ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 7

• 25 317
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Аз не съм мислила за изписването, ако не искаш да идват не им казвай кога ще е Grinning или направо на тях им кажи, че не искаш да идват точно тогава. Вие как мислите да стигнете до болницата, сами (с мъжа ви) или някой да ви закара?

Както дойде Grinning Ако ММ е на работа, докато се придвижи, може да съм родила Grinning Като наближи ще напишем план по дни според смяната му и графиците на приятели за придвижване и за кой ще гледа баткото. За такива неща план трудно се прави.

Little heart, предложи му друг вариант да се съберат всички. Така хем той ще е доволен, хем ти спокойна.

Golden*Carnival, моите са от Некст. Само те предлагат шарени цветни дрешки далеч от розово-сините-белите блявочи навсякъде. Освен това са с джобчета на ръкавите и няма нужда от ръкавички. Аз поръчах 7 бр.

Чершафи и завивки и аз поръчах снощи като ме гонеше безсънието.

Tanyaaa, прав е мъжът ти. Ти ще раждаш, може и 15-20-30 часа. Него ще го побъркат от звънене. И аз да съм, и аз на никой няма да кажа. Ако имаше как да кажа на майка ми 2 месеца по-късен термин, щях да го направя. Нямаш си и на идея колко досадни и параноични стават от притеснение родителите. Най-добре след свършен факт да се каже.

Ruffy2411, ако не си със секцио, нямаш нужда от никаква помощ. Или ще си лежите постоянно с бебето от едната гърда на другата да се успокоява, а ти ще четеш книги/гледаш ТВ/ цъкаш из нета, или ако е поспаливо и кротко - ще го будиш едвам едвам да яде и ще умираш от скука през останалото време. Ако родителите са във вашия град, инструктирай ги да ви готвят по график, за да имаш хуабва силна храна постоянно под ръка. До нас имаше две заведение с домшана храна и ММ често носеше от там първите седмици, та и това не се е налагало при нас.

# 136
Момичета до неделя щяло да има 20 % на всичко за бебето в АЙКО. Преди няколко дни едно момиче беше писало за кошара 2ра употреба, сега е на почти същата цена нова в айко. Ние после като се върне мъжо от работа ще отидем, харесах кошара и скрин. Знаете ли дали в айко имат опция да се остави капаро и да вземем мебелите да кажем след месец или пък да платим цялата сума, но все пак да ги вземем след месец, че иначе незнам къде ще ги слагам. Вече започнахме да се заринваме с всякакви кашони, кутии, торби...

Отиването към болницата живот и здраве като тръгне бебчо да излиза се моля ММ да си е вкъщи, а не на работа. Иначе хващам такси и заминавам, но това, че ще съм сама допълнително ще ме напрегне и стресира.
Относно казването и аз предпочитам никой да не знае като тръгна да раждам, всички ще го мислят, ще се притесняват. Но все пак, ако е през деня и не се случи много бързо ще трябва да кажа на майка ми, тя ще заподозрее като не и се обаждам или пиша.

# 137
  • Пловдив
Виждам , че обсъждате стигането до болница. С първото раждане в Бг не се замислях дори, нали съм си у нас...обаче в чужбината ме гони притеснение. При кого детето, как стигам и прочие. Даже си имат задължение да се вика линейка при изтекли води. Така ме предупредиха от болницата. Та...с линейка май е редно да се довлача. Тогава и по бързо ще ме приемат по каналния ред...мисля.

# 138
Момичета, днес бях на преглед и съм притеснена.
В 31 г.с. съм и се оказа, че плацентата ми е 2ра степен на зрялост, за което е рано.
Лекарят каза, че кръвоснабдяването и всичко останало е нормално, което било по-важно, също и че това не означава, че ще се наложи да родя преждевременно щ. Важно било, че бебето се развива в норма, явно се храни добре.
Каза ми само да пия витамини до края.
Обачеее... Аз, разбира се се притеснявам.
Четох, че не трябва да ям мляко и млечни продукти, шоколад и сладолед 😥 както и броколи, спанак и други такива.
Иска да се видим чак след месец, а пета, че в такива случаи трябва да се наблюдава по-често бременността.
Вие имате ли някакъв опит със зреенето на плацентата?
Уж гледам да не се притеснявам, но не ми се получава.

