Отговори
# 585
Хубава и спокойна седмица на всички. Тя си е хубава де, народът е в Гърция. След 10-ти жална ни майка. И 15-ти наближава, моето днес си търсеше работа, та го пратих да вземе химическото.

Не е в АК, не знаех, че го броите за частен. Нали е американски държавен. И 6700 евро такса гледам. Не сме и кандидатствали там, уплаши се сигурно. Частните такси за гимназия по времето на голямата бяха 1500-2000 лева, сега са по 4000. Не е болка за умиране, по-добре от 1234-то, поне са малко деца и повечето учат.

Попеа, става дума за синче точно, не за чичко. Сама знаеш, че има и свестни. Един, двама на 50 примерно. Надеждата умира последна.

В Благоевградския край е люпилнята на корумпираните съдии. На мен каката ми е ясна, решението й също. По гражданските дела си правят, каквото си искат, направо се правят на улави, включително и на ВКС, ако поне малко казусът позволява. По наказателните поне не вкарват невинни в затвора. По принцип всяка система - юридическите професии също - се възпроизвежда. Дечица и прочие. Трудно друг пробива на конкурсите.
Изключенията са главно от СУ и са за да вършат работата.

# 586
Хубава и спокойна седмица на всички. Тя си е хубава де, народът е в Гърция. След 10-ти жална ни майка. И 15-ти наближава, моето днес си търсеше работа, та го пратих да вземе химическото.

Не е в АК, не знаех, че го броите за частен. Нали е американски държавен. И 6700 евро такса гледам. Не сме и кандидатствали там, уплаши се сигурно. Частните такси за гимназия по времето на голямата бяха 1500-2000 лева, сега са по 4000. Не е болка за умиране, по-добре от 1234-то, поне са малко деца и повечето учат.

Попеа, става дума за синче точно, не за чичко. Сама знаеш, че има и свестни. Един, двама на 50 примерно. Надеждата умира последна.

Как ще е американски държавен? Нали се издържа от дарения и такси, а не от американския държавен бюджет? Ежко да осветли, той ги разбира тези неща, но какъвто и да го борим, таксата му е сред най-високите средни частни у нас и затова единодушно тук е причислен към частните. Абе ти сега ще изкараш, че на Ежко синовете са завършили държавно средно училище Laughing- моля те, недей, че Ежко ще получи удар и ще се лишим от литанията му завинаги. LaughingLaughingLaughing

И какво им е на тези от 1234-то, според теб? Кой колко е учил се разбира като тръгне да държи изпити/интервюта за университет или пък като влезе и го нагънат още първата година с тежки изпити и много малко възможности за поправка - защото в онези там, мизерстващите държави е така, поне в добрите им университети. Тук не е така, в СУ или УНСС имаш право на доста поправки, а в НБУ пък съвсем, там можеш да си влачиш до безкрай бак.-а и никой копче не ти казва. Щом си плащаш...
Ох, тежка задача имаш - да търсиш синче, че и свястно, че и с мерак да се жени точно за щерката ти - това си е уцелване на 6-ца от тотото. И оценката дали е свястно идва чак след проверка на практика, години, да не кажа десетки години след бракуването. Аве, успех - и твоята не е лесна...Smiley

Понеже искам да помогна, Нотарис, вземи се зАвърти около Шарки - по нейна информация хем синът й е действителен евреин, хем тя е заявявала голямо материално благополучие. Тя назад го предложи даже май. Може пък да се харесате и да ти се изпълни желанието. Чем черт не шутит…  И ще почерпите накрая...SmileySmiley 

Последна редакция: пн, 02 сеп 2019, 16:54 от Анонимен

# 587
  • София
Наскоро влязох в сайта на су да видя какви са специалностите около моята професия и как се кандидатства и т.н. Покрай какдидат-колежки. После покрай друг ангажимент се оказах до су, та влязох да се поинтересува. Какво да ви кажа, картинката беше същата като отношение като преди двайсет  години и както колеги, завършили там се оплакват - най-излишното нещо там са студентите. Отношението при искане на информация е като към някакъв навлек, а все пак съм лелка, а не някоя заблудена девойка. В допълнение така са направени нещата за магистърските, че да откажат какдидата, искат приемен изпит на материал от държавен изпит на бакалаврите. Определено не бих поощрила децата си да отидат там. Този вуз е още в комунистическите времена като отношение.

# 588
Скрит текст:
Наскоро влязох в сайта на су да видя какви са специалностите около моята професия и как се кандидатства и т.н. Покрай какдидат-колежки. После покрай друг ангажимент се оказах до су, та влязох да се поинтересува. Какво да ви кажа, картинката беше същата като отношение като преди двайсет  години и както колеги, завършили там се оплакват - най-излишното нещо там са студентите. Отношението при искане на информация е като към някакъв навлек, а все пак съм лелка, а не някоя заблудена девойка. В допълнение така са направени нещата за магистърските, че да откажат какдидата, искат приемен изпит на материал от държавен изпит на бакалаврите.
Скрит текст:
Определено не бих поощрила децата си да отидат там. Този вуз е още в комунистическите времена като отношение.

А къде тогава би ги поощрила в БГ?

