ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 7

• 24 228
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, избрахте ли вече педиатър за бебето?
Аз удрям на камък в търсенето на педиатър засега от 4 места ми отказаха нямало места,от 5то ми казаха да му намеря лична лекарка и тя щяла да дава направления за педиатър,моята не записвала под 3 г общо взето е много трудно...

# 556
Скрит текст:
Момичета, хайде пак терзание!
Сега съм в средата на 8. месец. Като дете съм боледувала от варицела. Миналата седмица обаче съм контактувала за няколко часа с близък, болен от херпес-зостер (и вече с прояви), но ние не знаехме все още, че е болен.
Надявам се, че след като съм боледувала от варицела в детските години, няма опасност за бебето, макар че знам, че не се изгражда доживотен имунитет...
Но искам да Ви попитам:  колко време не е добре да контактувам с другите си близки, които и сега продължават да контактуват с болния ни от херпес-зостер роднина? Те нямат проявления и всички са боледували отдавна-отдавна от варицела. Не ми се иска да се лишаваме от контакт с тях, освен ако наистина не е по-разумно. Въобще: 21 дена ли можеш да си само носител? Те ако се заразят днес например, аз 21 дена, считано от днес ли да не ги виждам? То ще дойде време за раждане вече.... Моля за съвет по-запознатите от мен!
Искам да те успокоя на 100%.
Благодарение на едно светило(нарочно не споменавам име) в 24с. след ФМ ми се каза, че бебето е супер, но водите са ми леко завишени и причината може да е вирус, затова да си пусна изследвания за 4 херпесни вируси вкл. и VZV(вируса на варицела и херпес зостер).
Изследвахме IgG и IgM(едното е дали си го карала, а другото активен ли е в момента), всичко показа, че съм преминала през това във времето и че имам изграден имунитет, единствено изследването за варицела и зостер се върна от Германия с положителен резултат, но без определена стойност, което е недупостимо, защото точно цифрите определят състоянието ти според реф.стойности. Мислех, че ще умра като видях изследването(аз съм карала варицела), пуснах в още две лаборатории, консултирах се с с трима вирусолози и писах в отчаянието си на проф Кременски(завеждащ генетичната лаборатория в МД). Междувременно доктора “светило” ми изписа Ацекловир(тежък имуностимулант) в огромни дози и отказа да изчака новите изследвания или да чуе мненията на останалите лекари.
Новите ми изследвания бяха супер, показваха, че не съм болна в момента, лекарите ми казаха да не пия това лекарство, защото е опасно за бебето, а невероятният проф Кременски, ми звънна по тел. и въпреки, че беше прясно опериран ми каза, “Знам, че имейл няма да ви успокой, защото психиката ви е травмирана, но аз ви каня след два дни в МД, за да получите нов преглед от моя колежка АГ и да ви покажа докладите на Американската Гинекологична асоциация, според които след като сте прекарала това заболяване и сте след 12с бебето ви е в абсолютна безопастност!”, перифразирам думите му, защото в онзи момент аз само плачех и се бях изгубила в черните си мисли.
След два дена бях в МД, проф. ми беше приготвил над 20страници доклад на Анг.ез., в който на медецински език подробно се говориш е по темата и заключението беше, че няма опастност за бебето дори и майката да се разболее за първи път по време на бремеността си и ако е след 12г.с(преди това имаше процентов риск, заради неформираните органи на плода), заключението беше да не се предприемат никакви действия по лечение или превенция ако майката се разболее или е имала контакт.
Отново уточнявам, че пиша по спомен и перифразирам, защото аз бях неадекватна в онзи момент.
След 30мин си среща с него се запознах с доц Карагьозова, която ми направи трета ФМ(първата беше при Марков, втората “светилото”, третата при нея), около 40мин оглеждаше бебчо и заключи “иска ми се всичките ми пациентки да имат здрави бебета като вашето”(тя се занимава предимно с проблемни бремености).
Извинявам се за дългият пост, но това беше много тежък момент за мен и благодаря на Бог за всички лекари, които ми съдействаха тогава и на професора, защото аз се бях свършила от притеснение, не искам никой никога да преживява моята история заради лекари с его до небето и дори съм си обещала, че след като родя ще разкажа подробно цялата история с конкретните имена, за да предпазя други майки от това!

Категорично не искам да нападам никой,но така написано е успокорително,но безотговорно.Как имате смелост да успокоявате някой 100% , от форумно разказче !!!!?????Ако вашият случай е бил благоприятен ,далеч не означава че е меродавен.В такива постове съветвайте хората да се консултират с нужния специалист. Ето Вие сте си направили кръвен тест."Радвай се на бременността си" е хубавот изречение, но става въпрос за сериозни вируси. Аз никога не бих се доверила на нещо подобно.
Приложената статия , не е от правителствено одобрен сайт,което прави информацията questionable.
Има специалисти.Бъдете възрастни хора , зарежете форумните самолечения.
Още веднъж се извинявам, но съм се клела да помагам на хората , а ако не мога да помагам , да не вредя./било то и с добри намерения /

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 10:46 от AnMary

# 557
През изминалите дни аз се посъветвах с GPто ми, каза, че няма опасност за бебето, но не навлезе в допълнителни разяснения.
Посъветвах се с дерматолога, диагностирал моя близък, каза, че няма проблем за бебето ми- без допълнителни разяснения.
Прочетох тонове материали в Интернет, повтаря се се една и съща информация, но едва тук, в този форум, Nadincho04 ми помогна наистина да се отърва от притесненията си, изхождайки от собствения си опит и посещения при достатъчно лекари, за което съм й много, много благодарна. Понякога ни трябва и нещо за психиката ни, аз го получих тук. Благодаря!

# 558
Сега съм в средата на 8. месец. Като дете съм боледувала от варицела. Миналата седмица обаче съм контактувала за няколко часа с близък, болен от херпес-зостер (и вече с прояви), но ние не знаехме все още, че е болен.
Надявам се, че след като съм боледувала от варицела в детските години, няма опасност за бебето, макар че знам, че не се изгражда доживотен имунитет...
Но искам да Ви попитам:  колко време не е добре да контактувам с другите си близки, които и сега продължават да контактуват с болния ни от херпес-зостер роднина? Те нямат проявления и всички са боледували отдавна-отдавна от варицела. Не ми се иска да се лишаваме от контакт с тях, освен ако наистина не е по-разумно. Въобще: 21 дена ли можеш да си само носител? Те ако се заразят днес например, аз 21 дена, считано от днес ли да не ги виждам? То ще дойде време за раждане вече.... Моля за съвет по-запознатите от мен!

В такъв случай, интереснот написан 1ви пост по темата.
ОЩе веднъж се извинявам.
Не разбрах, каква е била идеята.😉Ама ,пишете ги тия работи 😉.

# 559
Аз продължавам да не съм получила отговор на точно тези въпроси с инкубационен период. Ако някой знае повече, ще съм благодарна, но вече съм къде-къде по-спокойна, че те просто нямат такова значение. Човек има нужда да чуе и чуждия опит.

Скрит текст:
Но искам да Ви попитам:  колко време не е добре да контактувам с другите си близки, които и сега продължават да контактуват с болния ни от херпес-зостер роднина? Те нямат проявления и всички са боледували отдавна-отдавна от варицела. Не ми се иска да се лишаваме от контакт с тях, освен ако наистина не е по-разумно. Въобще: 21 дена ли можеш да си само носител? Те ако се заразят днес например, аз 21 дена, считано от днес ли да не ги виждам? То ще дойде време за раждане вече.... Моля за съвет по-запознатите от мен!

В такъв случай, интереснот написан 1ви пост по темата.
ОЩе веднъж се извинявам.
Не разбрах, каква е била идеята.😉Ама ,пишете ги тия работи 😉.

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 10:46 от AnMary

# 560
Периодът от контакт с болния до появата на кожни лезии и е от 7 до 21 дни.
Novichka1,
Понеже сподели , че си изчела тонове информация в нета , както ти е убягнал инкубационния период,така може да ти е убягнаЛа и информацията, че herpes zoster е по-скоро вирусно заболяване на нервната система, отколкото дерматорогично.Просто да сподеря☺

Последна редакция: вт, 27 авг 2019, 20:34 от BG_US

# 561
  • Пловдив
Прекаралите варицела имат имунитет. Това от дете ми е набивано. Досега е така. И сега и аз имам изследвания и в тях се вижда, че имам имунитет. Херпес зостер е опасен за новороденото много. От такива хора с херпес зостер далеч като цяло! Но пък той не е така заразен както е самата варицела. За да го хванеш , бая сринат имунитет трябва да имаш. В моето семейство жените от време на време го карат, предразположени сме. На едната като й тръгне, досега друга не е хванала. Като имаме спад в имунитета или прекаран др вирус или  за нещо си разтревожен, стресиран...тогава се появява това чудо.Инкубационен период от 20 дни има варицелата. Херпеса просто е вирус, следствие от прекараната шарка и не зная да има инкубационен период, но минава трудно за около месец...

# 562
Момичета, избрахте ли вече педиатър за бебето?
Аз удрям на камък в търсенето на педиатър засега от 4 места ми отказаха нямало места,от 5то ми казаха да му намеря лична лекарка и тя щяла да дава направления за педиатър,моята не записвала под 3 г общо взето е много трудно...

Аз още не съм звъннала на никой, май закъснявам. Към двама съм се насочила, дано не ме отрежат...

# 563
Мен инкубационният период ме интересуваше в следния смисъл: не колко време от контакта със самия болен трябва да мине, това е ясно, а колко време не трябва да общуваш с тези, които са в контакт с болния през цялото време на боледуването му, защото реално човек може да се зарази през много дълъг период от време. Ако броим от завехването 21 дена, е доста дълъг период от време....
Когато оплакванията са само дерматологични, без температура и др. неразположения, нормално е да се ориентираш към дерматолог.
Малко се чувствам неразбрана, но това е сигурно от чувствителността ми покрай бременността Wink

Периодът от контакт с болния до появата на кожни лезии и е от 7 до 21 дни.
Novichka1,
Понеже сподели , че си изчела тонове информация в нета , както ти е убягнал инкубационния период,така може да ти е убягнаЛа и информацията, че herpes zoster е по-скоро вирусно заболяване на нервната система, отколкото дерматорогично.Просто да сподеря☺

# 564
Ако никой от общувалите с болния не прояви симптоми в периода 7-21 дни, може да се допусне , че са здрави. Което не изключва приносители на вирус.За предпочитане е да се изчака завехването на пъпките.Ако някой от тях прояви симптоми , се започва ново броене , като за ден 1 се счита денят на проява на симптомите.Да периода е дълъг, защото е заразно , вирусно заболяване. Вие сами преценете дали това ви устройва,дали прекарана така варицела ви дава 100% гаранция, че няма да реактивирате вируса и той да се прояви като herpes zoster.Да,за целта трябва да имате много отслабен имунитет, но бременността е период на интересни промени в организма. Не сте съобщили за съпътсващи заболявания , които също могат да окажат влияние.Ето за това е хубаво да се консултирате с лекари , на които имате доверие. Подчертавам доверие ,защото споделихте,че сте се консултирали , но явно има нотка съмнение.Още веднъж не искам да съм груба.Независимо от прочетеното и успокоителните думи , аз лично бих се презастраховала.

# 565
  • not found
Малко ще се отклоня от темата , но момичета аз съм много гнуслива , участвам в една група във фейсбук за размяна на книги , днес взех една книга ами не мога да си я сложа в леглото , едвам я пипам . Вярно , че в книжарницата са я пипали сигурно 100 човека , но не знам . Като знам , че някой си я е местил от стя в стая , слагал си я е в чантата и подобни , ми гнусно ми е , знам ли хигиената му каква е на човека. Като ходим някъде на почивка преди си носих хавлии и увувам дистанционното на телевизора в торбичка или фолио винаги ... Преди време бях много по- зле , старая се да не се задълбочавам много , но някои неща не мога да ги преодолея и в тази връзка при непрекъснат контакт с хора - например в магазина , в болницата , на бензиностанцията или където и да е можеш да срещнеш болен човек . Това ме побърква понякога , не говоря болен конкретно от някаква болест , а от каквато и да е заразна такава . Исках просто да си го споделя , именно заради това предпочитам да си купувам книги от магазин от интернет - много малко хора са ги пипали ,дрехи , козметика имаше един период в който само от нета си поръчвах .
Сега за бебето , не мога да харесам комплект за изписване , имам чувството , че разгледах всички сайтове и няма . Чаршафчета иначе си харесах от сайта , който ми пратиха , страхотни са Hug Както съм споделяла преди искам нещо в цвят мента , ами хубав такъв комплект не видях никъде , някой да е мяркал някъде ?

# 566
  • София
Според мен това е някакво състояние на психиката. Изпадаш в паника и се вкарваш във филми. И ти сама знаеш, че реално от всичко можеш да се заразиш с нещо. Опитай се да работиш върху това, за да не психясаш. 😘

# 567
Хахаха ами всеки с номера си...и аз съм долу горе така, но аз имам фобия от болести..
Още докато работех, винаги в автобуса седях някъде завряна, за да няма мн хора около мен. Като имаше грип ходех с такси, защото хората около мен ме плашеха. Всъщност като цяло имам фобия от скупчени около мен хора..мразя някой да седи близо до мен. На магазин ходя в часовете, в които знам че почти няма хора.
Понякога като излизам с кучето (това по-скоро докато я извеждах, защото вече спрях) нарочно я пусках на по-дълъг повод, за да минават хората по-далеч от мен...
Така че ,дето се вика, всеки луд с номера си.
Сега с бебето ще е лудница просто , сигурна съм 🤣
Иначе комплектчета видях такъв цвят в Хиполенд, май и на Дизайн Бейби...
Аз с това съм готова. Сега се чудя какъв сет за количка да купя. Летния на първо време не трябва, че е тънък. Зимния пък май е много дебел. Изобщо ще купувате ли такъв?
Аз днес си подготвих списък с нещата за болницата, за мен и за бебето.и да започна малко, по малко да си ги набавям.

# 568
  • Пловдив
Angel baby си имат в цвят мента комплект за изписване..

https://angel-baby.eu/20-komplekti-za-izpisvane

# 569

Общи условия

Активация на акаунт