Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 20 343
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив/София
Аз към 8-9 закусвам някаква комбинация от следните храни: овесени ядки, сусамов тахан, банан, овче сирене, ядки - зависи кое точно ми се яде. После към 14-15 ям с една ръка някаква салата с яйца или месо, ако успея, и после продължавам на ядки/плодове/зеленчуци, както дойде...

Леле, днес положението при нас е много зле - бебчо плаче цял ден, особено като почне да яде. Хапва малко и започва едно блъскане, рев, при което аз ставам, разхождам го, успокоява се малко и после пак същото... Нищо общо с вчерашния ден.

И при нас така следобед. Убедих я да засуче права ходейки :Д иначе опитва и почва рев голям. Явно се усилиха коликите тия дни:(

# 481
  • София
Хора, как се приспива бебе? 😂😂😂

Засега заспива само на гърда и аз се измъквам тогава от хватката. 😃 Така разбирам и, че се е понаяла. Ако дръпна по-рано, когато аз преценя и е будна, се почва рев.

Как трябва да се случат нещата за режим "сън - хранене - активно време"?

Въобще, как се приспива малко бебе? 😃

# 482

Засега заспива само на гърда и аз се измъквам тогава от хватката. 😃 Така разбирам и, че се е понаяла. Ако дръпна по-рано, когато аз преценя и е будна, се почва рев.

Май при юнските бебета видях една снимка на спящо бебе, та и нашето така спи: с биберон в устата, покрита глава с тензухена пеленка и малко бял шум. Вариант 2: днес спи много дълго в люлката, пак с покрита глава.. Grinning Вариант 3: На мен по корем, докато заспи и после в прегръдка до мен като пъшкулче

# 483
Мамите казвате,че сте на диета,може ли да споделите каква?Не успявам да се храня често,да си призная ям на крак предимно боклуци-солети,вафли,бонбони и аз се осъзнавам,че не е правилно,трябва да се взема вече в ръце и малко по малко да се връщам в стария режим сега по цял ден с пижамата
Сутрин кисело мляко с мюсли или само мляко, на обяд плод или салата, за вечеря месо и салата с филия пълнозърнест хляб. Понякога обяда го пропускам или хапвам малко кисело мляко.
bubetoo95, след колко време подейства чаят? Беба го докарва само на газове засега.

# 484
  • София

Май при юнските бебета видях една снимка на спящо бебе, та и нашето така спи: с биберон в устата, покрита глава с тензухена пеленка и малко бял шум. Вариант 2: днес спи много дълго в люлката, пак с покрита глава.. Grinning Вариант 3: На мен по корем, докато заспи и после в прегръдка до мен като пъшкулче

На теория всичко звучи идеално, но:
Вариант 1 - от една седмица някъде грам не ще биберон... Страх ме е от пелена на главата да не се удуши, а белият шум действа само като вече е спокойна.
Вариант 2 - нямаме люлка все още, а и казах за пелената.
Вариант 3 - по корем не й харесва- драпа с ръце и крака. Заспива до мен, но само докато съм я кърмила.

С две думи - като реве, само цица помага. 😃😃😃

# 485

Ние всяка вечер се приспиваме на ръце.. След последното хранене има ужасни колики и само на ръце заспиваме.. Аз пея ( извивам ) пръхтя 😂 грухтя и какво ли още не.. Най- помага шъшкането (шшшшш) и лекото полюшване ( докато не ми се схване и главата ).. Нашето активно време е доста.. Сутрин сме най- активни..Цокаме, цапаме памперсите ( и ръцете ми ) чистим нослето и е време за гукане и гимнастика.. Купих и активна гимнастика, която за момента седи опряна до стената и Мелани и говори и и ръкомаха.. Та така сме ние..всеки ден така ни минава!

# 486

Ние всяка вечер се приспиваме на ръце.. След последното хранене има ужасни колики и само на ръце заспиваме.. Аз пея ( извивам ) пръхтя 😂 грухтя и какво ли още не.. Най- помага шъшкането (шшшшш) и лекото полюшване ( докато не ми се схване и главата ).. Нашето активно време е доста.. Сутрин сме най- активни..Цокаме, цапаме памперсите ( и ръцете ми ) чистим нослето и е време за гукане и гимнастика.. Купих и активна гимнастика, която за момента седи опряна до стената и Мелани и говори и и ръкомаха.. Та така сме ние..всеки ден така ни минава!

Днес Да се чувствам късметлийка значи... днес чистихме с прахосмукачка и парцал 160кв. простирахме, гладихме, ядохме, михме чинии, а той все спи ли, спи... Събужда се само да яде, дори не издържа да се уригне... ;д... днес така, утре ще видим Sad

# 487
Вече толкова свикнах с този ни режим, че ако спи повече време ще взема да се притесня 😁.. А докато говори на играчките, аз имам време да почистя с прахосмукачката.. Ако не се мотая с някой филм, сигурно ще мога и да сготвя 😁.. Научих всички сериали! Да попитам нещо - днес гледах клипове на бебчета - лазят с каски.. Какво мислите, дали е необходимо или съвсем изтрещявам?

# 488
Михаил най - обича да спи в шезлонга. Иначе лесно го приспивам и с люшкане в кошарата. Нашата е сгъваема и доста мпга да го люшна 😂, не съм ограничена от механизъм. Той иначе е поспаланчо, стои буден ако имам работа или искам да ида на козметик. Сега се каня на масаж да отида, че от това кърмене гърба ми е дроб, много ме боли...
Edit : относно каските - за мен това е супер смешно. Нали детето опознава пространството около себе си. Разбира се, че няма как да е само и няма да го оставя да си блъска главата. Е, може да се случи да я удари, ама чак каска... WTF ми е яко.

# 489
Ами ако се удари точно по фонтанелата? Свекървата вика ще залепим донапрен по ъглите на мебелите хаххаа е как ще стане това 😁😁😁 Аз съм изперкала, ама тя ме бие по всички параграфи 😅.. Спомням си като брат ми беше малък и го извеждах навън... Все му виках ще паднеш, ще се удариш и тн. Един ден пак сме навън и взе, че падна и идва и ми реве и вика - Како защо не ми каза , че ще падна ? 😬😅 Та си ме е страх и затова ще купя каска колкото и да е смешна 😅

# 490
  • София
Здравей и добре дошла, звучиш ми симпатично и интелигентно Simple Smile)
Абоколикен и колийф и вече био амника (всички са на един принцип) за мен сс най-добри от опит с първото дете.
И моята бебка яде поне половин час, ако не я прекъсна (а гледам да не я, ако нямам нещо важно). Лошото е, че напоследък заспива и не мога дс пробутам другата гърда. А от една гърда и при нас максимум 80мл е изяждала. Но вчера и от шише изяде толкова- явно й стига.
Да се похваля, за първи път отмседмици имаше жълто ако без слуз. Или от абоколикена (от първа доза дали действа?) или моята диета накрая даде резултат. Ще видим следващото, не мога да повярвам, че станах от майките, на които основно вълнение е бебешкото ако Simple Smile) живот...
За последното и аз не вярвам, но е факт. Леа също имаше зелени изпражнения и слуз. Не знам от какво се оправиха. Забравих да кажа, че пиех и по 4 капки масло от копър, забелязах, че това имаше добър ефект върху нея, но за жалост имаше разхлабителен ефект при мен, а няма как през 1ч. да съм в тоалетната и ги спрях. Ако на някоя мама й понасят ще се отрази добре на бебето Simple Smile
Какви точно са тези капки с копър?

# 491
Здравей и добре дошла, звучиш ми симпатично и интелигентно Simple Smile)
Абоколикен и колийф и вече био амника (всички са на един принцип) за мен сс най-добри от опит с първото дете.
И моята бебка яде поне половин час, ако не я прекъсна (а гледам да не я, ако нямам нещо важно). Лошото е, че напоследък заспива и не мога дс пробутам другата гърда. А от една гърда и при нас максимум 80мл е изяждала. Но вчера и от шише изяде толкова- явно й стига.
Да се похваля, за първи път отмседмици имаше жълто ако без слуз. Или от абоколикена (от първа доза дали действа?) или моята диета накрая даде резултат. Ще видим следващото, не мога да повярвам, че станах от майките, на които основно вълнение е бебешкото ако Simple Smile) живот...
За последното и аз не вярвам, но е факт. Леа също имаше зелени изпражнения и слуз. Не знам от какво се оправиха. Забравих да кажа, че пиех и по 4 капки масло от копър, забелязах, че това имаше добър ефект върху нея, но за жалост имаше разхлабителен ефект при мен, а няма как през 1ч. да съм в тоалетната и ги спрях. Ако на някоя мама й понасят ще се отрази добре на бебето Simple Smile
Какви точно са тези капки с копър?
https://botalife-bg.com/produkt/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-% … 0%BF%D1%8A%D1%80/

# 492
Здравейте!
Да попитам някой запознат - кога им се затваря на бебчетата тази клапа, заради която връщат след хранене. Понеже моята бебка ака докато яде, искам да сменям памперс след хранене, но тя не повръща само ако изчакам един час, а не ми се чака, че вече лекувам и подсичане 😔 вие кога сменяте?

# 493
Здравейте!
Да попитам някой запознат - кога им се затваря на бебчетата тази клапа, заради която връщат след хранене. Понеже моята бебка ака докато яде, искам да сменям памперс след хранене, но тя не повръща само ако изчакам един час, а не ми се чака, че вече лекувам и подсичане 😔 вие кога сменяте?
От 6м до годинка. Аз я сменям на една страна или повдигам повивалник почти до право положение и така не повръща, но често започва да хълца.

# 494
Аз сменям без да вдигам краката, повдигам само дупето, но аз сменям в средата на хранене, че моята е принцеса, като се наака и спира да яде и реве докато не смениш. Първите 10-тина пъти сама си вдигаше краката, сега се научи и стои, чака и не мърда като и говоря.

Общи условия

Активация на акаунт