Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 20 360
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив/София
Здравей и добре дошла, звучиш ми симпатично и интелигентно Simple Smile)
Абоколикен и колийф и вече био амника (всички са на един принцип) за мен сс най-добри от опит с първото дете.
И моята бебка яде поне половин час, ако не я прекъсна (а гледам да не я, ако нямам нещо важно). Лошото е, че напоследък заспива и не мога дс пробутам другата гърда. А от една гърда и при нас максимум 80мл е изяждала. Но вчера и от шише изяде толкова- явно й стига.
Да се похваля, за първи път отмседмици имаше жълто ако без слуз. Или от абоколикена (от първа доза дали действа?) или моята диета накрая даде резултат. Ще видим следващото, не мога да повярвам, че станах от майките, на които основно вълнение е бебешкото ако Simple Smile) живот...

# 466
Относно възглавницата един гастроентролог ни каза, че трябва да е под матрака така че самия матрак да е с лек наклон (около 10 градуса), а иначе слагам само калъфка в случай че повърне и да ми е по-лесно за смяна.
И нашата бебка много плачеше, но след преглед с ехограф се оказа, че всичко ѝ е наред и просто си има колики. Как прецениха да ви пуснат това изследване?

Ние използваме възглавница с наклон под матрака сме я сложили, защото и на нас ни казаха, че така е най-добре. В количката също съм сложила такава за всеки случай понеже ние имаме рефлукс и малката се дави доста често, та решихме навсякъде с тези възглавници.

# 467
Здравей и добре дошла, звучиш ми симпатично и интелигентно Simple Smile)
Абоколикен и колийф и вече био амника (всички са на един принцип) за мен сс най-добри от опит с първото дете.
И моята бебка яде поне половин час, ако не я прекъсна (а гледам да не я, ако нямам нещо важно). Лошото е, че напоследък заспива и не мога дс пробутам другата гърда. А от една гърда и при нас максимум 80мл е изяждала. Но вчера и от шише изяде толкова- явно й стига.
Да се похваля, за първи път отмседмици имаше жълто ако без слуз. Или от абоколикена (от първа доза дали действа?) или моята диета накрая даде резултат. Ще видим следващото, не мога да повярвам, че станах от майките, на които основно вълнение е бебешкото ако Simple Smile) живот...
За последното и аз не вярвам, но е факт. Леа също имаше зелени изпражнения и слуз. Не знам от какво се оправиха. Забравих да кажа, че пиех и по 4 капки масло от копър, забелязах, че това имаше добър ефект върху нея, но за жалост имаше разхлабителен ефект при мен, а няма как през 1ч. да съм в тоалетната и ги спрях. Ако на някоя мама й понасят ще се отрази добре на бебето Simple Smile

# 468
Момичета, извинявам се за глупавия въпрос, но каква е разликата между ергономична раница и кенгуру? Аз мислех, че са едно и също, а на няколко места чета вече как ергономичните раници били по-добре за бебето от кенгурутата.

# 469
  • София
Момичета, извинявам се за глупавия въпрос, но каква е разликата между ергономична раница и кенгуру? Аз мислех, че са едно и също, а на няколко места чета вече как ергономичните раници били по-добре за бебето от кенгурутата.

Не са едно и също нещо, разликата е в позицията на бебето и опората, която получава тялото му и най-вече тазобедрените стави.
"От медицинска гледна точка носенето в кенгуру и особено продължителното носене е вредно за гръбнака и седалището на бебето, тъй като в кенгуруто цялата тежест на бебето пада върху неукрепналия му гръбнак и седалището, а крачетата му оставят да висят без опора. Продължително носене в такава поза е нездравословно!" https://m.bg-mamma.com/?topic=1068758
Да, раници те са значително по-скъпи, но си заслужава, щом е за здравето на детето, а и са удобни Blush

# 470
# 471
Здравейте момичета, бебка от няколко дни е много активна, не иска да спи въобще. Пробваме да я приспим в леглото й, на ръце, на люлка, с бял шум, в нашето легло... В повечето случаи действа и заспива, но след 20 минути пак се буди... На 41 дни е и от два дни се усмихва и се опитва да гукне, но не може и се дразни и реве. Чудя се дали това не е скок в растежа?

# 472
  • Пловдив/София
Здравейте момичета, бебка от няколко дни е много активна, не иска да спи въобще. Пробваме да я приспим в леглото й, на ръце, на люлка, с бял шум, в нашето легло... В повечето случаи действа и заспива, но след 20 минути пак се буди... На 41 дни е и от два дни се усмихва и се опитва да гукне, но не може и се дразни и реве. Чудя се дали това не е скок в растежа?
Да, сега е времето за скок в растежа, особено щом прави и нови неща.
Опитайте да следвате EASY модела- ядене, активност, спане, време за вас. Тоест след всяко хранене да има още 30-40 мин будно време (или час, ако храненето е бързо), след което опитвате да приспите бебето, като се събуди пак- ядене, активност, сън. При нас горе долу се получава, дори да заспи като яде, се буди бързо и го броя към активното време. Нощем разбира се не важи.

# 473
Мамите казвате,че сте на диета,може ли да споделите каква?Не успявам да се храня често,да си призная ям на крак предимно боклуци-солети,вафли,бонбони и аз се осъзнавам,че не е правилно,трябва да се взема вече в ръце и малко по малко да се връщам в стария режим сега по цял ден с пижамата

# 474
Да, сега е времето за скок в растежа, особено щом прави и нови неща.
Опитайте да следвате EASY модела- ядене, активност, спане, време за вас. Тоест след всяко хранене да има още 30-40 мин будно време (или час, ако храненето е бързо), след което опитвате да приспите бебето, като се събуди пак- ядене, активност, сън. При нас горе долу се получава, дори да заспи като яде, се буди бързо и го броя към активното време. Нощем разбира се не важи.

Това го изпробвах 😂 докато бебето си се занимаваше в кошарката аз пооправих малко вкъщи.. така и така няма да се спи поне да свърша нещо полезно 😁 и сега е пак на гърда..в момента спи и, ако я оставя в кошарата ще ревне или ще ококори очи.. като скачени съдове сме в момента 😆

# 475
Мамите казвате,че сте на диета,може ли да споделите каква?Не успявам да се храня често,да си призная ям на крак предимно боклуци-солети,вафли,бонбони и аз се осъзнавам,че не е правилно,трябва да се взема вече в ръце и малко по малко да се връщам в стария режим сега по цял ден с пижамата
Моятя диета беше същата--бисквити, сполети, айрян, тук там банан. Взе да ми намалява кърмата и извиках мама. Сега сме на принципа всеки да си храни отрочето Simple Smile. Важно е разнообразието, да има белтъци, въглехидрати, мазнини, витамини, да се избягват газообразуващи и да се пият течности. Пробвах няколко пъти да поръчам храна за вкъщи, но после и двете ни боля корем. Иначе аз да сготвя за сега е невъзможно, дано скоро се разкачат съдовете, поне за малко Simple Smile

# 476
  • Пловдив/София
Аз ям всичко, освен млечни и цитруси. Едно кафе сутрин с банан и нещо тестено (че най-бързо), на обяд супа- от мама или поръчана с хляб и шунка например, на вечеря салата и пържола/ карначе. Между храненията бадеми, орехи, вафли, бансни, ябълки. Не всичко е ок, но съм много гладна, един ден не бяхме пазарували и веднагс ми намаля кърмата като гладувах, така че ше си ям.

# 477
Ехаа, като ви чета диетата и направо огладнявам.. Прк мен първото хранене е най-рано в 12.30,а може и да е по-късно - мляко с мюсли. След това вечерям към 6 - супа и основно или салата и основно. Между двете хранения ако ми остане време банани и шоколад. Добре че идва събота и неделя и ММ си е вкъщи, че да съм спала вечерта и сутринта да закусвам, а не да се опитвам да спя..

# 478
И моето яден е сложно.. сутрин (към 5/6) корни, след това банан/солети/кроасан. За обяд, ако по някаква щастлива случайност бебчо ми позволи ям супа/салата/сандвич, а за вечеря (към 10/11, когато заспи) гледам някакво месце да хапна. Междувременно хапвам плодове, шоколад. Педиатърката ми каза да не ям млечни продукти, защото увеличавали коликите и да съм наблегнела на картофи и ориз 😡 .. та в общи линий никакъв режим нямам. А като знам по време на бремеността как се хранех здравословно, но нищо и този период ще мине Simple Smile

# 479
Аз към 8-9 закусвам някаква комбинация от следните храни: овесени ядки, сусамов тахан, банан, овче сирене, ядки - зависи кое точно ми се яде. После към 14-15 ям с една ръка някаква салата с яйца или месо, ако успея, и после продължавам на ядки/плодове/зеленчуци, както дойде...

Леле, днес положението при нас е много зле - бебчо плаче цял ден, особено като почне да яде. Хапва малко и започва едно блъскане, рев, при което аз ставам, разхождам го, успокоява се малко и после пак същото... Нищо общо с вчерашния ден.

Общи условия

Активация на акаунт