да го оставя на страни, но всеки път намирам човечето как сам се е обърнал по гръбче и е завъртял главичката. Важното е да не го оставяш по коремче да спи.

Habish от няколко дни и моят мъник не спи между хранения и аз така давам по често да суче. И също така почна и да връща по малко след хранене, не след всяко, но когато не се оригне и връща. А най тъпото е, че заспива докато яде, след това не се успяваме да се оригне, слагам го в креватче то, повръща и почва да хълца, съответно се разсънва и така си минават 2 часа и пак е гладен.
Аз имам и друга чуденка, вие как слагате бебетата да спят, настрани или по гръб с глава обърната на някоя страна. Как е най безопасно да ги слагаме знаете ли?

Педиатърката ми каза, че задължително настрани трябва да я оставям (с одеалце да подпирам гръбчето), за да не се задавя ако връща храна. Каза, че според нея по гръб и с глава настрани не е достатъчно безопасно ако тръгне да повръща. Дъщеря ми обаче явно намира за най-удобно да спи по гръбче и да върти главата както й харесва, тъй като при първа възможност заема тази поза. Даже успява да избута одеалцето и си ляга полу по гръб с ръце отрстрани на главата.
По-късно пак ще се консултирам с педиатърката по този въпрос, тъй като четох, че за по-големи бебета, които вече сами се въртят и по корем, спането настрани можело да бъде опасно, за да не се завърти по корем насън. Тогава би имало повече логика за мен да спят по гръб.

# 408
Въртете всеки път бебчета на различна страна, за да не им се изкривят главиците

# 409
Въртя, като се сетя с моя вече поизветрял от смяна на памперси мозък, но дъщеря ми сама си завърта главата накъдето поиска. Основно спи по гръб, а като тръгне да връща мляко досега не се е задавяла.
За чая Блевит, обиколих 8 аптеки(Ремедиум нямам наблизо) и никъде го нямат. Сега установих, че във Вис Виталис го предлагат, остава само и да има ефект. Педиатърката каза да предлагам вместо вода и също при приготвяне на млякото да го разтварям и в него, но не знам дали е удачно...
Мами, някой бебешок с млечница? Дени има лека форма, малко й е побелял езика. Казаха ми с марличка, напоена във вода със сода за хляб, да й почиствам езика преди храна в посока отвън навътре, ама ми е безкрайно интересно как ще стане... Confused

# 410
Само лекарство ни помогна за млечницата, иначе става по-сериозно и започва да ги мъчи когато се хранят

# 411
Само лекарство ни помогна за млечницата, иначе става по-сериозно и започва да ги мъчи когато се хранят
Питах педиатърката и тя каза, че е много лека форма само по езика и не се налага лечение. Дано да е права.

# 412
Ако е наистина лека форма давай винаги вода след хранене, ако не иска да пие поне с лъжичка за да измиеш устицата, хубаво наблюдавай защото бързо пламват

# 413
  • Пловдив/София
Моите бебета и двете все са имали бял език, вероятно лека форма млечница, не е било проблем и нищо не съм правила. Изплакването не ми се получава- или ше заспи, или ше изплюе, или ще забравя...

аз пак да питам за памперс съдържимото... има ли други на кърма със зеленеещо ако, с нишки и малко слуз? То е основно жълто, но на места има парченца зелена слуз плюс семки (те са нормални). Почти всяко е такова, рядко има чисто жълто. Не знсм вече какво да ям,  бях спряла млечните, няма ефект, не знсм изобщо проблем ли е, ако детето е спокойно и наддава? Педи каза само да спра млечните, чудя се за гастро дали да ходим.. в нета разбира се пише стрсховити неща за алергии и АБКМ.

# 414
Въртя, като се сетя с моя вече поизветрял от смяна на памперси мозък, но дъщеря ми сама си завърта главата накъдето поиска. Основно спи по гръб, а като тръгне да връща мляко досега не се е задавяла.
За чая Блевит, обиколих 8 аптеки(Ремедиум нямам наблизо) и никъде го нямат. Сега установих, че във Вис Виталис го предлагат, остава само и да има ефект. Педиатърката каза да предлагам вместо вода и също при приготвяне на млякото да го разтварям и в него, но не знам дали е удачно...
Мами, някой бебешок с млечница? Дени има лека форма, малко й е побелял езика. Казаха ми с марличка, напоена във вода със сода за хляб, да й почиствам езика преди храна в посока отвън навътре, ама ми е безкрайно интересно как ще стане... Confused

дектарин гел от 3 до 4 пъти на ден след хранене при нас изчезна за 2 дена а и е сладък

# 415

дектарин гел от 3 до 4 пъти на ден след хранене при нас изчезна за 2 дена а и е сладък на вкус

# 416
Здравейте момичета! Как се справяте с обезкосмяването в интимната област? Аз мисля да отида вече на козметик, но не знам дали от кола маската няма да стане нещо. Все пак е минало някакво време (месец и половина) след раждането и не мисля, че може да има проблем.. Дали някоя мама е направила кола маска Simple Smile

# 417
Здравейте момичета! Как се справяте с обезкосмяването в интимната област? Аз мисля да отида вече на козметик, но не знам дали от кола маската няма да стане нещо. Все пак е минало някакво време (месец и половина) след раждането и не мисля, че може да има проблем.. Дали някоя мама е направила кола маска Simple Smile
Ако нямате шевове вън-не би трябвало да е проблем

# 418
  • София
Моите бебета и двете все са имали бял език, вероятно лека форма млечница, не е било проблем и нищо не съм правила. Изплакването не ми се получава- или ше заспи, или ше изплюе, или ще забравя...

аз пак да питам за памперс съдържимото... има ли други на кърма със зеленеещо ако, с нишки и малко слуз? То е основно жълто, но на места има парченца зелена слуз плюс семки (те са нормални). Почти всяко е такова, рядко има чисто жълто. Не знсм вече какво да ям,  бях спряла млечните, няма ефект, не знсм изобщо проблем ли е, ако детето е спокойно и наддава? Педи каза само да спра млечните, чудя се за гастро дали да ходим.. в нета разбира се пише стрсховити неща за алергии и АБКМ.

Пипи, моята девойка няколко дни беше със зеленеещо, с нишки, слуз не. Според мен климатикът я беше лъхнал, както и вятърът вечер, че иска извън количката.
Ако наддава и педи нищо не казва, може би няма смисъл от гастро.
Аз да питам за хъркащото носле - капя физиологичен, ама все хърка. Педи дори не преслуша гърдите, каза, че е от смяната на топъл и студен въздух. Обаче ме тревожи, ако не мине, докато дойде време за ваксините.

# 419
  • София
Мами, вие по колко време се кърмите? Първите седмици при нас продължаваше 10-15 Мин, сега сме на месец и половина и се кърмим по 1 час.

Общи условия

Активация на акаунт