ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 7

• 25 235
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Скрит текст:
Скрит текст:
Момичета, хайде пак терзание!
Сега съм в средата на 8. месец. Като дете съм боледувала от варицела. Миналата седмица обаче съм контактувала за няколко часа с близък, болен от херпес-зостер (и вече с прояви), но ние не знаехме все още, че е болен.
Надявам се, че след като съм боледувала от варицела в детските години, няма опасност за бебето, макар че знам, че не се изгражда доживотен имунитет...
Но искам да Ви попитам:  колко време не е добре да контактувам с другите си близки, които и сега продължават да контактуват с болния ни от херпес-зостер роднина? Те нямат проявления и всички са боледували отдавна-отдавна от варицела. Не ми се иска да се лишаваме от контакт с тях, освен ако наистина не е по-разумно. Въобще: 21 дена ли можеш да си само носител? Те ако се заразят днес например, аз 21 дена, считано от днес ли да не ги виждам? То ще дойде време за раждане вече.... Моля за съвет по-запознатите от мен!
Искам да те успокоя на 100%.
Благодарение на едно светило(нарочно не споменавам име) в 24с. след ФМ ми се каза, че бебето е супер, но водите са ми леко завишени и причината може да е вирус, затова да си пусна изследвания за 4 херпесни вируси вкл. и VZV(вируса на варицела и херпес зостер).
Изследвахме IgG и IgM(едното е дали си го карала, а другото активен ли е в момента), всичко показа, че съм преминала през това във времето и че имам изграден имунитет, единствено изследването за варицела и зостер се върна от Германия с положителен резултат, но без определена стойност, което е недупостимо, защото точно цифрите определят състоянието ти според реф.стойности. Мислех, че ще умра като видях изследването(аз съм карала варицела), пуснах в още две лаборатории, консултирах се с с трима вирусолози и писах в отчаянието си на проф Кременски(завеждащ генетичната лаборатория в МД). Междувременно доктора “светило” ми изписа Ацекловир(тежък имуностимулант) в огромни дози и отказа да изчака новите изследвания или да чуе мненията на останалите лекари.
Новите ми изследвания бяха супер, показваха, че не съм болна в момента, лекарите ми казаха да не пия това лекарство, защото е опасно за бебето, а невероятният проф Кременски, ми звънна по тел. и въпреки, че беше прясно опериран ми каза, “Знам, че имейл няма да ви успокой, защото психиката ви е травмирана, но аз ви каня след два дни в МД, за да получите нов преглед от моя колежка АГ и да ви покажа докладите на Американската Гинекологична асоциация, според които след като сте прекарала това заболяване и сте след 12с бебето ви е в абсолютна безопастност!”, перифразирам думите му, защото в онзи момент аз само плачех и се бях изгубила в черните си мисли.
След два дена бях в МД, проф. ми беше приготвил над 20страници доклад на Анг.ез., в който на медецински език подробно се говориш е по темата и заключението беше, че няма опастност за бебето дори и майката да се разболее за първи път по време на бремеността си и ако е след 12г.с(преди това имаше процентов риск, заради неформираните органи на плода), заключението беше да не се предприемат никакви действия по лечение или превенция ако майката се разболее или е имала контакт.
Отново уточнявам, че пиша по спомен и перифразирам, защото аз бях неадекватна в онзи момент.
След 30мин си среща с него се запознах с доц Карагьозова, която ми направи трета ФМ(първата беше при Марков, втората “светилото”, третата при нея), около 40мин оглеждаше бебчо и заключи “иска ми се всичките ми пациентки да имат здрави бебета като вашето”(тя се занимава предимно с проблемни бремености).
Извинявам се за дългият пост, но това беше много тежък момент за мен и благодаря на Бог за всички лекари, които ми съдействаха тогава и на професора, защото аз се бях свършила от притеснение, не искам никой никога да преживява моята история заради лекари с его до небето и дори съм си обещала, че след като родя ще разкажа подробно цялата история с конкретните имена, за да предпазя други майки от това!

Категорично не искам да нападам никой,но така написано е успокорително,но безотговорно.Как имате смелост да успокоявате някой 100% , от форумно разказче !!!!?????Ако вашият случай е бил благоприятен ,далеч не означава че е меродавен.В такива постове съветвайте хората да се консултират с нужния специалист. Ето Вие сте си направили кръвен тест."Радвай се на бременността си" е хубавот изречение, но става въпрос за сериозни вируси. Аз никога не бих се доверила на нещо подобно.
Приложената статия , не е от правителствено одобрен сайт,което прави информацията questionable.
Има специалисти.Бъдете възрастни хора , зарежете форумните самолечения.
Още веднъж се извинявам, но съм се клела да помагам на хората , а ако не мога да помагам , да не вредя./било то и с добри намерения /

BG_US заставам категорично зад думите си, аз не съм безотговорен човек, две седмици проучвах, изследвах и се консултирах по въпроса за варицела и херпес зостер.
Може да не съм лекар, но моите близки са, съжалявам, че информацията, която професор Кременски ми предостави тогава по отношение на двете заболявания не я взех, защото тя беше на неговият компютър и имах въъзможност да си я сваля на флашка, но не го направих, защото след като се успокоих не исках дори да мисля по въпроса.
И понеже знам, тази майка през какво преминава исках да й подам ръка и да в успокоя, аз не се крия, ако тя прояви желание винаги може да ми пише на лични, за да и дам моят телефон, и да и предоставя цялата нужна инф. която събрах тогава.
Повече няма да обременявам момичетата тук по въпроса, но ви моля преди да се възмощавате така яростно да се опитате да разберете, че психическото състояние в такъв момент е най-важен, защото физическото е факт, че не застрашава бебето!
Истина е, че херпес зостер и варицела вирус са две различни състояния, но херпес зостера не е заразен, като варицелата, това е както сте писали тежък имуноспад на организма много често причината за който е силен стрес и не само, разбира се!
Повече няма да пиша по темата, защото , както казах, не искам да натоварвам другите момичета, предстои ни най-хубавият момент в живота на всяка жена и фокуса трябва да ни е в посрещането на малкото човече, но аз все пак исках да се защитя, защото, ако нещо не съм, то е “безотговорна”, въпреки, че не съм рехабилитатор, а просто филолог!
Оставам на разположение на лични и пожелавам усмихнат ден на останалите, извинете за напрежението, което се внесе!
Извинявай!
Просто различни житейски философии.
Весел ден на всички!

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 14:06 от AnMary

# 586
  • Белгия
Къде е това Диди ? Няма ли вариант за детегледачка ?

В Белгия съм.. За съжаление това е единственият вариант за сега (поне докато майка ми си оправи документите)..

Тук е много трудно да се намери свястна ясла! И хубавите са заети с години!! Тази която ни хареса има свободни места чак от февруари 2021!!

С най-голяма тежест на сърцето ще трябва да оставя бебока и да се надявам, че не е за дълго!

А за фобиите - аз имам ужасна фобия от игли. При вземане на кръв ми пада кръвната захар, причернява ми, общо взето припадам... Наскоро разбрах, че не трябва и да е физически забодена в мен за да ми стане лошо (ходих на инфо вечер в болницата показваха снимки на епидурални упойки и трябваше сестрата да ми носи вода и студен компрес да ме съвзема).. А май изобщо и игли като цяло не трябва да има - при очния ми лекар онзи ден ми се получи същата реакция след като докторката ми постави капките за разширяване на зениците.. Май имам фобия от медицински процедури аз..  Grinning

# 587
Аз също имах такава фобия. Припадах и после ме свестяваха дълго време. Случвало ми се е да припадна в автобуса, защото хората до мен си говореха, какви рани са имали след катастрофа и какво са им правили в болницата. Резултата беше сътресение и счупен зъб! А какви още истории имам, ама  са за друг път!
Когато започнах с инвитро процедурите си наложих да преодолея тези си страхове и винаги гледам когато ми вземаха кръв или някаква манипулация да съм положително настроена. Влизам с усмивка, че го правя за хубаво и за нещо много желано. Гледам да си поговоря с лекаря или сестрата, някаква шега да пусна! Не съм на 100% ок, но поне ми се случва вече доста по-рядко.
По този повод и не мисля за раждането. Доверявам се на екипа, който съм избрала. Те знаят каква паника съм и са подготвени. Няма смисъл да се натоварвам от сега. Мислете положително и само как всичко ще е наред!

# 588
Днес бях на лекар и малкия е пораснал вече е 1.900 кг обаче му се е оплела пъпната връв около врата. Има ли и друга мама в това положение и какво е казала вашата лекарка?

# 589
  • София
Моята бебе беше с овита един път пъпна връв преди месец. На следващия преглед ще питам  Казаха, че няма нищо притеснително. Щом усещаш бебето значи всичко е наред.

# 590
Вчера бях на преглед. Нашата бебка е 1.700 кг. В 30 г.с. + 4. Също с един път пъпна връв около вратлето и по същия начин лекарката каза, че няма нищо притеснително.

# 591
Относно фобиите аз преди имах от зъболекар. Просто каквото и да трябваше да ми се прави изтръпвах ужасно, прилошаваше ми, абе лоша картинка. Преди 2 години се наложи да ми вадят зъб, да ми слагат имплант на негово място и да ми правят операция на един друг зъб. Доста ходене, но всеки път като бях там на стола и ме хванеше страх стисках ръце и си пях една латино песен и си представях пясък, палми, моренце. От тогава вече като си помисля за зъболекар се сещам за палми и море и вече не ме е страх изобщо Grinning

# 592
И ние сме с увита веднъж около врата пъпна връв. Лекаря каза,че няма място за притеснение.
Днес бях на тонове...Много интересно нещо. Всичко е наред,а бебко не спря да шава. Взеха ми и секрет. На 11.09 съм отново на преглед,тогава ще видим бебко.

