Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 20 356
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
Най добре е да се водиш по бебето, стига да наддава добре. Аз бих го оставила да спи, а ако има проблем след това като ходиш другата седмица на преглед, ще го промениш. Тъкмо и мама да си почине малко.. Моята бебка има 6 часова нощна пауза (беше 5 до преди седмица) - от 10 до 4. Не всяка вечер я спим, но поне не яде. И не ме разбирайте погрешно - тя не яде през това време, но ме буди 2 пъти да сменим памперса и да дам биба и продължава да спи.

# 391
Сега се връщам от педиатърката, моят мъж точно за месец е качил 1,700гр и 5см...сега пък свекито казва че е дебел...няма угодия Grinning педито каза да започвам лека полека с пишлето, и да си избера ортопед да го водя..преди малко изака кафявичсо на цвят и по-течно..на какво ли се дължи..иначе ака в цвят горчица с топченца..

# 392
Ууффф.. Ей ме на, пак с въпрос.. Две вечери бебка пропуска по 2 хранения.. Преди това пропускахме само 1.. Снощи яде в 21ч. и заспа като пън.. Мм се прибира в 4 сутринта и ме събужда и вика кога трябва да яде... А аз сънена Astonished в 12ч.. И той ми вика ами то е 4, не сте ли яли.. Пропуснали сме 2 хранения.. Та въпроса ми е - трябва ли да я събуждам когато пропусне ядене или две ?
И аз съм на мнение да не будиш детето.
 Дени от около две седмици прави по-дълги нощни паузи от по 6, а понякога и 8 часа. Така че само можеш да се радваш.

# 393
Така като чета при мен е най- зле положението 😀 През деня яде на 2 часа плътно. Вечерта заспива в 9:30-10 и се буди в 1:30, после в 4:00 и после се започва пак на всеки 2 часа. Отначало до преди седмица спеше от 9:30 вечерта до 3/4 сутринта плътно, но сега се събужда и в 1:30 от една седмица, не мога да разбера защо.. На 08.09 ще направи 2 месеца. Чудя се вече кърмата ли не му стига.. защо така не си удължи времето през което яде? Чувствам се като крава за доене, през 2 часа да давам цица.. На всичкото отгоре не мога да разбера кога е гладен, когато се размрънка ли да му давам или когато започне да реве неистово? Не знам.. напълно объркана съм с това хранене

# 394
Охоо, не си само ти. При нас храненето е на 2 часа - няма ден, няма нощ. През деня понякога дори иска и по-често. И така е от самото начало Simple Smile Свикнах му вече.

Сега е нормално в тези жеги - по-жадни са и не е учудващо, че искат да сучат по-често (педиатър ми го каза).

Така като чета при мен е най- зле положението 😀 През деня яде на 2 часа плътно. Вечерта заспива в 9:30-10 и се буди в 1:30, после в 4:00 и после се започва пак на всеки 2 часа. Отначало до преди седмица спеше от 9:30 вечерта до 3/4 сутринта плътно, но сега се събужда и в 1:30 от една седмица, не мога да разбера защо.. На 08.09 ще направи 2 месеца. Чудя се вече кърмата ли не му стига.. защо така не си удължи времето през което яде? Чувствам се като крава за доене, през 2 часа да давам цица.. На всичкото отгоре не мога да разбера кога е гладен, когато се размрънка ли да му давам или когато започне да реве неистово? Не знам.. напълно объркана съм с това хранене

# 395
Аз давам първо вода, ако я иска значи е гладна.. Но мисля, че при всяко бебе е различно.. И ние през деня не спим изобщо вече.. Само сутрин след ядене, миене и почистване на нослето заспива за 2 часа и това е.. После чак вечерта след 20ч.

# 396
Някоя мама има ли мнение за чая на блевит за запек

# 397
Да, вече питах в няколко аптеки и ми казаха, че от година-две не го зареждали. Идеи откъде да го купя?

# 398
Аз го купих от ремедиум - там го има. За ползване - веднъж дадох на бебето - много му куркаха червата, не повторих, за ефект не мога да кажа. Аз също го изпих веднъж, оригнах се 88 пъти (не се шегувам) за 3 часа, не ми подейства да отида до тоалетната следващите 3 дни. Та стои ми в шкафа..

# 399
Вече има ли бебчета с памперс 3ка? Интересно ми е на колко кг отговарят. Уж казват, че като започне да се отбелязва по крачетата се сменя, на нашият бебчо се отбелязва, но е още малък за 3ка според мен- тежи 4,700 🤔

# 400
Офф с тия памперси вече полудяваме.. Днес в 3 магазина търсих такива дето ползваме и нямаше.. Та и аз се чудя дали да не купя от 4 до 9 кг. ? Ние също сме 4700.. Или поне бяхме преди 13 дни..

# 401
Да, вече питах в няколко аптеки и ми казаха, че от година-две не го зареждали. Идеи откъде да го купя?
аз го поръчах по интернет за 2 дена го получих от вчера го давам но засега няма ефект ще видим до няколко дена

# 402
Ние с памперси те сме  на 2 преди 20 дена бях ме 4 400 другата седмица сме на консултация и ще видиме но засега 2 още му става тя е от 3 до 6 килограма

# 403
Михаил е на 3-ка... Ама той е дундьо, смених ги на 6,6кг. , а и имаше два които пропуснаха. За мен това беше като цяло индикацията, а вече като го премериха на консултацията - съвсем се убедих, че е за тройка.

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 09:18 от Svetlana Sv 604742

# 404
  • Сандански
Здравейте момичета 🤗, малко късно се включвам, но хич не ми оставя време за четене. Да дам малко отчет за моето бебе Наско. Вчера направихме 2 месеца. Пораснал е 5.500кг и 64см. Сложиха ни две ваксини в краченцата + ротавирусната през устата.  Педиатърката каза да давам превантивно панадол през 6часа до другия ден по същото време, но аз дадох само два пъти и след това не защото не ми вдигна температура.  Незнам дали е от ротавирусната, но много газове има милият. Това е от нас, ще гледам по честичко да влизам и да ви следя 😙

Общи условия

Активация на акаунт