ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 7

• 25 237
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • София
На матрака на количката ще сложа непромокаем протектор и чаршавче. Няма да взимам за сега нищо друго. Подложка за количка ще взема като минем на седалката 6+.

# 571
Всичките сте много луди Wink това в кръга на майтапа.
Аз имам мания да чета опаковките на храните и козметиката и ако има някаква химия- не ям и не купувам. Това понякога минава всякакви нормални граници, защото в цял магазин като Била не мога да си купя нищо и си излизам/ освен плод и зеленчук/.
Разбира се, ако ми се дояде мн шоколад или сладолед си купувам и после цял ден мисля, тялото ми кога ще изхвърли отворите от изяденото.
И аз това го придобих от страх от болести.
По добре да умра от глад, от колкото от  болест. Grinning

Аз днес поръчах шезлонг люлка, свекървата ще го подари от Хиполенд някакъв модел на Кикка боо.

От днес вече имам и стрии по гърдите. Честито на печелившите.

# 572
Малко ще се отклоня от темата , но момичета аз съм много гнуслива , участвам в една група във фейсбук за размяна на книги , днес взех една книга ами не мога да си я сложа в леглото , едвам я пипам . Вярно , че в книжарницата са я пипали сигурно 100 човека , но не знам . Като знам , че някой си я е местил от стя в стая , слагал си я е в чантата и подобни , ми гнусно ми е , знам ли хигиената му каква е на човека. Като ходим някъде на почивка преди си носих хавлии и увувам дистанционното на телевизора в торбичка или фолио винаги ... Преди време бях много по- зле , старая се да не се задълбочавам много , но някои неща не мога да ги преодолея и в тази връзка при непрекъснат контакт с хора - например в магазина , в болницата , на бензиностанцията или където и да е можеш да срещнеш болен човек . Това ме побърква понякога , не говоря болен конкретно от някаква болест , а от каквато и да е заразна такава . Исках просто да си го споделя , именно заради това предпочитам да си купувам книги от магазин от интернет - много малко хора са ги пипали ,дрехи , козметика имаше един период в който само от нета си поръчвах .
Сега за бебето , не мога да харесам комплект за изписване , имам чувството , че разгледах всички сайтове и няма . Чаршафчета иначе си харесах от сайта , който ми пратиха , страхотни са Hug Както съм споделяла преди искам нещо в цвят мента , ами хубав такъв комплект не видях никъде , някой да е мяркал някъде ?

Можеш да си вземеш нещата поотделно , а не в комплект за изписване. Ще кажеш ли кой е сайта за чаршафи моля Simple Smile И също така се колебая за комплект за количка какъв да взема ?

# 573
И аз малко ще се отклоня от темата, но да питам днес си поръчах количка по интернет и се чудя дали е лека и маневрена. Някоя от вас дали има този модел ? Vango 

# 574
  • not found
Благодаря за предложенията , гледах ги тези , но все нещо не ми харесва , накрая ще направя някакъв компромисен вариант може би за себе си . Ще се поразходя из магазините също , въпреки , че където съм гледала нищо не ми харесва .
Сайта с чаршафите ми го сподели Mimi96 ,аз лично си харесах няколко варианта - http://tac-shop.com/bebeshko-spalno-belio-c-45_98.html .

А за лудостите съм ги свела до минимум , ксто бях малка гледах едно предаване за болести на такава психична основа , имаше едно момче , което си миеше по 1 млн пъти на ден ръцете , защото все му били мръсни . Тогава се замислих , че и моите са мръсни и се почна от там миене на ръце , с времето го преодолявам , като мисля за по- важни неща или се старая да съм ангажирана с нещо . Но ходенето в моловете , големите магазини понякога ме задушава , като знам какви мърляви хора има , нечисти пипат навсякъде всичко ... оф ужасно . За бебето не ми се мисли , със сина ми беше почти стерилна обстановката , не давах да го целуват , да го пипат , докато сам не започна да се цапа . Еми той ми е първа противоположност на пук на мен , но пък по- добре отколкото да се втелясва във всички тези психарии - мръсни ли са му ръцете или нещо друго.

