ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 7

• 25 319
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
BG_US, благодаря! Ще пробвам по ключови думи от този документ. Сега ме човърка и ще си имам занимавка тази вечер да се ровя Grinning Наистина никъде не открих да има каквато и да е връзка между калцирането на плацентата с храненето на майката. Ако намеря, ще го споделя и останалите дами да прочетат.

Pampers,
Причините за състаряване на плацентата са много и с различен произход.
Идеята е , че натрупването на  Ca , може да се контролира с храна.Друг е въпросът дали в конкретния случай това би довело до резултат,при положение, че не са отхвърлени др причини за "остаряването"

# 151
Момичета, днес бях на преглед и съм притеснена.
В 31 г.с. съм и се оказа, че плацентата ми е 2ра степен на зрялост, за което е рано.
Лекарят каза, че кръвоснабдяването и всичко останало е нормално, което било по-важно, също и че това не означава, че ще се наложи да родя преждевременно щ. Важно било, че бебето се развива в норма, явно се храни добре.
Каза ми само да пия витамини до края.
Обачеее... Аз, разбира се се притеснявам.
Четох, че не трябва да ям мляко и млечни продукти, шоколад и сладолед 😥 както и броколи, спанак и други такива.
Иска да се видим чак след месец, а пета, че в такива случаи трябва да се наблюдава по-често бременността.
Вие имате ли някакъв опит със зреенето на плацентата?
Уж гледам да не се притеснявам, но не ми се получава.

Въобще не се притеснявай, носмално е да застарява. И аз съм с втора степен, няма страшно. А с предишната бременност, още в 25с.г. Започнах да имам проблеми с плацентата, много ме бяха наплашили. В крайна сместка родих в 38седмица и малката тежеше 3800гр. Затова сеге въобще не го мисля😊

# 152
Момичета,а това състаряване на плацентата не е ли нормално,все пак идва края,и до раждане ли води,аз напоследък много кисело мляко ми се яде,дори и в момента си мисля за него..

# 153
Аз не мисля, че калцирането е вследствие на диета, поне при мен, защото не пия мляко, не ям шоколад и скоро не съм яла броколи и спанак. Е, сладолед си хапвам, но не всеки ден и не по много така че в никакъв случай не прекалявам  с нещо. Интересното е, че в статиите, които аз намерих, пишеше, че причината може да е тютюнопушене, алкохол, високо кръвно, както и някакъв тип бактерии, които не запомних.
Аз никога не съм била пушач, кръвното ми е ниско, алкохол не пия Simple Smile така че може би е някаква особеност на моя организъм.
Надявам се все пак всичко до края да е наред.

Dianabel, благодаря за успокоението. Simple Smile

# 154
Имах позната, която след много лекарства и мъки забременя инвитро.... едва запази бременността и плацената през цялото време беше в 3 степен, че и по зле. Казаха, че е заради лекарствата. Лежеше от положителният тест до раждането и си роди в 9 месец, здраво бебе без проблеми. Плцентата колкото и да беше зле си хранеше бебето през цялото време.

# 155
  • not found
Intriga , кто те чета все едно аз пиша , доста сходни са очевидно съдбите ни .
В Айко има опция да заявиш за кога искаш да са ти в склада нещата , както писах ние поръчахме - количка , кошара и матрак - бяха на повече от 20 % , сега има шишета на Авент на добра цена там , та поръчахме нещата да дойдат на 01.10 , катл термина ми е на 25.10, а бебето вероятно ще се роди на 11.10 , ако ще си заявявате дата винаги си предвидете едно 10-на дни - всичко се случва , доставки закъсняват , никога не можеш да знаеш .
Аз снощи пак не спах и се чудих какво ще правим , ако не пристигнат на време нещата ... бебето ще спи при нас вероятно Grinning
Тези дни ще поръчам и аз дрешки , Памперс по 7 бр. На размер ли си поръчала ? Аз не искам да се претрупваме с дрехи , помня със сина ми имаше дрешки , които не беше обличал , седяха си с етикетите . Искам това да го предотвратя , затова на всеки които ме пита какъв подарък да купи за детето им казвам - пари , искам аз да избирам нещата в момент , когато ще са нужни , не да имаме 3 скрина дрехи като се роди , а за след това нищо . Мисля , че така най- добре ще се оползотворят парите . Не обичам да пилея , гледам всичко да е купено изгодно , научила съм така и мъжа ми .
В тази връзка миналата седмица имаше комплекти чаршафи в Айко на промоция . Утре ще разгледам какво интересно има тази седмица.

