Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 20 385
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
Мами, вие по колко време се кърмите? Първите седмици при нас продължаваше 10-15 Мин, сега сме на месец и половина и се кърмим по 1 час.
Ние сме по 20 минути на виме 😂 ама, аако почне да дреме става и час..

# 421
  • София
Мами, вие по колко време се кърмите? Първите седмици при нас продължаваше 10-15 Мин, сега сме на месец и половина и се кърмим по 1 час.
Аз ги редувам на хранене, но докато не се приспим не се отказваме и аз не смея да я издърпам. Дремем си, после пак продължаваме и така откарваме час.

# 422
Остава проблем с храненето. И на мен ми звучи като алергия, но другия вариант е ако яде само предно мляко. Това става ако се редуват двете гърди и не успява да стигне до задното, богато на мазнини мляко.
Моите бебета и двете все са имали бял език, вероятно лека форма млечница, не е било проблем и нищо не съм правила. Изплакването не ми се получава- или ше заспи, или ше изплюе, или ще забравя...

аз пак да питам за памперс съдържимото... има ли други на кърма със зеленеещо ако, с нишки и малко слуз? То е основно жълто, но на места има парченца зелена слуз плюс семки (те са нормални). Почти всяко е такова, рядко има чисто жълто. Не знсм вече какво да ям,  бях спряла млечните, няма ефект, не знсм изобщо проблем ли е, ако детето е спокойно и наддава? Педи каза само да спра млечните, чудя се за гастро дали да ходим.. в нета разбира се пише стрсховити неща за алергии и АБКМ.

# 423
Пипи, щом детето е спокойно, аз не бих се притеснила. И Мише понякога има зелено ако със слуз. Говори пак с педиатъра и кажи, че спирането на млечните не оказва влияние.
За млечницата - и на Михаил езика е бял. Не е ли нормално? Все пак нали приема само мляко. На вашите бебета напълно розов ли е езика? Без изобщо бяло? Ще питам нашата педиатърка, но тя винаги си му гледа гърлото, ако имаше нещо предполагам че щеше да ми каже. Относно дактарина - не бих го дала, ако не е предписан от лекар. Не е напълно безвреден и за това е за деца над 12г.
Кола маска правих месец след раждането, може и малко преди месеца. Имах един външен шев. Нямах проблеми, то по - скоро вече не можех да се гледам. 😂 Всичко си мина нормално, след това ми беше болезнено на мястото на шева, но вече втория път нямаше нищо. Ако се чувстваш добре не виждам защо да чакаш.

# 424
  • София
Аз ги редувам на хранене, но докато не се приспим не се отказваме и аз не смея да я издърпам. Дремем си, после пак продължаваме и така откарваме час.
Същата работа, само дето не редувам (точно уж заради предно/задно мляко).
Минимумът на Яна е 20мин, максимум около час. Унася се, заспива, но мръдна ли- веднага пак се размрънква.

Почвам да се изнервям чак вече и да се питам "Нормално ли е?". Днес е сукала 13 пъти досега.

На 35 дена е.

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 22:42 от Яренце

# 425
  • София
Същата работа, само дето не редувам (точно уж заради предно/задно мляко).
Минимумът на Яна е 20мин, максимум около час. Унася се, заспива, но мръдна ли- веднага пак се размрънква.

Почвам да се изнервям чак вече и да се питам "Нормално ли е?". Днес е скала 13 пъти досега.

На 35 дена е.
Това беше и моята питанка “нормално ли е?” или сме само ние изключение. И аз редувам на хранене точно заради задното мляко, а не давам и от двете на едно (че май не се разбрахме).

# 426
Като ви чета и се притеснявам дали моят бебчо се храни достатъчно... напоследък се кърмим по 10 минути максимум, 15 минути е абсолютния рекорд 🤔 Иначе и аз редувам гърдите. На месец и половина сме...

# 427
Като ви чета и се притеснявам дали моят бебчо се храни достатъчно... напоследък се кърмим по 10 минути максимум, 15 минути е абсолютния рекорд 🤔 Иначе и аз редувам гърдите. На месец и половина сме...

и ние сме така и изкарва 3 часа след това. За това мисля, че си се наяжда...

# 428
Михаил цоква по пет минутки, а последния месец е качил 2килограма... Мисля, че той е най - дебелото бебе.

# 429
  • Сандански
Ние сме на 2 месеца имаме 6-7 хранения на ден, като максимума висене на гърда е 10-15 мин. Понякога давам само една гърда, понякога давам две. Последното хранене винаги е от двете за да може да спи повече 🤣 Храня под час с паузи от 3 до 4 часа. Така ми е по лесно и на мен, пък и той е спокоен през останалото време. Последният месец е качил 1.200кг

# 430
И при нас храненето е 10-15 мин. , изписаха я 2,600 кг. , сега е 4 кг., на 44 дена. Храни се на 3-4 часа, вечер прави паузи на 4-5 часа понякога. Аз не бих издържала да храня 1 час, то за нищо няма да ми остане време. Понякога, за да не я чакам да стане се изцеждам и като стане я храня.
Още не се е изчистила от жълтеницата, при вас как е?

# 431
И при нас храненето е 10-15 мин. , изписаха я 2,600 кг. , сега е 4 кг., на 44 дена. Храни се на 3-4 часа, вечер прави паузи на 4-5 часа понякога. Аз не бих издържала да храня 1 час, то за нищо няма да ми остане време. Понякога, за да не я чакам да стане се изцеждам и като стане я храня.
Жълтеницата отмина, но детето е на АМ, а при кърмене знам,че минава по-бавно. Неонатолозите пепоръчват глюкоза(при нас помогна), даваш ли й?
Svetlana Sv 604742, и аз не бих дала дактарин, вчера четох, че е за деца над 12г и не бих рискувала. А езикът трябва да е напълно розов. В началото помислих, че е от неотмито мляко след храна, но забелязах, че побеляването остава и между храненията. Педиатърката каза, че няма страшно и отминава от само себе си, без лечение.

# 432
Жълтеницата отмина, но детето е на АМ, а при кърмене знам,че минава по-бавно. Неонатолозите пепоръчват глюкоза(при нас помогна), даваш ли й?
Svetlana Sv 604742, и аз не бих дала дактарин, вчера четох, че е за деца над 12г и не бих рискувала. А езикът трябва да е напълно розов. В началото помислих, че е от неотмито мляко след храна, но забелязах, че побеляването остава и между храненията. Педиатърката каза, че няма страшно и отминава от само себе си, без лечение.
при нас не беше само езика а и венците бяха побелели  и неможеше да се храни и педиатъра ни го изписа и след 2 3 дена всичко стана розово и отмина

# 433
    [video][/video]
сега пак има по езичето но не му давам нищо знам че е от млякото но предния път беше и по венците и трудно преглъщане и не искаше да се храни и когато лекарката ни го изписа за 2 дена се оправи а да питам малкия се прокихва от време на време нищо му няма на нослето чистаго даже и лекарката го видя и няма нищо но от време на време киха нормално ли е притеснявам се че другата седмица сме на ваксина а иначе не е и запушен

# 434
Михаил цоква по пет минутки, а последния месец е качил 2килограма... Мисля, че той е най - дебелото бебе.

Ах,какъв сладур. 🤗 Явно му се отразява добре предната, задната и средната кърма . 😁

Общи условия

Активация на акаунт