# 575
ВитаминъТ микроб е полезен в умерени дози😉😉😉

# 576
Скрит текст:
Момичета, хайде пак терзание!
Сега съм в средата на 8. месец. Като дете съм боледувала от варицела. Миналата седмица обаче съм контактувала за няколко часа с близък, болен от херпес-зостер (и вече с прояви), но ние не знаехме все още, че е болен.
Надявам се, че след като съм боледувала от варицела в детските години, няма опасност за бебето, макар че знам, че не се изгражда доживотен имунитет...
Но искам да Ви попитам:  колко време не е добре да контактувам с другите си близки, които и сега продължават да контактуват с болния ни от херпес-зостер роднина? Те нямат проявления и всички са боледували отдавна-отдавна от варицела. Не ми се иска да се лишаваме от контакт с тях, освен ако наистина не е по-разумно. Въобще: 21 дена ли можеш да си само носител? Те ако се заразят днес например, аз 21 дена, считано от днес ли да не ги виждам? То ще дойде време за раждане вече.... Моля за съвет по-запознатите от мен!
Искам да те успокоя на 100%.
Благодарение на едно светило(нарочно не споменавам име) в 24с. след ФМ ми се каза, че бебето е супер, но водите са ми леко завишени и причината може да е вирус, затова да си пусна изследвания за 4 херпесни вируси вкл. и VZV(вируса на варицела и херпес зостер).
Изследвахме IgG и IgM(едното е дали си го карала, а другото активен ли е в момента), всичко показа, че съм преминала през това във времето и че имам изграден имунитет, единствено изследването за варицела и зостер се върна от Германия с положителен резултат, но без определена стойност, което е недупостимо, защото точно цифрите определят състоянието ти според реф.стойности. Мислех, че ще умра като видях изследването(аз съм карала варицела), пуснах в още две лаборатории, консултирах се с с трима вирусолози и писах в отчаянието си на проф Кременски(завеждащ генетичната лаборатория в МД). Междувременно доктора “светило” ми изписа Ацекловир(тежък имуностимулант) в огромни дози и отказа да изчака новите изследвания или да чуе мненията на останалите лекари.
Новите ми изследвания бяха супер, показваха, че не съм болна в момента, лекарите ми казаха да не пия това лекарство, защото е опасно за бебето, а невероятният проф Кременски, ми звънна по тел. и въпреки, че беше прясно опериран ми каза, “Знам, че имейл няма да ви успокой, защото психиката ви е травмирана, но аз ви каня след два дни в МД, за да получите нов преглед от моя колежка АГ и да ви покажа докладите на Американската Гинекологична асоциация, според които след като сте прекарала това заболяване и сте след 12с бебето ви е в абсолютна безопастност!”, перифразирам думите му, защото в онзи момент аз само плачех и се бях изгубила в черните си мисли.
След два дена бях в МД, проф. ми беше приготвил над 20страници доклад на Анг.ез., в който на медецински език подробно се говориш е по темата и заключението беше, че няма опастност за бебето дори и майката да се разболее за първи път по време на бремеността си и ако е след 12г.с(преди това имаше процентов риск, заради неформираните органи на плода), заключението беше да не се предприемат никакви действия по лечение или превенция ако майката се разболее или е имала контакт.
Отново уточнявам, че пиша по спомен и перифразирам, защото аз бях неадекватна в онзи момент.
След 30мин си среща с него се запознах с доц Карагьозова, която ми направи трета ФМ(първата беше при Марков, втората “светилото”, третата при нея), около 40мин оглеждаше бебчо и заключи “иска ми се всичките ми пациентки да имат здрави бебета като вашето”(тя се занимава предимно с проблемни бремености).
Извинявам се за дългият пост, но това беше много тежък момент за мен и благодаря на Бог за всички лекари, които ми съдействаха тогава и на професора, защото аз се бях свършила от притеснение, не искам никой никога да преживява моята история заради лекари с его до небето и дори съм си обещала, че след като родя ще разкажа подробно цялата история с конкретните имена, за да предпазя други майки от това!

Категорично не искам да нападам никой,но така написано е успокорително,но безотговорно.Как имате смелост да успокоявате някой 100% , от форумно разказче !!!!?????Ако вашият случай е бил благоприятен ,далеч не означава че е меродавен.В такива постове съветвайте хората да се консултират с нужния специалист. Ето Вие сте си направили кръвен тест."Радвай се на бременността си" е хубавот изречение, но става въпрос за сериозни вируси. Аз никога не бих се доверила на нещо подобно.
Приложената статия , не е от правителствено одобрен сайт,което прави информацията questionable.
Има специалисти.Бъдете възрастни хора , зарежете форумните самолечения.
Още веднъж се извинявам, но съм се клела да помагам на хората , а ако не мога да помагам , да не вредя./било то и с добри намерения /

BG_US заставам категорично зад думите си, аз не съм безотговорен човек, две седмици проучвах, изследвах и се консултирах по въпроса за варицела и херпес зостер.
Може да не съм лекар, но моите близки са, съжалявам, че информацията, която професор Кременски ми предостави тогава по отношение на двете заболявания не я взех, защото тя беше на неговият компютър и имах въъзможност да си я сваля на флашка, но не го направих, защото след като се успокоих не исках дори да мисля по въпроса.
И понеже знам, тази майка през какво преминава исках да й подам ръка и да в успокоя, аз не се крия, ако тя прояви желание винаги може да ми пише на лични, за да и дам моят телефон, и да и предоставя цялата нужна инф. която събрах тогава.
Повече няма да обременявам момичетата тук по въпроса, но ви моля преди да се възмощавате така яростно да се опитате да разберете, че психическото състояние в такъв момент е най-важен, защото физическото е факт, че не застрашава бебето!
Истина е, че херпес зостер и варицела вирус са две различни състояния, но херпес зостера не е заразен, като варицелата, това е както сте писали тежък имуноспад на организма много често причината за който е силен стрес и не само, разбира се!
Повече няма да пиша по темата, защото , както казах, не искам да натоварвам другите момичета, предстои ни най-хубавият момент в живота на всяка жена и фокуса трябва да ни е в посрещането на малкото човече, но аз все пак исках да се защитя, защото, ако нещо не съм, то е “безотговорна”, въпреки, че не съм рехабилитатор, а просто филолог!
Оставам на разположение на лични и пожелавам усмихнат ден на останалите, извинете за напрежението, което се внесе!