# 589
  • София
Ще ти напиша на лс, защото са пълнолетни хора. Wink

# 590
Пък той ако иска, може тези пари да ги изгори в камината, негова си работа.

Това е забранено по закон, Попейче:) Може да са си твои парите, но нямаш право да ги унищожаваш.

Е, Анди е карала, доколкото знам, три семестъра в НБУ и явно за там би ги поощрила;)

Колкото до конкурсите за съдиите - не знам. Не познавам такива, които да са некадърни и да им е подарен конкурса, но аз поначало не познавам толкова много съдии. Познавам две момичета, които кандидатстваха за младши съдийки, и едно, че бяха много кадърни, второ, че се скъсаха от учене, и трето, че отидоха в Сливен или някъде там, че за София се оказа невъзможно.
Изпитът за адвокатска правоспособност също е убийствено труден, познавам хора, които по няколко пъти опитаха и не го взеха, а тези, които го взеха, се скъсаха да учат. Не познавам някой, който да го е взел по втория начин, но това не значи, че няма такива, разбира се.

Мастити адвокати с много стаж са ми казвали, че ако сега се явят на изпит за адвокатска правоспособност, не биха го взели. Те работят примерно търговско право и казват, че от наказателното почти нищо не помнят, тъй като не го работят. Или обратното. Та такива работи.

Колкото до корупцията, която разбира се я има, корумпиран не значи непременно некадърен. Може да е много добър специалист и да е корумпиран, то дори е по-добре да е добър специалист, защото тогава може да представи нещата така, че да не си личи.

Фенси, знаеш, че и във финансите е така - врътките се правят само от най-грамотните хора. Ако някой некадърен или недообразован направи врътка, тя ще си личи от самолет.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2019, 17:19 от Татко Мецан

# 591
  • София
Е, зависи много от специалности и факултети. Покрай кандидатстването на сина ми тая година и следене на всякакви деца и специалности, се видя, че дори в рамките на един университет, организацията в различните факултети не може да се сложи под един знаменател.
А и не е това толкова определящо - например, в МУ организацията за кандидатстване беше много по-зле от СУ, но е ясно, че за лекар за учи в МУ.

# 592
Ежко да осветли, той ги разбира тези неща,

О, жено! Не призовавай всуе (например за женски клюки) името Ежково Stuck Out Tongue

# 593
Пък той ако иска, може тези пари да ги изгори в камината, негова си работа.

Това е забранено по закон, Попейче:) Може да са си твои парите, но нямаш право да ги унищожаваш.

Може ли линк към съответния закон или подзаконов нормативен документ? Щото едвам дочаквам зимата да пална камината с пачките, а ти сега ми разправяш, че съм била нарушавала закона. Smiley

# 594
  • София
Мецане, изкарала съм повече от три семестъра, но в случая не става въпрос за мен.

# 595
Чл.276, ал. 3 от НК:
(3) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който противозаконно отнеме, унищожи или скрие официални удостоверителни знаци, предназначени за установяване, плащане или отчитане на стойности, ако извършеното не съставлява по-тежко престъпление, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация.

# 596
Чл.276, ал. 3 от НК:
(3) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който противозаконно отнеме, унищожи или скрие официални удостоверителни знаци, предназначени за установяване, плащане или отчитане на стойности, ако извършеното не съставлява по-тежко престъпление, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация.
Аз ще ги унищожа напълно законно, те са придобити по законен начин, с платени данъци и не са обект на разследване, че да има противозаконно унищожение Laughing Напълно законно унищожение си е, гле'й си работата Laughing Ако беше, както казваш, в текста нямаше да има "противозаконно", а щеше да си е "който отнеме, унищожи или скрие ...". Аз мога и да ги скрия, всъщност, пак напълно законно. Ама не е толкова зрелищно и кефско като паленето в камината . Laughing

# 597
  • в страната на чудесата
Банкнотите са собственост на банката. Bank notes Simple Smile
И за пластиките важи и на някои го пише

# 598
Банкнотите са собственост на банката. Bank notes Simple Smile
И за пластиките важи и на някои го пише

Да бе, вярвай си. Банк ноутс са, защото са издадени от банката за заместване на златото като платежно средство, даже се предполага да са обезпечени със злато (и всички активи на банката, де) по този случай (дали действително са, отделен въпрос).  От залеза на златния стандарт.
 Ако аз си срежа или счупя дебитната карта, просто ще ми издадат нова. Нищо повече. Ако си изгоря 20 лева в кеш, просто ще остана без 20 лева в кеш.

# 599
Да обясня за Мецан - кръстих се Нотарис, защото поводът да се регистрирам във форума беше, че не издържах да чета три дни пълни глупости на правни теми, свързани с разни нотариални сделки между роднини. Даваха се безумни съвети, можеха да навредят на много хора, които дори само четат. Та с първите ми постове преследвах целта за ограмотяване на населението. Нямах намерение да продължавам. После ме завладяха образователните теми, имотите и така. Доколкото знам, не мога да се прекръстя, иначе можеше нещо горско и аз да си спретна. Тигърчо, например 😀

Ако синът на Шарки се отбива чат пат към клуб 33 и Прово, в което изпитвам известни съмнения, може да се засечем. Другаде няма къде.

Общи условия

Активация на акаунт