Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 19 928
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
  • София
АК 47, опитай преди клизмата с упражнения--сгъваш колената към корема и притискаш леко и лек масаж - кръгови движения.
С първото дете правех така и обикновено на следващия ден ака, ако съм била много упорита с упражненията. Клизма никога не съм правила.

# 241
Аз също ползвам мелилакс когато се налага. И първото ми дете така не акаше за съжаление, но нея съм я чакала по 8-9 дена. Сега като видя, че почва да се напъва много и да плаче си му правя. Не водят към привикване както са сиропите например, така че за мен са най - добрия вариант. Прецени по бебето дали да я правиш, ако е спокойно, недей, но ако видиш, че детето се мъчи и плаче направи.

# 242
Клизми те са много добри, имаше един период, в който правихме на всеки три дни, като зачести проблема купих пробиотик. Действа благотворно, защото реши това. За сополите и аз го мъча бебето с едни клечки за уши и физиологичен разтвор, понякога обаче се късат сополите и си стоят (например от вчера имаме един, и хърка като прасенце), и чакам да ги поизкиха напред, да ги махна.
какъв пробиотик ползваш

# 243
И аз ползвах Мелилакс за детето веднъж, подейства безотказно на 10-тата минута, а горката се мъчи близо 4 дни. Педиатърката каза да чакам максимум 3 дни и на четвъртия да ползвам половинка клизма.
А за сополите изпробвах метода с клечките за уши и наистина беше ефикасно. Мерси, Janet9310. Simple Smile

# 244
И аз ползвах Мелилакс за детето веднъж, подейства безотказно на 10-тата минута, а горката се мъчи близо 4 дни. Педиатърката каза да чакам максимум 3 дни и на четвъртия да ползвам половинка клизма.
А за сополите изпробвах метода с клечките за уши и наистина беше ефикасно. Мерси, Janet9310. Simple Smile

И аз пробвах... Може би няма сополи, или не се получи...

# 245
Bubetoo95 - първо давах био гайа, видях ефект чак на 7 мия ден. От вчера взех линекс бебе, бактериите вътре са уж 1 млрд, докато в био гайата 100 милиона. В интерес на истината, гледах в една група във фб коментираха, че са по доволни от линекс, био гайата я били развали ли и затова реших да пробвам това.
Victoriyadi - погледни в нослето, то ако има ще ги видиш, ако са твърди първо капеш физ разтвор, бебето диша/киха и т. Н. и виждаш как някой край на сопола се подава напред. Взимаш клечка и започваш да навиваш, докато излезе. Правиш го внимателно, аз съм горда, че преди малко се преборих с един, с който се боря 2 дни.

# 246
Аз не съм се включвала отдавна, та да споделя по темите..

Лохиите преди 10 дни почти бяха спряли иии кървенето се завърна с пълна сила. Днес сме вече 34ти ден и пак почти са към спиране, та се надявам да се приключи. Иначе съм секцио и очаквах доста по-бързо да се изчистят...

Относно болките - от втората седмица след секциото нямам вътрешни болки, но на повърхността нещата са плачевни.. кожата 3 см над разреза въобще не я усещам, а нагоре вече кожата е като изтръпнала. Лекарката ми каза, ще това усещане може да трае и 6м-1 година.  Отделно да питам как са при вас коремите, прибраха ли се? Аз качих само на корем, но много бавно се възстановява. От болницата излязох като бременна в 6ти месец, а сега съм като в 4ти. Нося стягащи гащи, но не знам дали и колко ще помогне. Вие как се борите с прибирането на коремчетата?

За коликите - малчо също има, давам Колийф, Биo Гая и Гас Бомби, но си мисля дали да не сменя Колийфа с Био Амика... Не са мега страшни, но всеки ден си има по една криза около час - два и ми се иска да му я спестя и нея..

За mammaroo - слагам го всеки ден и определено му харесва, но не мога да кажа, че е панацея, когато е разстроен или има колики. По-скоро обратното - иска да стои вътре, когато е спокоен, а не когато плаче. Иначе е голямо улеснение да го оставиш вътре да си лежи спокойно и междувременно да свършиш някаква бърза работа.

За пиенето на вода - чиста вода приема рядко, но чайче (с анасон) харесва и пие с охота. Даването на вода със захар с каква идея е..звучи малко странно..

За витамините - давам всеки ден Д3+К1 и Омега (на Babytol и двете). След третия месец трябва да сменим с Д3+Омега (тоест да се спре вит. К). Това е, което се практикува тук в Скопие.

За обличането - боди с къс ръкав през деня и къси панталонки (ако е много топло, само по боди). През нощта пижамка с дълго ръкавче и крачолче. Ние обаче сме постоянно на климатик вкъщи - много е топло иначе, гледам да не му духа директно, но просто няма друг начин. Вие пускате ли климатик в стаята, в която стои бебчето?

За сополите - същата работа, супер дразнещи! Педиатърката обаче ми каза да не ги пипам и че ще си ги изкиха.. да, ама не.. хърка и мисля, че му пречат. макар че, спи спокойно и яде..

# 247
Lemonello, благородно завиждам, че си качила само на корем. Моят корем буквално изчезна две седмици след раждането и сега съвсем леко се откроява, но за сметка на това задникът и бедрата си останаха. Joy Ограничила съм сладкото и намалих порциите, но не се чувствам особено във форма.

# 248
И аз бях само на корем, но моя бързо се прибра..все едно не съм раждала.. нооо по време на бременноста ми се появи една кафява линия на корема и сега е мнооого тъмно кафява, направо черна..отвратително грозно е, незнам кога ще се махне и дали въобще ще изчезне Sad

# 249
Ние се справихме и без клизма.. Добре че почаках малко ..Педиатърката така и не ми вдигна..мисля да я сменям!

# 250
И аз бях само на корем, но моя бързо се прибра..все едно не съм раждала.. нооо по време на бременноста ми се появи една кафява линия на корема и сега е мнооого тъмно кафява, направо черна..отвратително грозно е, незнам кога ще се махне и дали въобще ще изчезне Sad
Брой ме и мен с тази разделителна линия. Confused Чела съм, че ще изчезне с нормализиране на хормоните до няколко месеца. Някоя мама с опит да каже.

# 251
Брой ме и мен с тази разделителна линия. Confused Чела съм, че ще изчезне с нормализиране на хормоните до няколко месеца. Някоя мама с

При мен изчезна за около 10 ,11 месеца след раждане.

# 252
Брой ме и мен с тази разделителна линия. Confused Чела съм, че ще изчезне с нормализиране на хормоните до няколко месеца. Някоя мама с опит да каже.
понеже съм по-мургава и на пъпа ми направо е черна...все едно не съм се къпала хахаха.. всяка вечер я минавам по много пъти с гъбата с идеята да я изтрия, но уви..

# 253
Вашите бебчета будуват ли много през деня? Моят от 2 дни не спи по 4-5 часа наведнъж следобед....

# 254
Вашите бебчета будуват ли много през деня? Моят от 2 дни не спи по 4-5 часа наведнъж следобед....
Ние всеки ден сме така.. Спим по 20 макс 30 мин.. А днес е ужас.. Рев, рев..само да я нося, ама да не сядам, че пак рев.. Не знам дали е скок в растежа или нещо друго, но сериозно обмислям аз дали да не скоча.. 😖🔫

Общи условия

Активация на акаунт