Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 19 849
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Вече се убедих, че всички педиатри казват различни неща.. Моята каза да и меря Т на сгъвката на между бутчето и " котката " .. Но мисля и аз да купя безконтактен...

# 631
Дадох 100 лв за безконтактен, прехвален. Като ми показа 38 посреднощ откачих, а на моето чело 36,7.. на следващия ден 37,8 бяхме на консултация, неонатоложката го погледна и каза да го изхвърлим. Купих галиев, прилича на живачните. В дупето не бих мерила
Моят безконтактен също в рамките на 5 минути показва 3 различни стойности...

# 632
  • Сандански
Аз меря с термометър с мек връх  на подмишничката и вадя 0.5. На каката и на нас меря със живачен. Те са си най точни. Даже един бях счупила  миналата година и майка ми с триста зора намери и ми купи нов. Освен на живачния на друг нямам вяра.

# 633
  • София
Нашата ЛЛ каза, че най-акуратно си е в дупето, ама аз не мисля, че мога да го причиня и на себе си, и на Яна.

Взех миналата седмица такъв, който мери от разстояние. Дано да е достатъчно точен. Засега не съм имала съмнение за температура и само го тествах. На мен даваше 36,9, а на нея 37,1, което намирам за напълно окей.

Покрай ваксините (след 2 седмици) ще го тествам със сигурност пак.

# 634
Здравейте! Може ли да се присъединя към вас?! Бях с термин 16 август, но Валерия се появи на 17 юли. Ако може да ме добавите и на първа страничка и във фб ?

# 635
  • София
Момичета, сменяте ли памперси през нощта и как сте с коликите?

# 636
Сменям преди всяко хранене ден и нощ. Ако спи продължително, не я будя за смяна.
Коликите точно мислех, че започват да отшумяват и тази вечер порева доста. Давам Коликинд, хомеопатични, доволна съм, не очаквам чудеса. Другата седмица прави 2 месеца. Колко ще продължат според вас?

# 637
  • София
Аз сменям, когато е наакана, за да не я разсъня и вече след ядене, че от известно време почнахме да акаме точно по време на ядене.
Ние бяхме с Коликинд съвсем в началото, но нямаше много ефект, та след няколко проби на други капки се спряхме на БиоАмика и Инфакол (само вечер). Аз забелязвам, че през деня вече нямаме колики и не ѝ давам капки, а само през нощта, за да спи спокойно. Ние напоследък имаме много болезнени газове, не знам на какво се дължи, много внимавам какво ям и съм изключила много неща от менюто си. Другата седмица и ние ставаме на 2 месеца и се питам кога най-после ще се будим с усмивка, а не с рев.
Някоя от вас ползва ли тази вода за кърмачки на Бебелан. Аз до сега само съм ѝ давала преварена вода, но скоро възнамеряваме да пътуваме и ще сме на село при бабите за 1 седмица и там водата не ми харесва много и мислих да се заредя с такава вода, за да не преварявам.

# 638
При нас коликите спряха няколко дни преди да направи три месеца. Каквото и да си говорим първите три месеца са трудни. Вода давам Роса и Девин с розовия етикет без да преварявам

# 639
Аз сменям, когато е наакана, за да не я разсъня и вече след ядене, че от известно време почнахме да акаме точно по време на ядене.
Ние бяхме с Коликинд съвсем в началото, но нямаше много ефект, та след няколко проби на други капки се спряхме на БиоАмика и Инфакол (само вечер). Аз забелязвам, че през деня вече нямаме колики и не ѝ давам капки, а само през нощта, за да спи спокойно. Ние напоследък имаме много болезнени газове, не знам на какво се дължи, много внимавам какво ям и съм изключила много неща от менюто си. Другата седмица и ние ставаме на 2 месеца и се питам кога най-после ще се будим с усмивка, а не с рев.
Някоя от вас ползва ли тази вода за кърмачки на Бебелан. Аз до сега само съм ѝ давала преварена вода, но скоро възнамеряваме да пътуваме и ще сме на село при бабите за 1 седмица и там водата не ми харесва много и мислих да се заредя с такава вода, за да не преварявам.
Аз ползвам водата на Бебелан и съм доволна. Доста по-лесно ми е с нея, отколкото всеки път да преварявам изворна. На теория и по упътване тази на Бебелан също след 48 часа трябва да се превари, но аз не го правя.
Колики все още има и давам Лефакс по едно впръскване само сутрин. Силно се надявам скоро да го спра.

# 640
Аз продължавам да давам био амика - мислех да ги спирам, обаче пробвах на 2 хранения и като видях как се напъва и реве.. Е, няма да й навреди още една опаковка. Памперси сменям и нощем, в 6 часовата нощна пауза ме буди 2 пъти за смяна, отделно преди хранене сменям, а и между храненията, ако се напишка много (става по-нервна и като пипна памперса виждам, че е мокър). За вода - ние сме с бебелан от раждането. Аз съм доволна.

# 641
  • Пловдив/София
Аз не сменям памперси нощем, ако не е наакана (душа или повдигам да проверя :Д). Изкарва си с един до 7 сутринта, когао се буди по-осезаемо и често ака.
Ние денем почти нямаме колики, но вечер и нощем е ужас. Нощем се напъва и приплаква на някошко пъти, а вечер не знсм колики ли са, но е много нервна и ревлива. И още имаме проблема,че се приспиваме по 2-3 часа- от 8-9 до 11. И с и без къпане. Суче, унася се, но се разбужда, ревва и айде пак- носене, тупкане, сучене... освен да започна да я приспивам направо към 22.30, ама надеждатс не умира :Д иска ми се да имам малко време с баткото или само с мъжа...

# 642
Аз сменям памперса последно в 22ч. преди да заспи и после сутринта в 6 преди да яде. Моята вечерно време не ака.. Само сутрин за десерт към кафето ми и понякога към 18ч. Относно водата, аз купувам минерална и пак я преварявам, а тази на Бебелана я ползвам за разреждане, ако съм претоплила другата .. Аз съм с ел кана и ми е доста лесно с преваряването..И аз мисля да пробвам да спра капките за колики поне през деня, дано имаме успех! По колко пъти е нормално бебе да киха? Забелязвам от 2 дни, че почна да киха по- често..дано не се разболява 😕😰

# 643
Аз давам вода Келто без да преварявам, и в болницата с тая вода правеха АМ и не са я преварявали.. дано да не правя грешка като не я преварявам

# 644
Аз сменям памперса последно в 22ч. преди да заспи и после сутринта в 6 преди да яде. Моята вечерно време не ака.. Само сутрин за десерт към кафето ми и понякога към 18ч. Относно водата, аз купувам минерална и пак я преварявам, а тази на Бебелана я ползвам за разреждане, ако съм претоплила другата .. Аз съм с ел кана и ми е доста лесно с преваряването..И аз мисля да пробвам да спра капките за колики поне през деня, дано имаме успех! По колко пъти е нормално бебе да киха? Забелязвам от 2 дни, че почна да киха по- често..дано не се разболява 😕😰
За кихането и аз се бях притеснила и питах в петък на консултацията. Нормално било, стига да няма към кихането бонус кашляне и хрема.

Общи условия

Активация на акаунт