# 593
  • not found
Колко интересни методи да преборите страховете си , похвално е браво . Мен и от игли ме е страх и от зъболекари, и от зъболекари . Изобщо съм голяма лигла , намерила съм си такива лекари , че или да не ми се вързват или да са много внимателни . Зъболекарката ми например така ме лигави , че чак ми е неудобно - зъбния камък с упойка ми го маха Hug Операцията не знам как ще я преживея , вече имахме спор със сестрата , аз исках да ме приспят и да се приключи , но тя не дава , много бавно съм щяла да се възтановя . За нормално раждане и да не чувам , много ме е страх . Всяка вечер чета някакви неща за раждане и пуфтя само ,мм само ми взема телефона и ми го изгася , забранява ми да чета .
Сещам се баткото преди да се роди всеки ден ревях от страх ... вярно съм голяма лигла .

# 594
Що се отнася до хигиената.. Аз съм в крайно отчаяние, момичета. Детето ще трябва да го дадем на ясла тук когато е на 4 месеца. След посещението на самата ясла.. даже плаках.. И надзорниците и родителите на други деца си вървят през залите за игра с обувките, децата лазят по тоя под..
 Но хората тук не го възприемат като нещо нередно, всеки си ходи с обувките в тях си и навсякъде..... Sob Sob

Диди, аз в България така си отгледах детето - голо, босо, без ограничения къде ще се въргаля/пипа/лази и т.н. Нищо не съм стерилизирала. Проходи бос лятото и до есента обувки не видя. Само следях да не пъхне някой фас или кучешко/котешко ако в устата си. Не е ограничаван от болни хора с изключение на вируси с повръщане или грип. Здрав и силен порастна, грам не боледува.
Да не говорим колко по-голяма е хигиената в чужбина. В детската градина на баткото с обувките отвън стъпваха върху снежно бял мъхест килим в къта за четене на книжки и тоя килим светеше постоянно, хем от последните го вземах.

В Бг всеки ден след прибиране отвън обувките ни отиваха в банята и ги миех със сапун. Няма да казвам каква мизерия свлях от тях. Тук ги мия само, ако случайно съм нагазила в кал или ги прибирам за следващия сезон.

FBID1838132979770265, при 1/3 от бебета се увива дори по няколко пъти и се раждат без проблем.

Това с фобиите е ужасно. Дано успеете да ги преборите!

# 595
  • Пловдив
Това, че в европата няма мръсотии...боже, какво заблуждение. И тук е мръсно, Виена е един канал. Всякакви миризми, навсякъде наакано и опикано от кучета, добре, че детските площадки са оградени и там не ходят животни както в Бг. Ок боси на тях и лазещи ,и в пясъка, ама по алеята в парка, (аз живея в центъра), от лайна до игли и най-вече счупени бутилки си се въргалят. Не само босо няма да ходи, ами ще ходи обуто със стабилна подметка, та като стъпи на стъклата да не му мине през обувката. Само като си помисля и ме е гнус. Кюмюр и пластмаси верно никой не гори, както моя съсед в Пловдив ме одимяваше, та не просках навън въпреки, че съм в къща...хаха. Ама пък и никой не проска тука и няма балкони толкова. Всичко сушилня, зима и лете.
Днес купих нещо за пръв път - количката Косато Wow за 130 евро с нов кош за новородено и 1 год ползвана седалка. И  8 бодита на Petite bateau от близкия аутлет до Виена, пак ми се видяха скъпи- 53 евро общо, но в самия магазин във Виена са още по-скъпи...знам ли и аз вече. Наполовина на количката като си помисля хах.

# 596
Момичета, ако бебето не се е обърнало може ли преди термин да истекът водите и да започне раждане? Моето бебе е седалищно и не знам какво да очаквам тъй като съм вече в 35 г.с

# 597
Josefin, във Виена не съм била. Но където и да пътуваме, по-голяма мизерия от българската по улиците още не съм видяла. Сигурно има де.
Със здраве да си ползвате новите придобивки!

Begova001, раждането почва без значение бебето в каква позиция е. Може да е много високо, да не е слязло в родовия канал и като тръгнат водите да повлекат я някой крайник, я пъпната връв...Самите бебета могат буквално до последно да си обръщат позицията. Една приятелка не знаеше как ще ражда, защото на всеки преглед бебето беше ту седалищно, ту главично и лекарката й каза - като дойдеш, поглеждаме на ехографа и решаваме дали в операционната или в предродилна отиваш. Моят син също се въртеше като пумпал в 9-я месец, хем беше голямо бебе. Не го мисли. Няма как да предвидиш какво ще стане.

# 598
Благодаря

# 599
Моето в 33 седмица беше обърнато с главата,но доктора каза до раждането може да се завърти пет пъти,четох че лежането на лявата страна предразполага за завъртане...

Общи условия

Активация на акаунт