Отговори
# 540
  • София
Отказвам се,  няма смисъл...Норми,  етика,  ценности, защита заради личен интерес.. и всичко това заради пост,  в който баща видимо  се информира за следването на сина си.

# 541
Относно успеха:
- както вече цитирах: "Защото в многото мъдрост има много тъга;
и който трупа знание, трупа и печал.
Еклисиаст 1:18"
- от друга страна Матей 5:3 казва: "Блажени са бедните по дух, защото тяхно е небесното царство."

Кой съм аз, че да споря с Библията и да настоявам, че АК е най-добрия избор?
Smiling Imp

# 542
ross, безброй пъти съм се драчила точно с Код. Защото е краен и безобразно нетактично директен. Ама едно не може да не му се признае - коректен е и честен. И честно да ти кажа, неговият така наречен блог е далеч по информативен и без особените претенции за "журналистиката" на твоята приятелка. Чиито материали по учебната тема(абстрахирайки се от некадърните напъни за пътеписи и преписване на статии за американското общество) в огромната си част са дело на някой друг и с източник някой друг. Освен това в блога на Код комерсиалната част е толкова минимум застъпена в сравнение пак с блогчето на твоята приятелка. Реагираш необосновано остро срещу точно Код, от което прозира друг мотив. Дали не е свързан точно с този друг блог в който и ти имаш участие? Wink Допълвам се: А скачаш срещу Код за неща, които твоята приятелка направи. Дължи блога си именно на Бг-мамма. Wink

Нападките ти и срещу Мецан, и срещу Код не ти правят чест. А изнасянето на лична кореспонденция е доста жалко.

Фран, да им кажа ли преди месец аз от къде се върнах? Ще се надцакваме ли? Хахахахаха. Ирония! Боже, спрете се бе! Толкова е смешно! Призма изобщо не е целяла да се похвали. Ама явно трябва капацитет за да го осмислиш.

Последна редакция: пт, 30 авг 2019, 11:12 от .♥.Fancy.♥.

# 543
Аз боравя с факти, а вие с лични нападки. Твърде далече сме, за да го продължавам

# 544
  • софия
Вижте какво! Всичко свързано с разходки по университети веднага да бъде прилежно разказано! Защо, да му се невиди, си говорим всякакви несъществени неща, а наистина интерсните остават несподелени?! Ааааааммма ха!
Тъй че, не съм Фран, ама ужасно много моля, моля те, да разкажеш, Fancy! Sharky също! Кавгите не са ми интересни! Ужасно досадно е!

# 545
Амели,
Обещаам да ти разкажа на по чаша винце как е студентския живот в Цюрих.
Колко струва да издържаш студент в ЕТХ Цюрих, квартира, джобни, транспорт, здравни.
Как е студенстият живот, всъшност е доста приятен- интелигентни студентски партита и кариерни вечери, спонсорирани от известни работодатели.
Как се кандидатства за стаж в Кеймбридж, как протича стажа.
Как се кандидатства за стаж в Гугъл, как протича стажа
Как се търсят обяви за стаж

и този път наистина от тук се пенсионирам

# 546
Аз боравя с факти, а вие с лични нападки. Твърде далече сме, за да го продължавам

Аз също боравя с факти. Всичко, което написах може да се прочете на страниците на двата блога. А постовете за които говоря са си тук в БГ-мамма. Всеки може да ги прочете и да си извади изводи сам за себе си. И за теб, и за Код.

Амели, не е за круизи. И е за тема в раздел "Туризъм". Wink

Последна редакция: пт, 30 авг 2019, 10:55 от .♥.Fancy.♥.

# 547
  • Пловдив/София
Какво ви е мнението за НБУ. Да обърна дебатите към темата. Няколко близки деца избраха да учат там. Единият завършва догодина актьорско майсторство, другите две завършиха първата си година - графичен дизайн и гейминг програмиране.
не съм изчела, но да кажа: чудесни идеи, не толкова чудесна реализация.
На пръв поглед има страхотен избор на специалноти и предмети. Но като отидеш да се запишеш ти казват, че може и да не се съберат хора за избраната от теб. Септември ме отрязаха така, през март се обадиха, но вече бях записала другаде.
Има и специалности, които си заслужават, например информационните технологии не отстъпвали на ТУ ( то и същите преподаватели).
Като цяло една идея по-несериозен ми е този уни, познавач хора, които с деситилетия влачат бакалавър там. За мен все още се нарежда след трите основни държавни (су, ту, унсс)- лично мнение на база приятелски кръг в четирите.

# 548
Даааа, не всички. Аз съм под прикритие. Колежът е готино даскало, свободно едно такова, различно. Кеф ти учиш, кеф ти не толкова. И пак ти дава ползи.
Кеф ти в Харвард, кеф ти в Холандия.
Не като Дорис (Тенеди).

Харесваме се с Мецан, мъже сме, не сме харпии. Нормално. И знаем Висоцки наизуст.

Евреинът е метафора, готина. И не вземат само еврейки, на Тръмп щерката как се уреди. Може и българин с бизнес, или с три-четири хотела на Златните. Това определено иска ПР и маркетинг. Идеята е важна.

Вие мамите не разбирате ли разликата между дъщеря и син. Дъщерята не мога да я захвърля на майната си да се оправя, да живее с 200 евро  или да я харижа на някой безхаберник. Макар че последното често се случва. Затова и на внучките си, ако имам, ще повтарям същата мантра - за една жена в живота е най-важно за кого ще се омъжи. И неслучилите от първия път да не ме апострофират. И на мен може да ми се случи.

Висоцки наизуст го знаем всички, поне от един набор надолу. Няма лошо да се харесвате, само че не видях да дадете алтернативата на Запада. Защото и тук е същото, като и там, поне по отношение на нуждата от усилия и труд, за да си вадиш хляба. По отношение на възможностите, обаче, не е.

Знам, че евреинът е метафора, а Тръмп е милионер, така че не го гледай него, той е от тези, които могат да дадат необходимата зестра, а освен това дъщеря му се е поеврейчила за целта. И неевреите пак искат зестра, може зестрата да е в натура - 50 годишен чичка с коремче за 20 годишна манекенка. Ако това ти е меракът, може и да се класира щерката ти, но не знам доколко ще е конкурентна - все пак там ще се състезава с професионалистки и на физика, и по манталитет Wink Не знам дали си даваш сметка, че стотици хиляди млади БГ красавици търсят същото, което и ти за щерка си, има ли толкова налични чичковци за целта и защо чичкото да избере точно твоята, сам си отговори.

Ако сериозно вярваш в тази рецепта, а не е майтап, с голяма доза вероятност смятам, че ще бъдеш разочарован. Шансът да стане ПиАр-ка на някоя фирма и да я опипват шефовете ми се струва в пъти по-голям от това да се омъжи за дъртия богаташ. За млад богаташ ти трябва и парична зестра.
Не мога да повярвам, че възрастен зрял мъж може сериозно да вярва в такава рецепта за успех на дъщеря си. Някое тийн момиче, с любим филм "Pretty Woman" - как да е, ама възрастен мъж с опит....

Никой не те кара да си пращаш щерката някъде. Ако си ок да е Пи-Ар-ка в БГ фирмичка, добре. Но рецептите за успех, които тук пишеш, за мен на 99,99 % са  рецепти за катастрофа. Жалко ще е щерка ти да се води по тях, за нея ще е жалко. И накрая - богатият съпруг също може да бъде безхаберник, дори при тях по-често се случва, заради това, че са изкушение за много такива като тебе. 

# 549
  • софия
Ако има нещо, което обичам в разговорите с много различни хора, то това е обогатяването до което водят. Може не винаги да виждам веднага ползата, но ми харесва провокацията да изляза извън комфорта си и още повече ми харесва когато се случва нещо ползотворно.
наистина ви каня да разкажете впечатленията си тук:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1139183.new#new

вярвам, че ще е страхотно!

# 550
Вицът е готин. Но не е верен. Богаташи с млади красиви жени с лопата да ги ринеш. И въобще нямах предвид тип златотърсачки. И не държа на Ню Йорк. Може на две-три години веднъж, на разходка. След Сейшелите.

ПП Годините не са малко. Щом търся мъж на малката дъщеря Simple Smile

А млади красиви жени с вагонни композиции да ги извозваш. Няма богаташи за всички млади и красиви жени, Нотарис, това е положението. Има за 1/1000 от тях, я има, я няма. Конкуренция, братче....
Да питам тогава - рецептата ти за успех при голямата проработи ли?

# 551
Благодаря за вниманието. Писах дълъг отговор, ама от таблета се затри някъде. Затова накратко.

Не проработи. Все кусури им намираше. Кой бил мамин, кой татин, на кой му бил малък ...... ей такива работи.
Затова имам вече и пример наоколо. Да гледа малката. И тя гледа. Но това не ми гарантира успех.

Във всеки случай сега ще имаме по широк кръг за избор.

# 552
Попеа, според мен Нотарис се шегува.  А и вероятно има значителна зестра. Знаем, че е юрист, а той все пак спомена, че никога не е бил на заплата. Значи не е нито прокурор, нито съдия, нито следовател. Остават две възможности - или е адвокат, или нотариус.
Ако се съди по ника му, по-вероятно е да е нотариус - а както знаеш, нотариусите в София са три категории - богати, много богати и неприлично богати. Дори да е в най-ниската категория (богати), пак няма какво да му мислиш зестрата;)
Е, може и адвокат да е, защото такова пък, спокойно-иронично цинично оценяване на живота само адвокатите го могат, защото са се сблъсквали с всички опаки страни на хората през целия си живот. Затова той ги говори тия работи с ирония, с лека насмешка и хем на майтап, хем осъзнавайки, че има и доза истина. Така ми се струва поне.
Адвокатите също като цяло не са зле и могат да предложат прилична зестра.
Беден адвокат, ако изобщо има, е по-рядко явление от оазисите в Сахара, а беден нотариус няма - такова словосъчетание е пълен оксиморон.
Grinning

Последна редакция: пт, 30 авг 2019, 17:27 от Татко Мецан

# 553
Де да бях .... такова де. Правото е универсално, мога бизнес да имам.
Иначе бедни адвокати има хиляди, бедни нотариуси също се намират, дори в София. Просто няма къде да ги видиш, няма да отидеш при тях. Тези, които изповядват сделките и правят многото заверки в София, при които ходите, са 30-40 човека. От 140.
Адвокатите тъдява са 5000 или вече повече. В страната 10000. Няма как всички да имат зестра.
Затова не препоръчвам правото за кариера с лека ръка.

# 554
Правото- ако те влече и имаш родителско тяло с готова клиентела. Иначе е трудна и неблагодарна работа. А и вече има много юристи.

Общи условия

Активация на акаунт