Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 20 314
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
Също често сменям по време на ядене, което обаче никак не й харесва Simple Smile... А тази нощ голям проблем с това ядене,заспива като пън, после реве, че е гладна, после колики.... Трагедия.

# 496
Добре дошли на новите мами 🤗

На Кристиян му сложиха двете ваксини в сряда, добре ги понесе. Беше неспокоен и плака повече от обикновено през деня, но като цяло добре. Нашата педиатърка слага ротавирусната след 3ти месец, та другия път ще му я даде.

Приспивам го като го оставям сам в кошчето, ако не е заспал преди това на гърдата. Ако започне да мрънка му пускам звук на прахосмукачка от аппа и обикновено заспива. Ако не заспи и тогава, го гушкам. Иначе ядене-активност-сън при нас се получава много добре, но той вече е на 2 месеца. При по-малко бебе може и да не се получава все още.

Яде по 10-15 мин. от едната гърда, давам само по една, ако мисля, че не се е наял, тогава давам и другата. Наддава много добре. Втората ми дъщеря ядеше около 30-40 мин., при всяко бебе е различно. Като пораснат ще започнат да цокат по-бързо.

Крусти има малко по главата, купих коремчето на Мустела.

Така като чета при мен е най- зле положението 😀 През деня яде на 2 часа плътно. Вечерта заспива в 9:30-10 и се буди в 1:30, после в 4:00 и после се започва пак на всеки 2 часа. Отначало до преди седмица спеше от 9:30 вечерта до 3/4 сутринта плътно, но сега се събужда и в 1:30 от една седмица, не мога да разбера защо.. На 08.09 ще направи 2 месеца.
И при нас е 1:1. Преди се будеше към 3 - 4, сега към 1.30-2. Вече е на два месеца.

Последна редакция: сб, 31 авг 2019, 13:03 от Rinaa

# 497
Когато Сами е неспокоен го приспивам като го люшкам на крака, като бабичките както са ни приспивали.. иначе свеки само  казва 'оставяй го в леглото му, пък той когато заспи..и в количката все мрънка да не го бутам, че той сам щял да си заспи..ама неиска..

# 498
Здравейте мами, да се разпиша за първи път след раждането. Моята Ева изкара много тежка жълтеница след раждането, та стигнахме чак до преливане на плазма. Не ми се връща в този период, беше тежко. После над месец не можеше да се храни добре, спеше ми на гърдата. Аз с пълни гърди, но трябваше да дохранвам с адаптирано мляко, защото не можех да се изцеждам. Имах зловещи рагади и зверска болка при захапване. Лактацията ми силно намаля и почти бяхме приключили с кърменето. Обаче аз упорито продължих с борбата, защото много исках да кърмя. Накратко - от 40-тия ден вече сме само на кърма, само вечерното хранене е с добавка изцедена от предната нощ кърма. Това го постигнах постепенно с много усилия и благодарение на това, че бебка започна да суче. Надявам се скоро да премахна и нощното изцеждане и да си се кърмим вече по-спокойно.
Докато добавях АМ ни се наложи веднъж и ползвахме бебешка клизма. Никакъв проблем - на петата минута се изходи обилно.
За спането - приспиваме се на гърда, с изключение на моментите, когато излизаме на разходка, тогава друскането я успива.
Има млечница, цялото езиче й е бяло, но само то. Педиатърката предписа дактарин гел, да мажа с марличка. Вече трети ден, но още има. Но и тя заспива на гърда и не мога да изплаквам устата, не знам как ще стане номера.
Иначе е добро бебе, почти не плаче. Нощем започва да примрънква като огладнее и аз веднага я взимам. Събужда се да суче в 1-2 часа, после в 4. Но от 4 до сутринта ми е на гърдите в легнало положение, защото вече съм изтощена.
Опитва се да подбутва висяща над нея играчка и е много интересна. Започва да рита с крачета активно, иска да я хване, но не знае как. Grinning
На 40-ия ден направих символична погача само с две приятелки, колкото да разчупят питата. С тази жълтеница и това кърмене, изцеждане, стерилизиране, не ми беше до празненства.
Сега ни предстои първа ваксина след десетина дни, дано всичко да е наред. Ще се включвам от време на време да обменяме опит. Hug

# 499
Мами, според вас колко време може да стои кърма в шише навън?

# 500
Мами, според вас колко време може да стои кърма в шише навън?
Четох някъде 2часа и все се каня да питам и забравям.

# 501
До 6 ч на стайна температура. 😉

# 502
На някоя мама налагало ли й се е да търси детски гастроентеролог във Варна? Ако може да споделите впечатления.

# 503
Ние ходихме при доц.Георгиева в частния й кабинет на ул.Мир 33-Детски център За детето!Много плачеше е се превиваше назначи изследвания,освен колики излезе и някакъв възпалителен процес,сега сме на антибиотик Гентамицин не мога да кажа дали ще има ефект от лечението
На някоя мама налагало ли й се е да търси детски гастроентеролог във Варна? Ако може да споделите впечатления.

# 504
Пак съм аз, има ли мамчета, които отглеждат бебето си с куче? Аз имам мини йорки на 5г. което беше всичко за мен, преди да се появи бебчо... Напоследък не му обръщам почти никакво внимание, дори гледам да не го пипам... Има всякакви ваксини и обезпаразитявания, попитала съм педиатъра и ветеринара, бихме му и противогъбична ваксина, но някак ме е страх да доближава бебето(то не иска де, като го види и бяга) но ще дойде и този момент... Вие как живеете с куче и бебче? Simple Smile

# 505
Пак съм аз, има ли мамчета, които отглеждат бебето си с куче? Аз имам мини йорки на 5г. което беше всичко за мен, преди да се появи бебчо... Напоследък не му обръщам почти никакво внимание, дори гледам да не го пипам... Има всякакви ваксини и обезпаразитявания, попитала съм педиатъра и ветеринара, бихме му и противогъбична ваксина, но някак ме е страх да доближава бебето(то не иска де, като го види и бяга) но ще дойде и този момент... Вие как живеете с куче и бебче? Simple Smile
Ние имаме пинчер на 1 год. Тя не е впечатлена много от бебето, чат пат го ближе по крачетата. Като го сложа на дивана, под активната гимнастика и му носи топката си (има любима топка, която ни носи е ние и я хвърляме).
Не ме притеснява по никакъв начин, по-скоро я съжалявам, че като пролази дребния и ще я тормози.

# 506
  • София
Мами, вие изпадате ли в депресия? Не знам какво ми става отвреме навреме, но по цял ден сама с бебка и когато тя не спи и аз не мога да свърша никаква домакинска работа, почвам да си мисля, че за нищо не ставам и този начин на живот не е за мен. По принцип съм много подредена и искам всичко да ми е излъскано, но вече нямам време за нищо. Добре, че мама ми дойде на гости и ми сготви и изчисти, че вече бях на ръба. Питам се само аз ли се чувствам така? Пък толкова много желаех да имам бебе, сега да ми е така трудно или просто съм психически по-слаба. Все пак на всяка жена предстои такъв период, та сега и е мой ред - така се успокоявам. Знам че всичко е временно, а не искам и да си помисля някой ден като станат 2 какво ще е...

# 507
Мами, вие изпадате ли в депресия? Не знам какво ми става отвреме навреме, но по цял ден сама с бебка и когато тя не спи и аз не мога да свърша никаква домакинска работа, почвам да си мисля, че за нищо не ставам и този начин на живот не е за мен. По принцип съм много подредена и искам всичко да ми е излъскано, но вече нямам време за нищо. Добре, че мама ми дойде на гости и ми сготви и изчисти, че вече бях на ръба. Питам се само аз ли се чувствам така? Пък толкова много желаех да имам бебе, сега да ми е така трудно или просто съм психически по-слаба. Все пак на всяка жена предстои такъв период, та сега и е мой ред - така се успокоявам. Знам че всичко е временно, а не искам и да си помисля някой ден като станат 2 какво ще е...
Нормално е с бебето да не успяваш да вършиш всичко, не се притеснявай. ♥️♥️♥️ Щом това ти е супер важно помоли майка ти да идва по - често да ти помага, сподели и как се чувстваш. Нека и твоя мъж помага, някоя приятелка ако имаш. С времето ще става по лесно, все по самостоятелни стават децата и ще се нагодиш за да имаш време за всичко. Приеми промяната като нещо добро - все пак си родила най - прекрасното детенце на света. То не се интересува колко си подредила и измила и повярвай никой на света няма да те обича толкова много, колкото то. ♥️ Не го мисли от сега, като станат две ще се справиш, няма да имаш избор. 😉

# 508
Аз бях така първите 10 дни вкъщи, но като видях, че се справям ми олекна... Не съм спирала работа, тя е доста стресираща и важна за нас, семеен бизнес, няма кой да ме замести... Правим и ремонт на къща и почти не мога да поглеждам какво се прави там, само ми се пращат снимки, чувствам се като затворник сега, но не и депресия... Нали се справяш с отглеждането на бебчето? Това е твоята работа сега, то има нужда от теб, не парцала и прахосмукачката!!! След 6/7 месеца ще чистите заедно, а до тогава-търпение... Аз само това си повтарям, и практичен съвет, понеже времето не върви, ако не правиш нищо: сложете я в слинг/кенгуру... и на нея интересно, и на вас по-лесно Simple Smile)

# 509
Ние имаме пинчер на 1 год. Тя не е впечатлена много от бебето, чат пат го ближе по крачетата. Като го сложа на дивана, под активната гимнастика и му носи топката си (има любима топка, която ни носи е ние и я хвърляме).
Не ме притеснява по никакъв начин, по-скоро я съжалявам, че като пролази дребния и ще я тормози.

За кучетата аз и преди съм писала. Ние имаме немска овчарка и тя е направо влюбена в бебка - следи я навсякъде, спи покрай нея и все гледа да я близне, когато не гледаме. Все още им ограничаваме контакта доколкото е възможно, но в никакъв случай не пренебрегваме кучето, щом бебка заспи се глезим и с него. Иначе единствения ни проблем е, че се опитва да й краде играчките, вече сме минус един биберон и една плюшена дрънкалка.

Общи условия

Активация на акаунт