ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 7

• 25 256
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
При нас свекървата мълчи не се бърка никъде, ноо свекъра наваксва и за нея. Просто този човек винаги е "прав". Баща ми е овен и многоо голям инат, та от малка съм свикнала, че и той все е прав ама баща ми не си приказва ей така колкото да не заспи, а свекъра понякога направо ми става смешен. Очаквам сега като родя живот и здраве много съвети от него, за кърменето, за отглеждането на бебето... 😁 Иначе не е лош човек ама...

И аз се замислям за раждането, вечер понякога докато се мъча да заспя така здраво ме хваща страх, но се спирам. Мъча се да не мисля много за това, искам да съм положително настроена, че всичко ще мине супер. Има една много готина тема тук във форума "Смешно ли е раждането" вече съм я чела, още от преди да забременея, но може сега пак да започна, наистина има доста забавни истории, надявам се и аз скоро да мога да се запиша там с една такава от моето раждане 🤗 Хубава вечер на всички 😋

# 496
Аз си мислех, че само аз не съм случила на рода! Към момента всичко за бебето сме си купили сами. Свекървата само се обажда, пита какво сме купили, защо сме го купили и как нямало да остане за нея. Вайка се . Само се е запънала комплекта за изписването да купи. В началото се опъвах, но ще и направя удоволствието. Все пак и е първо внуче. С това ще си остана. Сега непрекъснато мрънка на ММ да ходи да им прави ремонт на село. Не се стърпях и им казах, че има по-належащи неща, а и вече съм в 8 месец. Беше много учудена. От моите родители за сега не сме искали пари, но те много ни помогнаха покрай инвитро процедурите и хич не ми е удобно. Когато се роди племенницата постоянно купувах памперси и дрешки. Предполагам и сега ще е така. Много ми помагат с домашната работа - готвят, пазаруват, чистят вкъщи! Помрънках, Оплаках се!

# 497
Свеки не ме харесва и надали ще дойде вкъщи пък и аз не държа даже по добре да не идва също цялата ми бременност бях кълбо от нерви не ме пощадиха въпреки че не ги виждах слушах разни подмярания по мой адрес стараех се да не и обръщам внимание но идва момент в който ми избива всичко.Те са губещите мм ми винаги ще застане зад мен тя това не можа да разбере и по този начин очуждиха и него малко като в сапунен сериал сме ние😂

# 498
Момичета, спокойно, има надежда! Аз моята свекърва така съм я дисциплинирана (това отнема време), че с второто дете нямам никакви притеснения и за нищо!
Кратък инструктаж как се дисциплинира свекърва: тя винаги ще иска нещо да стане по нейния начин- ще мрънка, ще дразни, ще се пробва до дупка да постигне каквото си е наумила. Обаче вие трябва да действате така: решавате какво искате, уведомяване мъжа си и държите до край. Не отстъпване по никакъв начин! Отстъпите ли, това няма да бъде разбрано като израз на добра воля, а като слабост и следващият път ще натиска ще повече. Затова: задавате си въпроса какво искате, решавате, уведомявате. Моята грам не смее вече да се пробва. Но това отнема време.... и изисква супер подкрепящ и държащ на жена си мъж. По-редките срещи също са препоръчителни.

# 499
Аз за щастие много се разбирам със веккъра и свекървата. Понякога се бъркат малко повече, но не го правят с лошо. Родителите ми също винаги са до нас, когато имаме нужда. Много съм благодарна на всички.

# 500
Много са малко тези които се разбират със свекървите си.
Аз моята също я дисциплинирам, но отнема много години труд.
Онзи ден ми каза, че щяла да идва да маже бебето с маз и да ми дава сок от суров картоф!!!!
Та направо си и казах, че никакво намерение нямам да се ядосвам с нея и с майка ми, ако ми дават такива съвети и че няма да стъпят в нас. Grinning всеки които ме ядосва ще бъде изгонен Grinning

# 501
Моите са далеч, научени да да не се бъркат и не се оплаквам.😁 По скоро майка ми е проблемната, все мрънка за нещо и ги измисля едни. 😁Сега с първо внуче направо не ми се мисли какво ще е🙄🤔. А е много неорганизирана, и вместо да помага измисля сто неща и нищо до край...та затова съм казала, че не искам да ми помага нито една от двете докато не видим с ММ как ще тръгнат нещата, той нали и затова има право на бащинство 2 седм. да помага. 😀😀😀

# 502
На мен свекърва ми много ми помага, но свекърът е нещо страшно! Само, че аз не му се давам и още повече откача, като става мойто, а не неговото.