# 156
Мами относно кошарите,как мислите за това измирисване на дървото,колко време е необходимо Thinking .Ние поръчахме от аико на лорели,посъветваха ме поне месец да е сглобена за да не мирише.Нашите си купиха гардероб от там към 20 юли е сглобен и още има този мирис неприятен.

# 157
Голдън,защо такава разлика в датите за раждане имаш?

# 158
  • not found
Защото ще е планово секцио , ако не ни изненада преди това Grinning

# 159
Нашите кошарки ги сглобихме в средата на м. Юли. Стаята е с троен огромен прозорец на който две крила се отварят и врата за тераса. От както сме ги сглобили стаята стой почти постоянно с отворени прозорци и врата (имат комарници) и все още се усеща тази гадна миризма. Вече започвам да се притеснявам дали изобщо ще изчезне докато се появят бебчетата.

# 160
Отидохме в Айко днес, избрахме кошара и скринче. Има опция да се плати 50 процента от цената и да стоят на склад до 1 месец там, та ще се възползваме, не са ми нужни сега вкъщи. Тепърва предстои ремонт, така че няма да ги сглобяваме сега, дано после не мирише много зле, но нямам друг избор. То чаршафи (бебешките специално) май постоянно има един модел, които са намалени на по 20 лв.

# 161
Голди, аз съм много обрана в покупките. Само 7 броя  цели гащеризончета размер 56см. Нищо повече. Като се роди, ще стане ясно трябва ли по-малък размер, трябват ли повече бройки, трябва ли някакъв друг тип дреха и т.н. Тези са напълно достатъчни за първите дни.
Не съм привърженик и аз на купуване на дрехи месеци напред. Като дойде момента за следвщия размер, ще си взема нещо в сезон според нуждите. Промоции винаги има. А и все сладурски неща излизат да изкушават за покупки.

# 162
  • Пловдив
Какви гащеризони? Вече не помня на кое как се казва, имаш ли снимка..ще купувам може би онлайн от болницата ако съм в час и всичко е наред. Разчитам на тях първите дни, тук раздават дрехи, памперси, помпи и нови накрайници и т.н.

# 163
Мами, бих искала да споделя опит, който нека не притесни, а по-скоро предупреди по-смелите, които искат да се самозакарат до родилното: с първото раждане водите ми изтекоха и първоначално нямах никакви болки. Само след 20-30 минути в чуденка да тръгвам ли или още е много рано, все пак се понесох с бодър дух... Да, ама сядам в колата и - контракции: през 3-4 минути, меко казано много гадни. Никак не ми беше до седене, какво остава до шофиране. А иначе бях ентусиаст, казвах: "Аз мога да се закарам, защо да притеснявам едикойси " (мъжът ми нямаше книжка още). Закараха ме, добре, че не ми се наложи, но все пак, ако нямаше кой, щях да се затикам някак си.

# 164
И аз не бих рискувала като тръгна да раждам да карам, най-малкото от страх и вълнение ще си разсеян и няма да можеш да мислиш и реагираш адекватно. Все пак всеки си преценя.

Охх аз май няма да мога да спя. Въртя се постоянно, не ми е удобно, коремът ми пречи... Мечтая си за деня в който ще се наспя нормално (колкото и далечен да е този ден) 😁

Общи условия

Активация на акаунт