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 10:47 от AnMary

# 577
И аз си имам моите лудости,въпреки че малко поомекнаха нещата,от дете освен в къщи не мога да се храня на друго място,гадно ми е,постоянно се чудя измили ли са зеленчуците,месото почистено ли е...малко се разчупиха нещата като станах студентка,много е неудобно особенно като отидеш на гости и не искаш да обидиш домакинята ... 

# 578
...
От днес вече имам и стрии по гърдите. Честито на печелившите.

Оо моята едната няма нищо общо с другата. Огромна с оргомен ареол със стрии, а другата нормална. Но на мен едната от предишното раждане остана по-голяма...ужас..😥

# 579
Можете ли да ми кажете каква трябва да е дебелината на пелената за изписването. Не мога да преценя въобще. Подготвила съм 2, 3, нооо не мога да реша коя да е от всички. След 5-6 дни влизам в 9ти месец и вече мисля да си стягам багажа за болницата😁 За стриите... и аз мисля, че ми излезнаха ама на дупето, как ги видях там..въртях се пред огледалото 1 час, по - добре да не ги бях виждала😑

# 580
  • Белгия
Мен по гърдите ми стрии се появиха още на 3-4 месец.. Не съобразих, че освен корема и те растат и пропусках и тях да мажа..

Що се отнася до хигиената.. Аз съм в крайно отчаяние, момичета. Детето ще трябва да го дадем на ясла тук когато е на 4 месеца. След посещението на самата ясла.. даже плаках.. И надзорниците и родителите на други деца си вървят през залите за игра с обувките, децата лазят по тоя под.. Слагат си ръцете в устата.. Вярно бебо на 4 месеца няма да лази, ама се надявам да оправя ситуацията докато пролази. Исках майка ми да дойде да помага с гледането, но пък тя не може да остане за дълго, тъй като е с не-европейско гражданство и може да е тук само като турист за няколко месеца.. Сега гледаме да и оправим документите да може да остане по-дълго, че това с тея ясли е просто ужасно.
 Но хората тук не го възприемат като нещо нередно, всеки си ходи с обувките в тях си и навсякъде..... Sob Sob

# 581
  • not found
Къде е това Диди ? Няма ли вариант за детегледачка ?

# 582
Оо моята едната няма нищо общо с другата. Огромна с оргомен ареол със стрии, а другата нормална. Но на мен едната от предишното раждане остана по-голяма...ужас..😥
И при мен се получи същото Sad  Даже понякога през блузата се вижда, че едната ми ще излезне от сутиена, а на другата има луфт и ми е хлабав.

И аз се чудя за пеленката за изписването колко да е дебела. Бях споменала, че съм си избрала дрешки за изписването (не от комплект за изписване) и сега си търся само пеленка или порт-бебе, но нещо все ми се струват дебели.

# 583
Да се запиша и аз в клуба на откачените. Преди време моят мъж се задави много сериозно по време на вечеря, така че целият посиня и не можеше да диша. Добре, че не бяхме сами и един приятел го потупа по гърба, защото аз си бях глътнала граматиката. От тогава получих нещо като страх от задавяне и само някой да се изкашля около мен, цялата изтръпвам и се изпотявам и получавам нещо като паник атака. Преди време бях доста зле и бях започнала да пия мента глог и валериан за успокоение. Също така получавах и аз като стягане в гърлото все едно някой ме е хванал и ме души. Луда работа.  Нещата се пооправиха като спрях да ходя на работа, но все още някой като се задави около мен изтръпвам. Йога ми помага и позитивно мислене. Все пак малко се притеснявам как ще бъде детето като се роди, особено като започне само да дъвче

# 584
Момичета, това с фобиите и страховете не е шега работа. Гледайте да не се фиксирате в тах, а да се изправяте срещу тях. Същата работа са и суеверията - колкото по-малко им обръщаме внимание, толкова по-лесен ще ни е живота.
Тук в България навсякъде в много мръсно. Улиците не се мият и съответно целият този прах влиза в къщите ни. И всеки ден по2 пъти да бърша прах, все ще има. Отделно зимата в печки и камини се гори какво ли не. Аз имам комшии, които горят гуми и пластмаси и така се топлят. Зимата има моменти, в които не мога да си отворя прозорците. Каквата и хигиена да спазваме това си влиза в къщите ни! Това по Европата го няма Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт