Отговори
# 420
Интересно самият Ежко дали е прочел този учебник😁

# 421
Обемът и смисълът са в кв. функция и се изразяват с парабола. До един момент  нарастват заедно, но когато стигнат връхната точка - оптимум за обем, който може да се асимилира, увеличаването му става обратно пропорционално на смисъла. "Фатката" е да се нацели горната точка, преди кривата да е тръгнала надолу.
Айде, лека...

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 07:50 от Judy

# 422
Заради което младежта следва да е научена (помеждудругото) що е ценностна система....
Хахаха. И като ти доведе младежът една снаха с друга ценностна система, тогава ще си говорим пак.Sweat Smile
Ма ти ще си дуднеш де, а младите ще те слушат я от уважение, я заради нещо друго и после ще си правят техните неща. Sweat Smile

# 423
  • София
Американските учебници са много хубави, защото информацията е представена подробно и ясно в дълбочина и взаимовръзките се изясняват, имат и кариерна насоченост /например в карета през 10-15 страници има неща като "Ако ви е интересна биологията, може да работите като криминалист" , последвано от описание на естеството на работата на криминалиста/ , имат и справочна част, указания за ползване на калкулатори, study guides, и т.н.
Защо са толкова дебели? Тук трябва да се отчете, че в САЩ не учат както при нас по 14 предмета в една учебна година. Учат по 7-8 предмета на година, при това в определена последователност. Американските учители в колежа се чудят на нашата система, макар вече да са наясно с нейните особености. Вероятно някои от тях смятат, според мен основателно, за недостатъци. Затова не е възможно в пълнота да покрият съдържанието на учебниците. Не се и опитват. Съобразяват се и с хорариума, и с програмата на МОН, и разработват свои материали. Учебниците се ползват като помагала - по определена тема, за отделен урок, за конкретно задание.

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 23:29 от Prizma

# 424
Заради което младежта следва да е научена (помеждудругото) що е ценностна система....
Хахаха. И като ти доведе младежът една снаха с друга ценностна система, тогава ще си говорим пак.Sweat Smile
Ма ти ще си дуднеш де, а младите ще те слушат я от уважение, я заради нещо друго и после ще си правят техните неща. Sweat Smile
E, имат и пропуски. Това ценностнa система ли е, на 18 да ходиш стар ерген? Joy
А иначе, снахата да се оправя с жената, а аз, ако ми позволят, ще изведа мирното малолетно население от зоната на конфронтация Joy

# 425
  • София
Гледай сега - припомни си ти какъв си бил за тези 30 години и кажи би ли заложил на себе си преди 30 години какви много пари ще изкарваш и колко глупости си натворил.

# 426
  • София
Ей, без Ежа тази тема ще загуби блясъка си ....
да му мислят снахите Joy

# 427
  • София
Не позна, Фенси.Нямаш анализаторски способности,  да знаеш,  ще да е от това,  че не си учила в АК. Joy Майтапя се,  разбира се. Дори и Русалката не си направи труда да го прочете фермана на Ежко,  въпреки присъщата й според теб пунктуалност. Simple Smile

# 428
  • София
E, имат и пропуски. Това ценностнa система ли е, на 18 да ходиш стар ерген? Joy
А иначе, снахата да се оправя с жената, а аз, ако ми позволят, ще изведа мирното малолетно население от зоната на конфронтация Joy
Няма, Ежко. Ако следвате американската мода, срещите ви няма да са много чести. Сигурна съм, че не си представяш, че всяка седмица ще си гостувате Grinning. А пък ако вие сте в БГ, а децата - някъде далеч - това е почти сигурно.

Ей, без Ежа тази тема ще загуби блясъка си ....
Абсолютно! Едно редче за EVA и NPV - и я гледай - 10 стр. 

# 429
  • Русе
Чудя се от толкоз много учебници и страници, как не е разбрал, че системата се базира на приоритети,  които са индидуален избор в конкретно общество

# 430
Ако следвате американската мода, срещите ви няма да са много чести. Сигурна съм, че не си представяш, че всяка седмица ще си гостувате Grinning. А пък ако вие сте в БГ, а децата - някъде далеч - това е почти сигурно.

И това става. Няма да има битки и сражения за поделяне на власт върху младежи и прилежащите им територии Wink

# 431
  • София
Не позна, Фенси.Нямаш анализаторски способности,  да знаеш,  ще да е от това,  че не си учила в АК. Joy Майтапя се,  разбира се. Дори и Русалката не си направи труда да го прочете фермана на Ежко,  въпреки присъщата й според теб пунктуалност. Simple Smile
Как! Ти откъде знаеш къде е учила Фенси Stuck Out Tongue. Може и в АК да е учила - я каква е млада на аватара.

Шегата настрана - АК не възобнови ли дейност в началото на 90-те?

# 432
Как! Ти откъде знаеш къде е учила Фенси Stuck Out Tongue. Може и в АК да е учила - я каква е млада на аватара.

Шегата настрана - АК не възобнови ли дейност в началото на 90-те?

Какво пиеш?

# 433
  • София
Само кафе и други безинтересни течности, но някой ден, като пораснат децата, може да се видим на по бира.

В интерес на истината - аз попрехвърлих съдържанието от учебника на Ежко. Има интересни теми за дискусия. Не е ли хубаво в час (и извън час) децата да се упражняват да мислят и говорят върху тях. Например “морален ли е абортът”, и др. такива от съдържанието. Не го приемайте като “против ДГ” - не казвам, че не се прави в държавното образУ** - просто тема за размисъл.

# 434

Като цялата горна сметка, както и обоснованото самочувствие, че ще се справи на Запад (щото вече го е доказал на практика), надали щяха да са възможни, ако идваше от ДГ.
Хиляди деца от ДГ са се справяли и се справят на Запад (в сегашно и в минало, а не в бъдеще време), някои  от тях -  блестящо. В реала познавам десетки, а във форума по темите за Германия, Холандия, ОК и прочие пишат стотици родители на такива деца. Не оспорвам твърдението ти конкретно за твоето дете, ти си познаваш детето, но ако за него това надали щеше да е възможно, ако идваше от ДГ, за всички тези деца Е било възможно. Емпирично доказан факт. И моля те, спести ми поредната си лекция за Ленин и международното положение (Мецане, ще ти плащам авторски права Simple Smile)

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 11:26 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт