От кой матрак сте доволни? - Тема 8

• 91 141
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
Ние вчера купихме този на JYSK:
https://jysk.bg/spalnya/matraci/matraci-s-pyana/gold/matrak-160x … ld-f130-dreamzone

Води се F130, обявен е като средна твърдост  и беше най-мекия с пяна от всички. Даже един консултант ни предупреди, че бил мек за нас, купували го предимно за деца. Не знам, предстои да го ползваме след 20-на дни минимум, после ще споделя усещането, но в никой случай не е твърд, поне едната страна. Мен ме спечели възможността да се върне/замени до 100 дни след покупката без каквито и да е обяснения, а и си спомних от тук Тета, че наистина го върна без проблем.
Вчера пробвахме различни матраци. Досега бяхме с Каспия полифлекс, но се амортизира доста след 5 годишно ползване. Искахме нещо по-средно като мекота, нито много мек, нито много твърд. Накрая в тройката бяха Силвъра на ISleep, Бахама на Нани и този от JYSK. Бахамата е уникална, но 450лв в повече не ни се стори оправдано да дадем в случая, а Isleep-a беше една идея по-мекичък от другите като че ли. И в този ред на мисли - да похваля мострената зала на мебели Дизма в Пловдив, има като мостри повечето модели на най-масовите марки - Нани, Магнифлекс, Парадайс, ISleep...
Аруба-та е много приятен матрак, но мек доста. А и наличието на пружини, макар и покет, мен ме отказа.

п.с. сега се сещам, че най-вероятно F идва от Foam,  което е пяна, а S от Spring, което е пружина. Така, че едва ли е означение на степен на твърдост.

# 586
Не, твърдостта е това..някой писа не помня къде, май в тази тема тогава когато връщах моя. Firm e F.

# 587
Здравейте,
Може ли да ми препоръчате шоурум в София, където мога да разгледам матраци на различни производители?

# 588
Рали, аз не помня, но май не чаках стоте дни за да го върна. Четох им условията тогава и помня, че след стоте дни можеш да вземеш друг вид просто.
Аз мисля се възползвах от другата им политика - да върнеш ВСИЧКО в 30 дневен срок, безусловно и без обяснения.

Ако искаш, ще ровя мейлите да видя, но го върнах в тези 30 дни аз.
Прочети си пак условията им внимателно. За да няма изненади.

Сега като чета твоето обяснение за Ф и С ми се вижда по-логично.
Тогава обаче някой ме реплекира тук че видиш ли, то било ясно че ще ми е твърдо, като съм купила матрак с Ф което значело че е твърд.

# 589
О, определено няма да чакам повече от 30 дни, то ще си проличи няколко дни след първото спане, смятам. Няма какво да чакам 100 дни, да. Аз съм настроена положително де, обикновено все връщам и заменям, дано този път това да е "нашият" Laughing
  Не знам за означенията... Ако е Firm, то S може да е Soft  и пак става, ама определено и от F- ките има и средни, за меки чак не знам. Проба му е майката. Ама не просто за 5 минути в магазина, ами реално поне една нощ. Жалко само, че само на Jysk им е читава политиката в това отношение. При други, които го предлагат, има удръжка на сума в зависимост от дните на тестване.

# 590
  • оттам, откъдето започва България
Досега бяхме с Каспия полифлекс, но се амортизира доста след 5 годишно ползване.

Astonished Рали, с най-добри чувства, като прочетох поста ти и се разсмях.
Нашият матрак също е на Каспия полифлекс и вече е на 8 години - ползван от децата преди нас, а сега и от мен и ММ, обаче все още е в отлично състояние. Thinking  
Скрит текст:
явно е ползван по-динамично

Със здраве да си ползвате и новия матрак поне още толкова години и най-вече да ви е удобен. Simple Smile

# 591
Ха ха, Дидка, не това е причината, уви Laughing Доста често на спалнята сме и четиримата (децата имат навик да идват и се борим и гушкаме), но просто може и времето да му е дошло вече....
Благодаря Hug

# 592
Предложете ми хубав топ матрак . Да не е твърде скъп.
Благодаря .

# 593
Този не е лош:

https://ted.bg/silver-memory?gclid=EAIaIQobChMI7NXj8Nrh7AIVciB7C … AYAiAAEgIgifD_BwE

Имат и един от 100% мемори пяна, но е по-скъп и по-трудно се намира (може да се поръчва) и го има само в каталога, не и в сайта.

# 594
Здравейте, търсим бюджетен или дори ултрабюджетен матрак на руло с някаква мемори пяна и сваляем калъф с размер 160/200. За уикенд дестинация с талашитена спалня. Досега бяхме със стандартния еднолицев виденовски матрак, но той е абсолютен боклук и след като скопосахме един топер за 150 лева решихме да вземем рамка и нормален матрак. И двете половинки сме в категория Перо.

# 595
Здравейте,
Какво мислите за матраците на JYSK, Матрак 160x200 см GOLD F85 https://jysk.bg/spalnya/matraci/matraci-s-pyana/gold/matrak-160x … -gold-f85-tmnosiv
С отстъпка и ваучер за допълнителна такава мога да го взема за 500 лв.

# 596
Здравейте!
Има ли доволни от МАТРАК ARGAN DELUXE ROLL(ТЕД) ? Нямам време да изчета всичко, а в сайта е намален със 70 %. Благодаря предварително!

# 597
  • София
Здравейте, в Метро има матраци Memo Care Iseep. Цените са много ниски спрямо други на пазара. Може ли пнения дали са добри! Ние сме с матрак на Екон вече 13г. Нищо му няма , просто ме влезнала муха да го сменя и сега само матраци гледам... Магнифлекс ли са най-добрите в момента?

# 598
След дълго обикаляне смятам,че твоя е най-добрия;
Не са Магнифлекс, Нани, Isleep  ....  горе-долу всички се правят с подобни материали; Важини са дебелината, материалите и твоите желания

# 599
Всеки може да направи матрак с определени характеристики. Трудното е тези характеристики да останат непроменени във времето. Евтините матраци се степват, хлътват, променят си твърдостта и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт