Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 19 856
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Тези проблеми, които описвате със свекървите, аз ги имам едно към едно с майка ми. Това обаче, което най-много ме вбесява, е че постоянно я завива. Няма значение, че буквално до преди седмица беше 40 градуса, според нея на бебето постоянно му е студено Thinking Вече имахме едно претопляне с обрив веднага след изписването и сега много внимавам.
8 седмици след секциото бях на преглед, разрешени са ми йога и секс. Даже вече имахме един болезнен, но все пак успешен опит Smirk Забранен ми е фитнеса поне до 3 месец.
Ваксините не ме притесняват, като инж биотехнолог мога да ви успокоя, че не съдържат тежки метали, само минимално количество от различни щамове вируси. Симптомите, които описвате са нормалната, естествена реакция на организма към инфекции. Да, притеснителни са за родителите, но това е имунния отговор и ако липсва не е по-добре. Трябва да се изтърпи.
След едно хранене по никое време, сега не ми се спи Rolling Eyes Вие какво правите по нощите, когато всички вкъщи спят? Освен тихите занимания bg-mamma и facebook Satisfied

# 616
Тези проблеми, които описвате със свекървите, аз ги имам едно към едно с майка ми. Това обаче, което най-много ме вбесява, е че постоянно я завива. Няма значение, че буквално до преди седмица беше 40 градуса, според нея на бебето постоянно му е студено Thinking Вече имахме едно претопляне с обрив веднага след изписването и сега много внимавам.
8 седмици след секциото бях на преглед, разрешени са ми йога и секс. Даже вече имахме един болезнен, но все пак успешен опит Smirk Забранен ми е фитнеса поне до 3 месец.
Ваксините не ме притесняват, като инж биотехнолог мога да ви успокоя, че не съдържат тежки метали, само минимално количество от различни щамове вируси. Симптомите, които описвате са нормалната, естествена реакция на организма към инфекции. Да, притеснителни са за родителите, но това е имунния отговор и ако липсва не е по-добре. Трябва да се изтърпи.
След едно хранене по никое време, сега не ми се спи Rolling Eyes Вие какво правите по нощите, когато всички вкъщи спят? Освен тихите занимания bg-mamma и facebook Satisfied

pincy, аз като молекулярен биолог се консултирах с мои близки лекари, и няма нищо страшно във ваксините, но приятелка вирусолог ме посъвета да ги разделя.
Безсънни нощи вече няма при нас, но за сметка на това сутрините са такива. Като нахраня детето и сън не ме лови. Затова и съм подхванала страхотна книжка и се забавлявам кротко, докато всичко живо спи(без мен и котката). Grinning

# 617
Ох, вие и книжки подхващате, браво! Аз се влача като парцал с тези нощни хранения. Но не се оплаквам, доволна съм, че бебка вече суче добре. Grinning

Нашата педиатърка слага през 5 дена двете ваксини. Обаче от вас разбирам, че имало и трета, пожелателна ли е?

И да помоля, ако някой се е справил успешно с млечница без лекарства, нека да сподели. Мазах с дактарин 5 дни, изчисти се за 5-6 дена и сега езика пак е бял. Започвам алтернативно лечение, не мога да я тровя повече с лекарства.

# 618
Ох, вие и книжки подхващате, браво! Аз се влача като парцал с тези нощни хранения. Но не се оплаквам, доволна съм, че бебка вече суче добре. Grinning

Нашата педиатърка слага през 5 дена двете ваксини. Обаче от вас разбирам, че имало и трета, пожелателна ли е?

И да помоля, ако някой се е справил успешно с млечница без лекарства, нека да сподели. Мазах с дактарин 5 дни, изчисти се за 5-6 дена и сега езика пак е бял. Започвам алтернативно лечение, не мога да я тровя повече с лекарства.
sis_ko, чета книжка(400 страници ги влача втора седмица) само, защото не кърмя вече и имам една идея по-свободно време(т.е. остава ми време да се изкъпя спокойно и да пусна епилатор).
Млечница в момента лекуваме с народна медицина по препоръка на педиатъра. Със стерила марличка, натопена в разтвор на сода за хляб във вода, почиствам езика отвън навътре и преди, а НЕ след хранене. Аз импровизирам като използвам бебешка клечка за уши и я напоявам в разтвора, след което почиствам езика и бузите. Педиатърката каза, че може и така. Важното било да се почистват и бузите, а процедурата се прави преди храна, т.к. ако е след това содата би премахнала гъбичките от езика и с поетата след храна вода, те се отмиват и навлизат навътре в организма, като можели да причинят някаква инфекция. Поне така ми обясни. Но това го правя от около десет дни и определено езикът не е толкова бял като в началото.

# 619
Момичета на някоя случвало ли се е, в единия край на операцията все едно конец излиза, страх ме е да го дръпна стръчи около 2 мм.
и аз имах част от конец и го издърпах, защото много ме сърбеше, помислих го за коричка..ти кога роди та ти е така хубава операцията..аз още имам корички, почти нещо не е паднало.. на 26.07 родих

# 620
Дактарина и на нас не помогна, единствено фунгостатин, сиропче е и със спринцовка се облива по 1мл всяка буза. Трябва обаче да знаеш че лечението продължава два дни след като се изчисти, иначе остават скрити и повтаря

# 621
Пиша с нужда от съвет... Малкият има крусти по веждите и ги нажа с витамин А, явно го щипе нещо и постоянно са му там ръчичките, но аз винаги слагам ръкавици... Преди банята ги свалих, но докато се къпехме така зверски си одра едната вежда и си бръкна в окото, рееев и сега му е много зачервено и подуто... Дали да го обработя с кърпичка с лед?

# 622
За крусти има едно кремче, мажеш с него, след 15 Мин измиваш и после каквото кремче хидратиращо използваш. На второто нанасяне нямаше и следа

Пазя си го, че са ми казвали, че след време пак излизат

# 623
Пиша с нужда от съвет... Малкият има крусти по веждите и ги нажа с витамин А, явно го щипе нещо и постоянно са му там ръчичките, но аз винаги слагам ръкавици... Преди банята ги свалих, но докато се къпехме така зверски си одра едната вежда и си бръкна в окото, рееев и сега му е много зачервено и подуто... Дали да го обработя с кърпичка с лед?

Кой ви препоръча да го мажете с Витамин А?

# 624

Кой ви препоръча да го мажете с Витамин А?
Дерматолог....
И то второ мнение, номер 1 каза, че трябва кортикостероид, а този каза да не е олио от магазина, а да е витамин А

# 625
  • София
Аз не съм предприела никакви мерки за тези крусти, ще чакам да се изчистят от самосебе си. По веждите имахме също корички (не знам пак крусти ли са), но се поизчистиха почти.
Мами, вие някакво решение имате ли за тези сутрешни приритвания, пъшкания и махане с ръце? При нас обикновено почват към 7 и аз тогава я вземам на спалнята и я слагам по коремче. След 2 минути се успокоява и после спи до 9-10 часа.
Имам и един друг въпрос, може би малко тъп, но вие най-добре ще ми кажете. След 10 дена ни престоят две имунизации и ще трябва да ѝ следя температурата. Взела съм един електронен термометър с мек накрайник, това ми препоръчаха от аптеката и въпроса ми е как мерите температурата на бебчовците - в подмишницата като на големите хора или по друг начин? До сега не съм се съмнявала, че има температура и не ми се е налагало да използвам термометъра още, но след имунизациите няма да имам избор.

# 626
  • София
Момичета на някоя случвало ли се е, в единия край на операцията все едно конец излиза, страх ме е да го дръпна стръчи около 2 мм.
и аз имах част от конец и го издърпах, защото много ме сърбеше, помислих го за коричка..ти кога роди та ти е така хубава операцията..аз още имам корички, почти нещо не е паднало.. на 26.07 родих
Отидох на лекар, оказа се косъм. Родих на 10.07.Иаз доста време имах корички.

# 627
Аз не съм предприела никакви мерки за тези крусти, ще чакам да се изчистят от самосебе си. По веждите имахме също корички (не знам пак крусти ли са), но се поизчистиха почти.
Мами, вие някакво решение имате ли за тези сутрешни приритвания, пъшкания и махане с ръце? При нас обикновено почват към 7 и аз тогава я вземам на спалнята и я слагам по коремче. След 2 минути се успокоява и после спи до 9-10 часа.
Имам и един друг въпрос, може би малко тъп, но вие най-добре ще ми кажете. След 10 дена ни престоят две имунизации и ще трябва да ѝ следя температурата. Взела съм един електронен термометър с мек накрайник, това ми препоръчаха от аптеката и въпроса ми е как мерите температурата на бебчовците - в подмишницата като на големите хора или по друг начин? До сега не съм се съмнявала, че има температура и не ми се е налагало да използвам термометъра още, но след имунизациите няма да имам избор.

Аз измервам под мишницата или притиснат на гръбчето. Можело и в дупето, но едва ли ще стигна до там. Също имам и безконтактен термометър,но все още не съм го ползвала. С него ми изглежда най-лесно, особено ако бебето спинка. 😉

# 628
След имунизациите мерих с безконтактен, все пак и посреднощ трябва, а да будя и бебето ми идва в повече. Купих го седмица преди първа ваксина - нук. Иначе и аз имам с мек връх, педиатърката ми каза, че най-точно е в дупето и вадиш 0.5. Надявам се да не ми се налага.. Но все пак ако безконтактния даде температура ще трябва да я потвърждавам..

# 629
Дадох 100 лв за безконтактен, прехвален. Като ми показа 38 посреднощ откачих, а на моето чело 36,7.. на следващия ден 37,8 бяхме на консултация, неонатоложката го погледна и каза да го изхвърлим. Купих галиев, прилича на живачните. В дупето не бих мерила

Общи условия

Активация на акаунт