Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 20 320
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Много ви благодаря за силните думи, момичета! Разчувствахте ме. Цялото ми внимание и любов в момента са към това малко същество. Старая се много. Всичките ми приятелки си имат семейства и всеки със задачите си, а мама не мога да я карам да идва често, че и тя си ходи на работа и е далече (аз съм от Бургас, пък живеем в София). Както каза една от вас просто чакам да дойде този момент да си играем и чистим заедно. Знам и виждам, че с всеки изминал ден грижите стават все по-големи, но ще се справим. Благодаря ви за подкрепата още веднъж!

# 511
Мами, вие изпадате ли в депресия? Не знам какво ми става отвреме навреме, но по цял ден сама с бебка и когато тя не спи и аз не мога да свърша никаква домакинска работа, почвам да си мисля, че за нищо не ставам и този начин на живот не е за мен. По принцип съм много подредена и искам всичко да ми е излъскано, но вече нямам време за нищо. Добре, че мама ми дойде на гости и ми сготви и изчисти, че вече бях на ръба. Питам се само аз ли се чувствам така? Пък толкова много желаех да имам бебе, сега да ми е така трудно или просто съм психически по-слаба. Все пак на всяка жена предстои такъв период, та сега и е мой ред - така се успокоявам. Знам че всичко е временно, а не искам и да си помисля някой ден като станат 2 какво ще е...
Ужас! Тъкмо щях да пиша същото... От вчера бебка доста се промени.. Хич не спи, снощи е заспала в 12 и се събуди в 5.. Хапна малко и реших че ще спи, но уви.. Почна да гука и аз съвсем изфирясах.. От 21ч до 12 съм я дондуркала и не, само се смееше и ревеше.. Днес се чувствам готова да се гръмна ! Няма кога да измия една тава.. От вчера Мел заспива докато я кърмя и като стана почва да реве, лягам и и давам пак да цока и тя пак заспива.. Откачих и днес е същото.. Отгоре на всичко взе, че ми и дойде цикъла и ме боли яйчника и корема! 😰

# 512
  • София
Бяхме по същия начин няколко дена подред, заспивахме към 1-2 и в 6 ни почват кризичките, но като я взема на спалнята по корем се успокояваше и спеше до към 9. От вчера като че ли почна да си нормализира режима. Явно ще сме на периоди. Търпение и това е...

# 513
А как сте със секса?! Ние имахме един неуспешен опит 😄 нещо ме болеше, малкият се разпищя ии такива работи... Вечер около 11-12, когато той спи, ние също вече едва гледаме. Ужас! Как ще я караме така? Даже сега имам чувството, че и цикъл се мъчи да ми дойде. Нямам търпение бебчо да има нормален режим, че и ние да се възползваме, хаха.

Иначе нонстоп се храним, люлеем, бродим вкъщи, пеем, правим се на клоуни и успявам в същото време да мия, чистя, простирам и приготвям за хапване. Много се учудих сама на себе си.   Притеснявам се само, че ни липсват предишните ласки и врмето само за мен и партньора. Но пък сигурно като минат още няколко месеца, нещата ще се нормализират, още повече пък по-нататък, когато спра да кърмя. Така се успокоявам Simple Smile

# 514
  • Пловдив/София
Хич не се връзвам на домакинските задължения. Разхвърляно е, винаги има пране за сгъване и мръсни чинии, ама какво от това е въпросът? Не води до фатални последици. Докато здравето ни (физическо и психическо)- да.
Един път седмично идва жена вкъщи да почисти основното(бани, кухня, прах), другпто колкото и когато успея. Ето и сега бебка спи върху мен по корем, не мога да мръдна.
Чудесно е да живее бебе с куче и сблъсъкът с алергени от ранна възраст предпазва от алергии в по-късна.
О да, времето само с мъжа е мираж, но внимавайте много- отделяйте ако трябва 15 мин на ден да се гушнете и говорите. Много двойки се разделят малко след детето, защото забравят един за друг във въртележката... с две е в пъти по-зле, като сме само с бебка, все едно сме на почивка Simple Smile) ама ще мине, ще намери всяко семейство свой ритъм.

# 515
Секс 😵 какво е това? Става ли за ядене? Или ? Забравила съм го това.. А каква е тази жена дето идва да чисти, колко пари взима и в София ли се намира или? Ние с Мелани сме все сами и ми е трудно да се справям с домакинските работи.. Още повече, че през деня съня и е по максимум 30 мин..

