Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 19 917
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
Да се включа и аз с едно питане по темата - как миете на течаща вода, на мивката ли или по друг начин?
На мен преди ми беше лесно да мия бебка на мивката като я държа с едната ръка през гърдичките, но вече е понатежала, отделно се движи все повече и се извива и ми е трудно да я удържам.
Ние се мием на мивката, само че мойта си седи мирно.. Обаче и на мен почна да ми натежава и не знам.. Вече сме 4700гр. а бяхме 3000.. Като реве и трябва да я дондуркам имам чувство, че ще ми се откачи ръката, така съм се схванала 😬😖

# 211
  • София
И ние на мивката, но ММ работи предимно хоум офис, та най-вече заедно я мием, та той я държи. Сама ми е трудно като е мокра, насапунисана и мърдаща. 😀

# 212
  • София
Ние от 10 дена я къпем вече в коритото с подложка и е много удобно. Преди това бяхме и ние точно така - ММ я държи, пък аз я сапунисвах и я поливах с една чаша. Пъпчето вече ни е зарастнало, но още стои изпъкнало. На вашите такова ли им е?

# 213
За къпането и аз я къпя в корито, още от 7я ден.. Но иначе като сменяме памперса на мивката я мия.. И нашето пъпче е изпъкнало и май така ще си остане..

# 214
  • София
Ние от 10 дена я къпем вече в коритото с подложка и е много удобно.
Практически въпрос - с подложката как й миеш хубаво дупето?

Ние взехме тази на Севи бейби и я ползваме в средното положение (закачена на ваничката). Супер удобна е за миене отпред, ама отзад...? 🙄

# 215
Баба ни едно време все с подложка ни е къпела 😅.. Не и го миеш, нали е във водата, значи е накиснато 😉😁😁😁😁😁

# 216
И ние имаме такава подложка, за да го изкъпем отзад мм го повдига и аз го мия. Иначе ако бързаме да го изкъпем направо на мивката.
Аз исках да ви кажа какво ми се случи. На 26ти ден от раждането ми спряха лохиите, на 37мия  ден от раждането ми дойде. Вървя ми 3 дена до 40тия ден и ми спря. Сега нямам нито зацапване, нито течение, което е много странно. По принцип цикълът ми е 5-6 дена. Кръвта беше ярко червена и ме навява на мисълта, че няма как да са се възвърнали лохиите, при положение, че тяхната крайна фаза е жълто/ кафяво течение. В Сряда съм на преглед и ще питам, ама от сега се притеснявам 🤭 Възможно ли е да имам останала плацента и да се наложи кюртаж, понеже съм чувала, че ако има вторично кървене, това е причината..

# 217
И ние имаме такава подложка, за да го изкъпем отзад мм го повдига и аз го мия. Иначе ако бързаме да го изкъпем направо на мивката.
Аз исках да ви кажа какво ми се случи. На 26ти ден от раждането ми спряха лохиите, на 37мия  ден от раждането ми дойде. Вървя ми 3 дена до 40тия ден и ми спря. Сега нямам нито зацапване, нито течение, което е много странно. По принцип цикълът ми е 5-6 дена. Кръвта беше ярко червена и ме навява на мисълта, че няма как да са се възвърнали лохиите, при положение, че тяхната крайна фаза е жълто/ кафяво течение. В Сряда съм на преглед и ще питам, ама от сега се притеснявам 🤭 Възможно ли е да имам останала плацента и да се наложи кюртаж, понеже съм чувала, че ако има вторично кървене, това е причината..

Освен кървене ще има и възпаление ако е останала плацента 40 дни след раждането. Ще е състояние за болница.. ако въобще е възможно да има такова състояние на толкова късен етап.
Нормално е след раждане 2 - 3 цикъла да не са като обичайните докато хормоните влязат в релси. Даже може и да настъпи абсолютна промяна в протичането му в сравнение с преди раждането.

# 218
И аз в същата подложка го къпя в коритото още от началото. Гръбче и дупе мия като го завъртя на страни. Слагам после ръка под вратлето и главичката и леко повдигам и измивам хубаво с душа. Само при смяна на памперс е под чешмата. Друго, което съм правила като бързам е да сложа голяма хавлия в мивката, бебето в хавлията и на чешмата за бързо го къпя. Ама е хамалогия после с тая хавлия. Къпя го само сама. Даже и двамата заедно ги мятам в банята. Подложката ми е мега удобна. С каката нямах.
Жанет, ако има останала плацента си е животозастрашаващо и много опасно. Ще вдигаш висока температура и ще имаш силна треска. Само кървене не е повод за такова притеснение. 🤗 Всичко е наред! ♥️

Последна редакция: нд, 18 авг 2019, 11:56 от Svetlana Sv 604742

# 219
Ние от 10 дена я къпем вече в коритото с подложка и е много удобно.
Практически въпрос - с подложката как й миеш хубаво дупето?

Ние взехме тази на Севи бейби и я ползваме в средното положение (закачена на ваничката). Супер удобна е за миене отпред, ама отзад...? 🙄

И аз ползвам същата подложка. За да я измия отзад я слагам по коремче. Много е удобна подложката за миене от единия родител. С баткото ползвахме от ергономичните вани, но винаги единия от нас трябваше да го държи, че се подхлъзваше.

# 220
Благодаря, момичета. Бях се притеснила доста. На прегледа ще питам 😇

# 221
  • София
Ние от 10 дена я къпем вече в коритото с подложка и е много удобно. Преди това бяхме и ние точно така - ММ я държи, пък аз я сапунисвах и я поливах с една чаша. Пъпчето вече ни е зарастнало, но още стои изпъкнало. На вашите такова ли им е?
Аз сега на консултацията питах за пъпчето, че на моята дъщеря също е изпъкнало. Докторката сложи лепенка с идеята да предотврати евентуална пъпна херния.
@Жанет, аз с първата бременност имах подобна ситуация, лохиите бързо спряха, но на 30тия ден изхвърлих голям съсирек, придружен с кръв. Ходих до болницата, кюртаж не са правили, прегледах ме и изписаха таблетки за доизчистване, ако случайно има още нещо. Както са казали момичетата, щом няма температура, не се тревожи! Hands V

# 222
Нормално ли е на 35 дни да пие по 120мл АМ през 3 часа и то със зор се издържа до 3-ия, на 2ч и нещо се започва зверски рев... ????
Дневно му се събират над 900мл, понякога не го изпива всичкото..... Вече съм в чудо... все е гладен и плаче, после повръща и хълца от преяждане....

# 223
Нормално ли е на 35 дни да пие по 120мл АМ през 3 часа и то със зор се издържа до 3-ия, на 2ч и нещо се започва зверски рев... ????
Дневно му се събират над 900мл, понякога не го изпива всичкото..... Вече съм в чудо... все е гладен и плаче, после повръща и хълца от преяждане....
моя го кърмя и кат се цедя да проверя колко г/д изяжда от мен е 50-60мл и после му правя още 90 АМ.. а сме на 23 дни и ядем на 3 часа..когато ме няма и някой друг го гледа ги карам да му правят 120мл.. така каза педито...и при мен е едно хълцане по 10 мин сл2д храна..но не повръща

# 224
Почти след всяко хранене се получава хълцане,как го преодоляхте?С режим не се справяме ядем на поискване,на смесено хранене е,кога влязоха в някакъв режим вашите бебета и почнаха да спят нощем?

Общи условия

Активация на акаунт