# 139
  • София
Спокойно. На моята ФМ миналата седмица пише, че плацентата е втора степен, а д-р Чавеева каза, че всичко е перфектно. Нормално е да остарява.

# 140
Четох, че не трябва да ям мляко и млечни продукти, шоколад и сладолед 😥 както и броколи, спанак и други такива.

Къде ги чете тези глупости? Grinning

За плацентата - щом АГ не го е сметнал за притеснително, значи не е. И аз знам, че почва да остарява в трети триместър. Мисля, че трябва да спреш да се ровиш в нета. Над 90% от информацията там е грешна.

# 141

За плацентата - щом АГ не го е сметнал за притеснително, значи не е. И аз знам, че почва да остарява в трети триместър. Мисля, че трябва да спреш да се ровиш в нета. Над 90% от информацията там е грешна.
Не са глупости. Увеличената употреба на тези групи храни води до образуването  на калциеви кристали , което може да е причина за калцифициране на плацентата - една от предпоставките да се обяви за " стара" .
Аз бих се консултирала преди да премина към ограничения в диетата.Второ мнение, винаги е + ,ако имаш съмнения.
Вода с много лимони " разбива" калциевите формирования.

# 142

Не са глупости. Увеличената употреба на тези групи храни води до образуването  на калциеви кристали , което може да е причина за калцифициране на плацентата - една от предпоставките да се обяви за " стара" .
Аз бих се консултирала преди да премина към ограничения в диетата.Второ мнение, винаги е + ,ако имаш съмнения.
Вода с много лимони " разбива" калциевите формирования.

Да, точно заради калцирането трябва да се ограничи приема на тези храни.
И АГ по принцип каза, че е проблем, но тъй като всичко друго е в норма, все още няма повод за притеснение.
И все пак, днес е ок, но си остават 2 месеца до термина, та няма как да не се притеснявам.

А второ мнение ще получа още в петък, тъй като тогава съм на последната ФМ при друг лекар.

# 143
Направо ме разбихте Astonished
Сега ще изровя някоя медицинска статия да чета.

П.П. Може ли линк към читав материал, а не клюкарски сайтчета? Не намирам никаква връзка с храна. Множество причини има за състоянието, но нито едно от тях  - прием на мляко, броколи и спанак или каквато и да е друга храна в диетата на майката.

Последна редакция: пн, 12 авг 2019, 20:12 от Pampers

# 144
  • Пловдив
31 седмица..споко , всичко ще е наред! Аз що мляко пия, а съм 28ма още. Сигурно съм твоята степен отсега. Не се тревожи- в приложението ми пише, че бебета дори в/след 26 седмица са с 80-90% шанс да са добре, ако се родят тогава. Не че на приложението разчитам, но ме успокоява.

# 145
Pampers ,

Прикачвам ти изследвания направени на сина ми , края на май .Установини са кристали в урината. По своята същност те са калциеви формации.след това ти прилагам и информацията придружаваща епикризата. Всичко това е от Първа частна педиатрия в София☺

На същият принцип се образуват и калциевите формации , които състаряват плацентата. Разбира се, причините за състаряване на плацентата са много и с различна етиология , но образуването на калциеви формации в организма  , може да бъде контролирано с храна.

Последна редакция: пн, 12 авг 2019, 21:51 от BG_US

# 146
  • Пловдив
 Bg_us тези изследвания са с даване на стерилна урина ли? Трябва да пусна и аз подробни на дъщеря ми плюс едно с контраст и рентген май. Че е малка, а цистити лесно хваща...

# 147
Josefin,
Да , стерилна урина.

# 148
BG_US, благодаря! Ще пробвам по ключови думи от този документ. Сега ме човърка и ще си имам занимавка тази вечер да се ровя Grinning Наистина никъде не открих да има каквато и да е връзка между калцирането на плацентата с храненето на майката. Ако намеря, ще го споделя и останалите дами да прочетат.

# 149
жосефин,дано да успеете да се отървете от цистита,аз моя от дете си го отглеждам,с какво ли не са ме тъпкали, ту затихва,ту се появява,но е ужас,едно от най неприятните ми състояния,,жените сме доста предразположени..

Общи условия

Активация на акаунт