# 516
При мен проблема е ,че нямам даже и желание за секс,а ММ милия не стига че цяла бременност изкара без секс ,ами сега сухия режим продължава.
Скоро имахме опити за правене на секс ,но някак беше като задължение...нз какво ми става сякаш просто нямам нужда от това Sad
А да не говорим като се погледна в огледалото и видя на какво приличам в момента,чак ме е срам от себе си

# 517
При мен проблема е ,че нямам даже и желание за секс,а ММ милия не стига че цяла бременност изкара без секс ,ами сега сухия режим продължава.
Скоро имахме опити за правене на секс ,но някак беше като задължение...нз какво ми става сякаш просто нямам нужда от това Sad
А да не говорим като се погледна в огледалото и видя на какво приличам в момента,чак ме е срам от себе си
Недей така негативно, явно не си на тази вълна. Мъжът ти ще прояви разбиране. Ние още не сме опитвали дори, т.к. имаше усложнения при мен и се налага да изчакаме още малко. Също така сме доста изморени, а и аз не съм във възторг от външния си вид в момента. Сигурна съм, че ще се нормализират нещата лека полека. А и нали знаеш, апетитът идва с яденето, така че просто си отвикнала и затова нямаш нагласа. Simple Smile

# 518
  • Пловдив/София
Ние на теория имаме желание, ама на практика като приспим децатс към 22-23 часа направо падаме като отсечени дървета, никакви сили нямаме. Може би ако започем да спим нощем... ама засегс малката прави пауза от 9 до 1 или от 10 до 2, макс 4 часа, от които аз спя към 3 Sad чудя се ако дохранвам дали ще повлиае, ама съм горда, че от седмици е ссмо на кърма, а и се притеснявам да свикне с едно хранене на АМ, че за всяк почивка трябва да мъкнем шишета, кутии...

# 519
И аз бях така след първото раждане. Почнах да права секс с мм чак, когато бебето беше на 6м. и то защото вече го съжалявах. 😂😂😂 В крайна сметка, когато си готова. То една връзка не се крепи само на секса, тъй че говори с мего и му кажи кал се чувстваш. Няма нищо нередно. Аз винаги съм обяснявала как се чувствам в даден момент и винаги съм срещала разбиране. 😉

# 520
Момичета запознати ли сте със взимането на витамини по време на кърмене..започват да ме болят зъби и се чудя да вземам допълнително калций от разтворимите витамини..а и вялно ли е, че като вземам желязо, кърмата ще се оцвети..тая глупост ми я каза една приятелка..и не смея да си пия хапчетата, а ЛЛ е отпуска

# 521
Момичета запознати ли сте със взимането на витамини по време на кърмене..започват да ме болят зъби и се чудя да вземам допълнително калций от разтворимите витамини..а и вялно ли е, че като вземам желязо, кърмата ще се оцвети..тая глупост ми я каза една приятелка..и не смея да си пия хапчетата, а ЛЛ е отпуска

Няма такова нещо. Аз в началото пиех по 2 хапчета на ден желязо.

# 522
Аз по време на бременността пиех Актив мама на Допелхерц и сега ги пия пак.. Реших си го сама, прочетох в нета, че стават с кърменето и си взех.. Така или иначе от храната която ям витамини не мога да си набавя и си ги взех.. Относно секса..и ние не сме правили.. Последно беше докато бях в 8я месец и ми беше толкова смешно, че не беше секс, а цирк.. Нямам вече и желание за секс, няколко пъти казвах на мм да правим, но той не искаше, защото още имах тук там шевове и го било страх да не разплете чергата..

# 523
Глупости са това с желязото - разбира се, че ще си го пиеш. Поне 3 месеца след раждането, щом ти е назначено. Важно е и за теб, и за бебето. Също има много хубави витамини за кърмачки - femibion 2, pregnacare breаstfeeding. Те са подходящи за целия период на кърмене Simple Smile Хапвай сусамов тахан, изключително богат на калций.

# 524
Здравейте майчета. Аз моята я научих на шише, цедя се и така , през ноща давам гърда и си цока... Имаме вече зародишчета на зъбчета отдолу... 😱
Иначе си хапва добре детето, имаме си гривнички по крачетата и ръчичките 😂

Общи условия

Активация на акаунт