Добре дошли в "Родени", ЮЛСКИ бебчета засмени! - Тема 1

• 19 871
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
АК 47  Мира ака през ден. Питай свекърва си какво мисли за това,че ми е интересно. 😀

# 586
  • Пловдив/София
Момичета, не слагайте по три ваксини наведнъж, нито дори по две, помолете дс ги разделят- поне от следващия път. Натрупват се страничните реакции и вредните вещества, а бебетата са толкова мънички...
Ще мине и това де, но просто да предовратим колкото можем. Хич не искам и ние да ги почваме и ще моля през 2 седмици да са поне...

# 587
Не е ли по- добре всичко наведнъж та , ако ще има странични ефекти да ги изкара за 2 дни вместо всяка седмица да има Т и тн.? Педиатърката ме пита дали искам така, но отказах.. Снощи както написах, бешее многоо дълга нощ. От 22:30 спа до 02:00 и после заспа чак в 6 с виме в устата.. Превърнала съм се в ходеща биберона 😅

# 588
Ние ги сложихме наведнъж и не съжалявам. Заболя я, поплака доста. Но половин час след ваксините забрави какво е ставало. Вярно, два дни вдига лека температура, но нищо фрапантно. Според мен по-добре така отколкото всека седмица да го боли като го бодат.

# 589
Момичета от 3 дни сме с разтройство. Не ака често, по 3 пъти дневно, но е толкова рядко и обилно, че памперса не го събира. Освен това мирише доста повече и до вчера беше зелено. Педиатърката ни изписа био Гая, витамин ц и калции, но за сега няма особена промяна, освен вече нормалния цвят. Някой имал ли е такива проблеми?

# 590
При нас това мятане, сумтене .. е всяка вечер и по него разбирам, че скоро ще се събуди.. Забелязвам, че понякога и ака/пръцка с мятането. Преди си мислех, че му е топло, но и при по-хладно пак го прави Blush

Привет, мами!
Да ви попитам, някое от вашите бебчета "мята" ли се насън? Моята Яна е на 44 дни, на АМ през 3 часа, като все още не ни е паднало храненето в 1 през нощта (снощи за първи път устиска да спи до 6:30, като имаме хранене в 7). Обаче към 3 през нощта обикновено се започва насън едно мятане наляво-надясно, сумтене, странни звуци, мятане на крака... Малко съм притеснена нормално ли е това? Сънува ли нещо или пък е гладна насън, но не се събужда...?
Дъщеря ми обаче се мята така като се започне от малко след 3 през нощта до към 6, когато се буди вече и плаче. Лошото е, че при това положение не зная как ще успеем да махнем нощното хранене (педиатърката казва, че като станат на месец вече трябва и храненето в 1 да се махне, а тя си хапва в 1 без да се буди напълно и след това в максимум 6 сутринта е озверяла за хапване). Доста сме притеснени, тъй като пие по 135 готов обем АМ (120 вода + 4 лъжички формула) и това на 7 хранения за денонощието. Първият месец качи малко под 1 кг но сега сигурно ще е доста повече с това хапване.

# 591
И според мен по - добре ваксините да са на веднъж. Страничните реакции си ги има. Различно при различните деца. На някой нищо им няма. При моите е подуване на крачетата, буци и парене на боцнатото, но с компреса с риванол няма проблеми. Не вдига висока Т. Предпочитам веднъж в месеца да плаче, отколкото през седмица да е мъка и плач.

# 592
И според мен по - добре ваксините да са на веднъж. Страничните реакции си ги има. Различно при различните деца. На някой нищо им няма. При моите е подуване на крачетата, буци и парене на боцнатото, но с компреса с риванол няма проблеми. Не вдига висока Т. Предпочитам веднъж в месеца да плаче, отколкото през седмица да е мъка и плач.
на нас ни ги биха вчера не ми вдига температура само не даваше да му пипам кръчета даже и Панадол не съм давала само лепенки Куул пач и аз предпочитам на веднъж да го боли един път а не всяка седмица

# 593
Момичета, четете, моля ви се! Няколко дни си трая, ама вече не мога. Моля ви се, проверявайте какво биете, какви са реакциите и как работят ваксините, за да знаете какво правите. Даването на панадол превантивно, обезсмисля цялата процедура. Ваксината съдържа достатъчно химикали, които са тежки са възрастен организъм, камо ли за почти новородено. Като захранваме даваме по лъжичка и увеличаваме дозата в продължение на седмица, но се слагат по 3 ваксини наведнъж, и то едната е 6валентна. Ако си биете на вас си, ще ходите като ударени самолети една седмица. Моля ви се, щадете децата си. Трябва да има поне 2 седмици между инжекциите. Peace 🙏

# 594
Предполага се, че педиатрите разбират повече от нас.. И щом казват дайте 2 пъти Панадол значи трябва да дадем.. Това си е въпрос на гледна точка и разбиране.

# 595
  • Пловдив/София
Момичета, четете, моля ви се! Няколко дни си трая, ама вече не мога. Моля ви се, проверявайте какво биете, какви са реакциите и как работят ваксините, за да знаете какво правите. Даването на панадол превантивно, обезсмисля цялата процедура. Ваксината съдържа достатъчно химикали, които са тежки са възрастен организъм, камо ли за почти новородено. Като захранваме даваме по лъжичка и увеличаваме дозата в продължение на седмица, но се слагат по 3 ваксини наведнъж, и то едната е 6валентна. Ако си биете на вас си, ще ходите като ударени самолети една седмица. Моля ви се, щадете децата си. Трябва да има поне 2 седмици между инжекциите. Peace 🙏
Благодаря, и аз това се опитвам да кажа. Какво значи “наведнъж да са страничните фекти”- да, по-добре е за вас, в една нощ да е всичко, но не и за бебето.
Ще търся статия по въпроса, че така на форум и аз не бих се доверила.
Казвам го за доброто на бебетата само.

# 596
Според мен за детето е по- добре, не е ок всяка седмица да има температура и да е отпаднало.. А иначе ми е все едно дали ще спя 2 или 4 часа ..свикнала съм.. Важно е детето ми да е добре. И по- добре да и е лошо 2 дни в месеца, вместо всяка седмица да и има нещо.. Разни хора, разни идеали..

# 597
Привет мили Мами Simple Smile
Ако може и аз да се включа с едно мъжко юлче - роден на 8.07 - първо детенце. Следя темата почти от самото начало на бременността и срам не срам, реших най-накрая и аз да се покажа Simple Smile
Общо взето като чета, споделяме едни и същи радости и тревоги. Малчо е изцяло на АМ от 25ги ден (не ни се получи с кърменето, за съжаление). Още е на 135 мл като понякога хапва през 2.5 часа, друг път през 3, а нощем прави дълга пауза между 22 и 3-4. Има лек рефлукс, честичко хълца и нощем се напълва и мята, като пик е към 6 сутринта с колики Sad
Като чета, повечето бебчовци си имат вече изграден режим. Чудя се само аз ли никога не знам кога и колко ще реши да спи детето? Simple Smile всичките ни хранения също са в доста разтеглив режим. Само вечерната програма с къпане, гимнастика, храна и сън винаги е една и съща. Simple Smile
Взех да ставам досадна вече Simple Smile само исках да попитам има ли някое друго бебоче със стафилококова инфекция и как я борите? Нас така ни изписаха от родилното. Много се надявах да ни се размине, но не.
Поздрави на всички мами и се надявам някога и аз да бъда полезна с нещо, както вие на мен постоянно Simple Smile

# 598
  • Пловдив/София
Момичета от 3 дни сме с разтройство. Не ака често, по 3 пъти дневно, но е толкова рядко и обилно, че памперса не го събира. Освен това мирише доста повече и до вчера беше зелено. Педиатърката ни изписа био Гая, витамин ц и калции, но за сега няма особена промяна, освен вече нормалния цвят. Някой имал ли е такива проблеми?
щом цветът се е оправил, има подобрение, до ден-два ще стане и по-гъсто. Нали яде редовно и не ака рядко на всвко хранене?
Може да включите и линекс капки, доколкото знам е по-силен пробиотик, но нека педи си каже

# 599
Що се отнася до здравето на детето аз лично предпочитам да вярвам на педиатрите, отколкото на интернет.
Статии и аз чета много, но и съм писала много, по теми от които изобщо не разбирам. Една от тях беше за ваксинирането на кучетата, публикувана от голяма американска ветеринарна клиника и подписана отдолу с името на лекар. Да, направих си труда да прочета много информация по темата преди това, но вероятно 90% от нея също е писана от неспециалисти и се предъвква отново и отново.
Идеята ми е, хубаво е да си информиран, но не вземайте за чиста монета всичко написано в интернет.
Това е лично мнение, не го налагам на никого. Лично за своето дете аз предпочетох да послушам педиатъра и да ги сложим на веднъж.

Общи условия

Активация на акаунт