Отговори
# 375
Пак обощаваш, с което твърдо не съм съгласна.
Някои ЧУ дават това, което казваш. За съжаление далеч не всички, за още по-голямо съжаление далеч не и над 50%. За ДУ не смея да говоря, поради липсата на какъвто и да било опит. Толкоз.

А, че образованието ни по принцип още се намира в средата на 20 век е видно за всички.

# 376
Пак обощаваш, с което твърдо не съм съгласна.
Някои ЧУ дават това, което казваш. За съжаление далеч не всички, за още по-голямо съжаление далеч не и над 50%. За ДУ не смея да говоря, поради липсата на какъвто и да било опит. Толкоз.

А, че образованието ни по принцип още се намира в средата на 20 век е видно за всички.

Все повече ЧУ го правят. За да оцелеят. Да не всички. ДУ успяха да се преместят от 80-те години на миналия век в 50-те. Почти всички. Закъснелите ги подкарват с остена.

# 377
E, е, последните обобщения са съвсем неверни, че примерно най-най-добрите от държавните гимназии могат да постигнат само 70-80% от преподаденото в ЧУ, или че най-добрите от ДГ са на нивото на средните от ЧУ; че повечето ЧУ ползвали иновативни методи и какво ли още не...

Вероятно горните обобщения са направени на база AI и " съвременни средства, които правят дългосрочните прогнози достатъчно добри за практическо вземане на определени решения" Grinning
Ако това им е ефекта (и резултата), то говори само по себе си...Grinning

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 15:23 от Татко Мецан

# 378
  • Русе
 В нашия град частното училище няма някаква слава на блестящ старт, ако и да го търси някой.Оцелява защото има родители, които искат по-специално индивидуално отношение без големи амбиции за специална подготовка.
По-амбициозните родители и деца опитват в АК. Обаче АК не може да е синоним на всяко ЧУ. А и не всяко дете ще се развие дори в средата на АК. Като си знам моето, което между другото има доста добри постижения, които вече намират и финансово покритие.Но във всичко си прилага индивидуален подход, който аз се опитвам да модулирам къде по успешно, къде не.
   Скоро говорих с позната. Дъщеря и е завършила АК, след това американски университет, спомена бръшлянова лига,създала е и семейство в Америка. Е да , ама не и се получава в Америка и барабар с американеца си е дошла на родна земя. Сега пишела нещо си, но майката се притесняваше за реализацията. Специалността е История на изкуствата.

# 379
Много се забавлявам с всевъзможни обощения, от типа, как нещото /дето ние го полдваме, ъф корс/ е най-топ; как има един правилен начин да се свърши дадена работа /нашият - иска ли питане/ и т. н.

# 380
Специалността е История на изкуствата.

Все се каня да се пенсионирам от тези теми, отдавна ми е време, но не можах да се сдържа.

Кейт Мидълтън може да си позволи да завърши тази специалност, но не мисля, че са много хората като нея.

Трябва да се подбира кое от интересните ни неща, би било и практически уместно

# 381
  • Русе
E това казвам. Няма гаранции и изчислена траектория за успех или там каквото всеки иска за детето си. Детето е фактор, светът е фактор и няма как да се правят сигурни прогнози

# 382
Амбър,

Гаранции няма, но прогнози биха могли да се правят на база търсене на специалности в момента, средни заплати по държави за тях и други фактори.

Три години трае един бакалавър, а не векове. С магистратурата можеш да обираш луфтове.

Отдавна има проучвания и данни точно в САЩ за кои специалности е най-трудно да си изплатиш студентския кредит. Дори и да си на пълна стипендия, пак не е много смислено да запишеш някоя от тях.

# 383
Аз познавам и жени с друга, съвсем практическа специалност, не История на изкуствата, които също след пребиваване в САЩ и омъжени за американец, заедно с американеца се върнаха тук. Пък и с История на изкуствата се печелят пари, особено пък в САЩ. Няма гаранция каквото и да завърши човек и където и да завърши, как ще се реализира после и каква кариера ще направи. Никакъв изкуствен интелект не може да предвиди това; то ако можеше, хората нямаше да се бръчкат и да учат, и усилия да хвърлят и често безуспешно. Толкова просто било, обръщаме се към новите технологии и към AI и си научаваме бъдещето. То нямаше и врачки да има тогава, ако можеше така;)Simple Smile

Колко официални прогнози, правени от сериозни институции между впрочем, не се сбъднаха. Нито за еврото, нито за...нищо...

Едно е да смяташ и дисконтираш бъдещи парични потоци от даден бизнес. Това е възможно и се прави непрекъснато, защото има на какво да стъпиш.
Съвсем друго е да предвиждаш как ще ти се развие животът! Това само Бог го знае. Няма човек, или технология, или организация, или изкуствен интелект, който да може да предвиди това.
И това няма нищо общо с това да биеш световен шампион на шах. Там си има ясни правила и AI се справя с тази задача, и не на последно място защото може да изчислява милиарди пъти по-бързо от човека.
Ама бъдещето да предвидиш?  И то на отделен човек?
Правят се сценарии за цели световни региони, държави, икономики, и пак повечето са грешни. А за отделен индивид - няма технология, която да може да постигне това.

# 384
Тук явно идеята е в надприказване.

Татко мецан,
ако дадена специалност е търсена в доста държави, пука ли ти в коя ще живееш?
Пука ти! Но вече избираш според други фактори.

А с История на изкуствата, имаш опция за преподавателска дейност, музей и самочувствие за богата култура.
Не, че са лоши опциите, но търсенето за тях е свито.

А за завръщане от някоя държава, може да има и други фактори, най-често е носталгията, което обаче не променя мнението ми за дискутираната специалност, както и за начина на избиране на поприще.

Аз пък познавам жени( подчертавам множественото число), без да са омъжени все още да си се оправят доста добре в различни точки на света.

A как беше " Човек и добре да живее в един момент се..
Аз се бъзикам, но съм на вълната на Ежко и вече си мечтая за зет

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 16:04 от rosss

# 385
  • Русе

А за завръщане от някоя държава, може да има и други фактори, най-често е носталгията, което обаче не променя мнението ми за дискутираната специалност, както и за начина на избиране на поприще.

В това даже намирам позитивизъм и надежда. Не са първите, които избират да се завърнат , като естествен избор за възможности

# 386
наистина е забавно колко форумно пространство се отдели за коментиране на някакъв финансов модел, неадекватен за търсената цел, за сметка на това пък изписан неправилно, въпреки консултациите по внедряването му, които авторът очевидно провежда насън Laughing а изкуственият интелект може да е стигнал до ниво да ни подслушва през смартфоните, за да ни пробутват после таргетирани рекламки, но пак за конкретната цел е просто non sense да се споменава дори

това, което като родители можем да направим, е да се базираме на най-добрите си обосновани предположения за бъдещето и да ги считаме за оптимистичен вариант, при сбъдването на който доволно да плеснем с ръце и да си караме ведри старини без грижа за порасналите ни 40-годишни отрочета; една европейска рецесия, жестоко природно бедствие някъде из Америка или Азия или друго нелогично събитие тип Брекзит, и хоп - всичко прогнозирано може да се срути със замах и да си се върнем на по-неуютния, но достоверен песимистичен сценарий 

# 387
антеа,

Изброените от теб са от типа форсмажорни обстятелства, при които всеки договор си губи иначе сигурните клаузи.
Образно казано.
Нормално.

# 388
Извън форсмажорните обстоятелства са налице и най-обикновени, злободневни, ежедневни, дребни, обективни и много често също непредвидими обстоятелства, които играят постоянно роля в живота на човека, изменяйки битието и плановете му.
Ка-моли пък ако плановете са за някой друг, пък било то и собственото дете.
Разбира се това не пречи на хората да се забавляват планирайки. Само не следва прекомерно да се втелясват в реализацията, че носи нещастие. Sunglasses
Пу-пу-пу, завъртам се на пета три пъти.

# 389
Изкуство е да можеш да спориш със себе си. Wink
По този повод:
"If you see me talking to myself, please go your way. I`m self-employed and we are having staff meeting!"

А иначе, всеки, който не е съгласен, се припознава за врага. Wink

Добрите анализатори в темата много бързо само по външни белези ме разпознаха. Wink
Скрит текст:
Не, че се крия. Стилът ми трудно би бил сбъркан. А и ако исках да се скрия, нямашe да припарвам до някои теми. Пък някои и в мултиакаунтинг ме заподозряха.  

Общи условия

Активация на акаунт