ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 7

• 25 275
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Аз да питам-как усещате хълцането на бебето?
Мен два дни ме мъчат подути крака..Цял ден съм с легена със студената вода,но болката си остава...До сега нямах такива подувания.

# 481
  • not found
Веси , щом той не си удържа на думата и ти няма да си удържаш, при нас е така , щом не е слушал не получава нищо.Въпреки , че на 14 сигурно яко го тресе хормона , по гаджета не се ли заглежда вече , тогава започват да се правят - дрехи , прически Hug
Извинявам се за отклонението Hug
И на мен това лято ми е най- топлото в целия ми живот , по- топла съм от мм , това никога не е било досега , той милия така се радва , спим на климатик , навсякъде държа студено Joy А преди и лятото ми беше студено , за вас смях , за мен истина до юни - юли си спя с олекотена завивка с която спя зимата , и после от септември пак , гллям студ ме е гонил винаги . Обаче това лято няма студ , само жега .
Относно свекървите моята ми е казала да си харесам всичко , което мисля , че ще ми е необходимо , искала тя да купи всичко , само да го плати , няма претенции за нищо , единственото , което се опита да наложи е да не се внасят в нашия дом дрехи или каквото и да е за детето , но аз категорично ѝ казах , че за мен това са глупости , искам всичко да си направя и да съм спокойна . Тя е много суеверна , старая се и да я разбера , обаче пък аз съм в другата крайност , не вярвам , ако не ми го докаже по някакъв начин ... Та ще видим тези дни да направя обща поръчка за бати и бебе разни дрешки , поне това да отметна от списъка .
Аз Съм с подути крака от не знам колко време вече , даже свикнах , ръцете ми са кебапчета .Снощи се здрависвам с един блиЗък и той чак ми загледа ръката , без да иска и физиономия направи , смешно ми стана на мен , но човека никога не ме е виждал в такава светлина - пухкава от всякъде Hug

# 482
Хълцането го усещам все едно ритване но не усещаш удар а леко почукване от вътре и е монотонно продължава 5,10,15 минути в един ритъм,аз също съм много зиморничава все се завивам с допълнително одеало,все съм с чорапи,а сега направо прегарям,мм тази нощ добре си поспа явно не му е толкова жега сравнение с мен...сутрин като стана ръцете ми са адски подути,сега гледам вече са се поотпуснали...

# 483
И ние сме почти готови с покупките. Останаха разни неща, но точно тях ще кажа на привтелите, като ме пита някой какво да вземе, а семейството и по-близките ще кажем пари. Моите родители ни подариха кошарката и скринчето, свекърите нито са питали, нито са взели нещо. Не е задължително, но знам, че няма съвсем пък нищо да не подарят, но знам и че не обичат да дават така пари, а ще искат да купят нещо, а вече няма какво .. Като оставят за последно... Те си знаят.

# 484
Daniolx защо ли си мисля същото и за нашата ситуация 😁😛

# 485
Дори знам как ще се развият нещата. Те ще питат както казах в последния момент и ние като им кажем, че всичко имаме ще кажат " Ее защо бързате да купувате, защо не казахте"..... Ъъъ в момента съм в средата на 8мия месец, не мисля изобщо, че бързаме и другото, какво да им кажем " Вие ще купите това и това ли?"
Сигурна съм, че точно така ще стане 😂 Скоро ще споделя дали съм била права 😂

# 486
Аз като споделя какви неща искам и все ме гледат като объл камък,все едно съм с големи претенции,но не казват хайде ние ще вземем това или онова,а ме питат ама защо си решила това а не това ..хем искат да-са компетентни хем са закотвени в миналото....

# 487
  • Пловдив
При нас е състезание и нашите са спокойни като са дали повече пари. Малко неудобно е понякога положението. Вече няма и как да бъдат настигнати, разпределят недвижимо имущество на децата ми...това за едното, това за другото..в кръга на майтапа се говори, но то...колкото майтап , толкова и истина. Гледам да балансирам, но как сме издържали и до тук с мъжа ми се чудя...явно съм търпелива и той също.
Мъжът ми е крайно нещастен, че трябва да се съравновава при всеки разговор...ние сме младите и бедните един вид. Собственото ни дете ни държи тон защо имаме стара кола (имахме и нова, но се лишихме от нея във виена, не можем да я поддържаме тук). Напоследък само се карам с детето, защото е мнг устато, веднага мъжът ми казва, че е заради нашите и се почва. Но не е така, тя от малка си е устата и не е научена да млъкне на възрастните като й се каже. Уж и затова сме във Виена, за малко уединение и хващане на нещата в ръце. Да видим. Днес ми е особено тревожно, защото нашите бяха тук, тръгват си, но мм го избива заради времето , прекарано 1 седм с тях. Ох, оплаках се.

# 488
Кофти е когато има такова съревнование. Между моите баби също има и по-скоро от едната ми баба, тя все си мисли, че дава повече, но и изобщо не се замисля, че никой не и дава отчет, че другата ми баба е направила това или оново, а тя незнае. Но това е в много по-лека форма, според мен всичко идва от там, че родителите искат да помагат на децата си, а според мен това е супер. Има родители, които не се интересуват от децата си, едва ли не са длъжни да се грижат за тях докато станат на 18. Под помощ разбирам не само финансова.

# 489
Това родителите да помагат , до някъде е добре. Мойте също постоянно искат да дават, въпреки че няма нужда.
Родителите на мъжа ми починаха скоро, млади. Първо майка му. Тя помагаше. Като остана само баща му, той чакаше на нас, сякаш му бяхме длъжни.
Сватбата ни, до стотинка я платиха майка ми и баща ми. Той и тогава, дори подарък не ни даде...нооо това е. То си е до човека.
Сега за бебето аз исках, всичко ние да си купим. Така и стана. 1 стотинка не са ми дали. Вече имаме всичко, какво да им поискам друго...
И сега баща ми се е заинатил ,те да платят раждането. Че ще видим, само жкви и здрави да сме, че до там да стигнем.
И като казах раждане....тая мисъл почна ужасно да ме плаши, че момента ще настъпи скоро, а мен ме е страх ужасно много 😶

# 490
Моите родители много ни помагат що се отнася до свекървището няма равна само дава акъли и филосоства а на действия я няма никаква с нищо не са помогнали нито на мм нито сега (не са длъжни)но ми е някак странно защото може би моето възпитание е друго и знам моите родители какви грижи са полагали за мен и малко съм в недоумение

# 491
Моите родители много ни помагат що се отнася до свекървището няма равна само дава акъли и филосоства а на действия я няма никаква с нищо не са помогнали нито на мм нито сега (не са длъжни)но ми е някак странно защото може би моето възпитание е друго и знам моите родители какви грижи са полагали за мен и малко съм в недоумение
Все едно описвам нашата ситуация. Нашите и два лева да имат ще ги дадът, а от другата страна само акъли и дори, когато ме види да нося торби с покупки (не ми помага да ти нося) ме пита защо не съм й се обадила да я закарам и тя да си пазарува. 

# 492
При нас е доста страшно няма да изпадам в подробности че ми е неудобно,но хората са различни те са прави за себе си мм преди да се появя аз много им е помагал вместо те на него и сега им идва по нагорно че нямат кого да изцеждат все едно им е длъжен за нещо

# 493
При нас е доста страшно няма да изпадам в подробности че ми е неудобно,но хората са различни те са прави за себе си мм преди да се появя аз много им е помагал вместо те на него и сега им идва по нагорно че нямат кого да изцеждат все едно им е длъжен за нещо
Много позната картинка. А сега с тези хормони не мога да си сдържам нервите и не мога да понасям майка му. Лошото е, че с раждането на децата ще е още по-зле, но такъв ни бил късмета.

# 494
И при нас сто процента ще ни дават акъл как да възпитаваме детето,само се страхувам да не го объркват кои са родителите и каква е ролята им...

Общи условия

Активация на акаунт