Последна редакция: нд, 25 авг 2019, 15:52 от Trudy

# 503
Момичета, аз малко извън темата, но тези жеги са отврат, чувствам се като затворник, няколко пъти вече се хващам, че като засека накой филм със сняг с кеф се заглеждам, става ми едно хубаво😂
Миналата седмица бях на планина, как веднъж не ми стана зле или да вдигна пулс, ама там вечер 10,11градуса, мечта!
Но вече няма мърдане, забраниха ми да пътувам, че корема ми вечер доста се стяга, трябвало да лежа, а съм почти 34с.
Аз съм толкова топлолюбива, но това лято ми дойде нанагоре, а и ечемик ми излезе, не съм имала от дете!
Пожелавам на всички ни безпроблемно до края и застудяване🥶

# 504
Здравейте, момичета! Пускам ви един линк към профила на Polinasofia в youtube. Днес е качила видео посветено на кърменето с една страхотна дама, която е консултант по кърмене.
https://youtu.be/-e3omo9Sh2U
Надявам се да ви хареса и да е полезно!

# 505
  • София
С моята живеем заедно за съжаление и вече 7м. не и говоря. Един път не ме попита лично как съм или имам ли нужда от помощ за нещо. Вкъщи си готвя, чистя и т.н. главно аз и ММ като имам нужда. Ако ме види да чистя и няма да ме отмени, но ако види ММ да чисти ще му отмъкве метлата от ръцете сакън да те му стане нещо. Изобщо не ме вълнува нейното мнение ама грам. Ония ден беше хванала ММ да го офертира кредит да и тегли...все едно не го чакат по-важни неща. Той я отряза де ама е супер нагла...
С баща ми сме в някакви тъпи отношения и той не се интересува. Майка ми, където цял живот не сме се разбирали, от както съм спряла да работа ни помага, с каквото може. И парите за серклажа и за болницата тя ми изпрати, че не бяха малко и там. Сега за третата ФМ пак тя ми прати пари. Другия месец е обещала, че и 1000лв. за раждането ще ми изпрати и дори ми се извинява, че няма да успее цялата сума за секциото да ми изпрати. Обещала е и да пазарува дрешки от Лондон, че тя е там. И памперси каза, че ще ми праща от там, че са доста по-евтини.
Трябваше да се обадя преди 3 месеца на баща ми, че ми бяха вдигнали колата, а нямах пари в момента. Вярно е, че дойде и ми даде пари, но преди да ми ги подаде още ме пита кога ще му ги върна. Мартин беше при него миналата седмица 2 дена нито подарък му и дал за рожденния ден, нито пари както прави попринцип. Спряла съм да обръщам внимание като цяло на хората. На тях като не им пука и на мен не ми пука. Най-важно ми е семейството.

# 506
Момичета, да ви питам имате ли потъмняване в областта на ареолата на гърдите и под мишниците !?

# 507
Интрига,да аз съм горе долу в такава ситуация,с баща ми от години нямаме отношения,което е много тъпо..сега ще имам дете всички казват че трябва да му се обадя а на мен ми е обидно че той с години не ме търсил жива ли съм умряла ли съм,майка ми доста неща купи за бебето оказва ми подкрепа доколкото може иска и половината раждате да ми плати но аз отказах...най вероятно в близко бъдеще и аз ще живея с родата на мъжа ми и не ми се мисли че и не се харесваме много...

# 508
  • София
Нашите като се разведоха останахме при баща ми. Уж винаги по-добрия родител и т.н. С майка ми съм се държала много зле поради тази причина. Не е цвете, но цял живот ни е насаждано майка ти е такава и онокава. И като на моменти и тя е била неадекватна и не се е грижила в един момент това го приемаш за чиста монета без да знаеш цялата истина. Скоро ми сподели разни неща и си подредих нещата. Не я оправдавам във всички моменти, но разбирам от къде е идвало поведението и.

# 509
  • Пловдив
Мале, взимам си мрънкането назад аз.  Интрига, не ти е лесно! Мисли за себе си и твоето семейство и здраве да е. Роднините не се избират. Ние нашите роднини много ги ценим, ММ повече своите, хаха, но смисъл максимално свестни са и на моменти ми е тъжно без тях. Хубаво е и децата да имат едни отдадени баба и дядо , да го искат това внуче и да го занимават, за да си починат ден два и родителите. Нашите всяко лято водят детето ми по седмица на планина. Има едни Kinderhotels.co.uk в Австрия страхотни за деца точно и си я пращам с тях без да отделям средства, то не че и мога.
Сега това бебе явно няма да е като първото, което отрасна в 3 къщи и не си знаеше своята, като сме сами тук няма мърдане- ще се оправяме някак. Мисля, че посменно ще дойдат майка и свекървата...те са млади и двете и някак им имам доверие, не съм лошо настроена, че ще се дават акъли. Даже очаквам с нетърпение някой да се занимае с всичко из вкъщи-   голямо дете, мъж, куче хаха.
Аз посрещам и туристи от скоро, имаме едно ваканционно жилище във Виена и тези ремонти бяха , за да го обзаведем и него наново, въпреки, че си е ново. Занимателно е, срещам хора, чистя с 3 робота irobot и помощ от мъжа ми за баня/тоалетна. Заредила съм се с препарати, които и у нас не съм ползвала. За всяка повърхност отделен, киселини, дезинфектатори...абе чудо.Уж не се натоварвам, но да видим. Засега се забавлявам, исках отдавна да се занимавам с това.

Общи условия

Активация на акаунт