Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 20 361
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
Като ви чета и се притеснявам дали моят бебчо се храни достатъчно... напоследък се кърмим по 10 минути максимум, 15 минути е абсолютния рекорд 🤔 Иначе и аз редувам гърдите. На месец и половина сме...
Здравейте мами чета ви от самото начало време е да се запиша и аз Grinning с бебе Габриела родена на 20.07. По въпроса с кърменето ние се кърмим по 5-6 минути сега като ви чета се чудя дали е нормално, но ако суче повече от 6-7 минути и после почва едно повръщане... На всяко хранене давам различна гърда.
А и да ви питам вие ползвате ли някакви възглавнички и ако да то какви?

# 451
Възглавниците не са препоръчителни, не ползвам. Голямото ми дете е на 3, също рядко спи с възглавница. Главите им са големи и не е хубаво да се повдигат още дори с няколко милиметра.

# 452
Ние сме от последните роди се на 31.07,много плачеше,преливаше се,всички казват,че е от коликите,реших да я заведа на детски гастроентеролог,след изследване на Калпротектин при стойности до 50,нашите излязоха 1000,което означавало чревна инфекция сега й назначиха Гентамицин за 10 дни,много съм притеснена защото има много противопоказания!Днес за първи ден го дадох и цял ден не мога да я събудя съвсем се притесних какво да правя

# 453
  • София
Относно възглавницата един гастроентролог ни каза, че трябва да е под матрака така че самия матрак да е с лек наклон (около 10 градуса), а иначе слагам само калъфка в случай че повърне и да ми е по-лесно за смяна.
И нашата бебка много плачеше, но след преглед с ехограф се оказа, че всичко ѝ е наред и просто си има колики. Как прецениха да ви пуснат това изследване?

# 454
  • София
Привет, нови хора от последните няколко страници! 😃

Моля ви, ако искате да ви добавя в първия пост, да ми пишете на лично дата на раждане и име (или поне пол) на детенце. 😊

# 455
Пак съм тук с въпрос: имате ли вече крусти по главата(коричките)? И как ги третирате? Моят син има доста вече и го къпя с пяна за крусти на Мустела, но не търкам с нищо, освен с ръка. Трябва ли да се сресва? После не го мажа с нищо...
П.С. Къпя го с минерална вода, уж минавали само с нея, но вече повече седмица не виждам разлика...
Възможно ли е да има и по веждите? Там е толкова напукано и изглеждат същите...
пак ПС. Нали бях ходила на дерматолог и там ми казаха, че не е нищо това по веждите, но вече е толкова грапаво и напукано, че не мога да се радвам на красивото му личице Sad

# 456
  • София
Потвърждавам, че крустите може да са и по веждите: Hands V
Нашите ги третирам така - шампоанът на др тайс, кремът на юриаж против крусти веднъж дневно и разресване. Ако те притеснява много, питай в аптеката за някакво мазило, защото те са си упорити, не минават за 2 дни.

# 457
  • София
Нашата девойка засега има крусти (предполагам) само по ушите. Аз съм със себореен дерматит и изглежда по същия начин. Мацнах 2 пъти с малко бебешко олио, ама май няма особен ефект.

# 458
Доц.Георгиева във Варна,детски гастроентеролог ни ги назначи изследванията за да каже,дали са само колики и за да изключи възпалителен процес изследват акото,
Относно възглавницата един гастроентролог ни каза, че трябва да е под матрака така че самия матрак да е с лек наклон (около 10 градуса), а иначе слагам само калъфка в случай че повърне и да ми е по-лесно за смяна.
И нашата бебка много плачеше, но след преглед с ехограф се оказа, че всичко ѝ е наред и просто си има колики. Как прецениха да ви пуснат това изследване?

# 459
Като ви чета и се притеснявам дали моят бебчо се храни достатъчно... напоследък се кърмим по 10 минути максимум, 15 минути е абсолютния рекорд 🤔 Иначе и аз редувам гърдите. На месец и половина сме...
Здравейте мами чета ви от самото начало време е да се запиша и аз Grinning с бебе Габриела родена на 20.07. По въпроса с кърменето ние се кърмим по 5-6 минути сега като ви чета се чудя дали е нормално, но ако суче повече от 6-7 минути и после почва едно повръщане... На всяко хранене давам различна гърда.
А и да ви питам вие ползвате ли някакви възглавнички и ако да то какви?

Ние сме с една много тънка на Лорели, под формата на меча главичка е изрязана Simple Smile по-скоро е символична, но все пак я има.

# 460
[video][/video] обещах да пиша за чая на блевит има ефект

# 461
  • Сандански
За крустите нашата педиатърка каза да изчакам че те се появявали чак до годинка.  А сега им е още много мека главичката и ми препоръча по нататък. Иначе в аптеката ми казаха за едно мазило на Ducray което било много хубаво

# 462
При нас взеха да се появяват крусти и с тази голяма коса вече е трудно третирането (освен с шампоан). Искрено се надявам шампоана на мустела да е магичен и след няколко миенета да паднат.. Засега два пъти съм я мила и не виждам ефект.

# 463
  • Пловдив/София
Възглсвници на тази възраст не бива, но слагам празна калъфка под главичката, ако върне мляко да попие.
Какви са индикациите за болно бебе на тази възраст? Вчера цял ден спа и не будува, яде по-малко, нощес също яде малко, гърдите не са изпразвани добре вече над ден Sad а вечерта рева много като от колики. Няма температура, киха 2-3 пъти на ден.

# 464
Здравейте мами. Simple Smile Да се запиша и аз в темата. Дъщеря ни Леа се роди на 15.07.19. Естествено грижите ни са подобни на вашите: колики, рефлукс, сънна депривация, хранене... За коликите пробвах почти от всички видове капки. На нея най- добре й действат абоколикен и хиландс бейби. Само на кърма е. Като гледам тук вашите бебета сучат доста по-кратко време. Леа суче около час, в най добрият случай 40мин. За това време изяжда около 80,90мл, то повече и няма, най-много още 10 15 да изцедя, давам й и тях, тъкмо да разтворя капките. Смятам, че и стига. Относно възглавниците съм на мнение, че всякакви видове са не само излишни, но и опасни в тази възраст. Имам познати, чието бебе се за души във възглавница от обиколник, докато майката простира. В креватчето няма нищо друго освен бебка. Под матрака има възглавница за антирефлуксни позиция (но не специална, а пригодена от нашите, не ми се купуваше и това).

Общи условия

Активация на акаунт