От кой матрак сте доволни? - Тема 8

• 91 173
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Здравейте тествахме матраци Магнифлекс. В общи линии търсехме твърд матрак  с мекичко отгоре. Харесахме Релано и Магни Гранде като втория ми се видя малко по мек отколкото ми се иска. Продавачката Реланото го наричаше юношески защото бил по-нисък. Според вас има ли проблем да спят възрастни на него?

Исках да потърся повече инфо и ревюта за тази матраци по чужди сайтове но нищо не излиза, търсих на сайта официалния сайт на Магнифлекс но не излизат такива матраци. Възможно ли е да се правят само за България/Източна Европа и да са по нискокачествени?

Преди 2 месеца бях в същата чуденка между двата матрака. Не мисля, че са некачествени, дадох бърз search, излизат в чужди сайтове.

Аз лично се влюбих в Гранде-то - лежах по-дълго върху него в един шоурум (докато чаках консултатът да се освободи) и ми се стори много удобен. Много се двуумих между двата, ходих пак да ги сравнявам. В крайна сметка взехме него, вече месец и половина го ползваме - страхотен е! Удобен, твърд, с една приятна мекота заради мемори слоя, болките в гърба ми изчезнаха. Изобщо не съжалявам за покупката, въпреки че беше над бюджета, който бях предвидила.

Реланото е същия, но е по-бейсик от Грандето - няма мемори слоя и е по-нисък. Не мисля, че е младежки, съвсем спокойно може да си го ползвате. Предишният ни матрак пак бе Магнифлекс, много твърд (подобен на Реланото, без мемори слой), 18 см., ползван е сигурно 15 години и е също много удобен.

# 556
  • Sofia
Здравейте тествахме матраци Магнифлекс. В общи линии търсехме твърд матрак  с мекичко отгоре. Харесахме Релано и Магни Гранде като втория ми се видя малко по мек отколкото ми се иска. Продавачката Реланото го наричаше юношески защото бил по-нисък. Според вас има ли проблем да спят възрастни на него?

Исках да потърся повече инфо и ревюта за тази матраци по чужди сайтове но нищо не излиза, търсих на сайта официалния сайт на Магнифлекс но не излизат такива матраци. Възможно ли е да се правят само за България/Източна Европа и да са по нискокачествени?
Relano взехме за дъщеря ни преди 2 години, тя е на 14 години, препоръчват го като юношески заради средната твърдост, която е добре за подрастващи. Доста удобен е, спала съм няколко пъти на нейния. Нашият е Dual Comfort, аз спя на по-меката страна, за мен лично е по-добре от Relano. Всеки си преценява според нуждите си.

# 557
В Jysk има 50% на топ моделът им Gold F140 Dreamzone от 2к на 1000лв е намален. Някой има ли наблюдение за този модел?
Не посмях.
Както казва и Селесте..то как да избереш.
Но поне връщат цялата сума което не е рядко срещано..а направо са  единствените които го предлагат.

Нани например връщат само част от сумата и то след 100 условия...
Ние сме с този матрак от началото на март. https://jysk.bg/spalnya/matraci/matraci-s-pyana/gold/matrak-160x … ld-f140-dreamzone
За момента е рано за сериозни отзиви,но до тук съм много доволна. Матрака според мен е много комфортен за спане,средна твърдост. За сега не се е деформирал,въпреки че съпруга ми е 100 кг. мъж.И винаги сутрин се събуждаме и двамата отпочинали.

Нещо май ми е една идея по-твърд от комфортното...
Май ще пробвам да им го върна и взема нещо друго.

# 558
С пружините им са меки. Аз бях набелязала два..но не посмях ..да не скърцат.

# 559
Здравейте тествахме матраци Магнифлекс. В общи линии търсехме твърд матрак  с мекичко отгоре. Харесахме Релано и Магни Гранде като втория ми се видя малко по мек отколкото ми се иска. Продавачката Реланото го наричаше юношески защото бил по-нисък. Според вас има ли проблем да спят възрастни на него?

Преди 2 месеца бях в същата чуденка между двата матрака. Не мисля, че са некачествени, дадох бърз search, излизат в чужди сайтове.

Аз лично се влюбих в Гранде-то - лежах по-дълго върху него в един шоурум (докато чаках консултатът да се освободи) и ми се стори много удобен. Много се двуумих между двата, ходих пак да ги сравнявам. В крайна сметка взехме него, вече месец и половина го ползваме - страхотен е! Удобен, твърд, с една приятна мекота заради мемори слоя, болките в гърба ми изчезнаха. Изобщо не съжалявам за покупката, въпреки че беше над бюджета, който бях предвидила.

Реланото е същия, но е по-бейсик от Грандето - няма мемори слоя и е по-нисък. Не мисля, че е младежки, съвсем спокойно може да си го ползвате. Предишният ни матрак пак бе Магнифлекс, много твърд (подобен на Реланото, без мемори слой), 18 см., ползван е сигурно 15 години и е също много удобен.

Ние в крайна сметка също на Grande се спряхме като вариант. Голямо избиране беше. С 25 години гаранция ни го рекламираха, надявам се да издържи поне 10. Също по-твърдичък матрак си търсихме и най-важното да е ортопедичен, сравнително по-евтин от средния ценови клас. Гранде и на двамата ни се стори приемлив вариант. След реален тест от седмица мога да кажа, че сме направили добър избор. Поне по нашите критерии.

# 560
Може ли мнения за НАНИ King Line ако сет ползвали! ?
Както и за НАНА Лаго?/за него по-напред видях 2-3 мнения/
Като цяло какви бихте си купила-НАНИ висок клас или Магнифлекс среден?

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 13:13 от Наоми

# 561
  • София
Избрахме си Магнифлекс среден клас, по-удобни ни бяха от НАНИ висок. На НАНИ също са хубави матраците, нещата опират до усещане и вкус. Отидете в матрачен център, който предлага и двете марки, и ги изпробвайте.

# 562
  • Пловдив
Предложиха ни твърд матрак от серията Isleep на Магнифлекс с пяна. Някой има ли наблюдения от тази серия?

# 563
  • София
Предложиха ни твърд матрак от серията Isleep на Магнифлекс с пяна. Някой има ли наблюдения от тази серия?

Отиди в шоурума на Магнифлекс, има и двете марки изложени и пробвай. Най-твърдия на Isleep, който пробвах там, не бе ОК за мен, не бе толкова твърд.

# 564
  • Пловдив
Аз тествах в друг магазин, който предлага Магнифлекс, и много ми хареса, беше доста твърд, а аз такъв търся, защото с по-меките имам проблеми с врата (спя по корем) и винаги се събуждам с ужасни болки. Ще потърся къде има шоурум на марката в Пловдив, до момента не съм се интересувала от матраци и не ми се е налагало да обикалям.

# 565
Аз тествах в друг магазин, който предлага Магнифлекс, и много ми хареса, беше доста твърд, а аз такъв търся, защото с по-меките имам проблеми с врата (спя по корем) и винаги се събуждам с ужасни болки. Ще потърся къде има шоурум на марката в Пловдив, до момента не съм се интересувала от матраци и не ми се е налагало да обикалям.
В Пловдив има Isleep Magniglex Нани и други в центъра за матраци на Дизма който е  на павираната улица на която е Вис виталис  от същата страна но малко по надолу.

Isleep не е серия на Магнифлекс и двете марки нямат нищо общо освен общ вносител. Аз тествах там на Нани но нищо не ми допадна. От магнифлекса ми харесаха Релано и  Магни гранде но не можах да преценя Грандето е с малко по мек горен слой но май-не съм свикнала с такъв и не знам. Чудя се за Реланото то е и на промоция този месец. Някой има ли с Релано идва ли твърд при дълго ползване?

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 10:26 от Niss

# 566
Isleep cosmopolitan за нас /160/200/ използваме го 2г вече.
За тийновете/18+ и 13+/от около 10мес. Isleep  Silver plus./90/200
Никакви забележки откъм качество и комфорт.

# 567
Здравейте, ориентирали сме се към матрак от Айко на българска фирма, който е само пяна (обикновена и мемори), не искаме никакви пружини. Чудя се дали и след колко време започва да се амортизира? Общо сме около 140 кг, ако има значение.

Също искаме да си вземем и ново легло за матрака, от кои сайтове сте поръчвали и сте доволни?

# 568
На мен меморито не ми стои меко. Дори да е повече см....не ми е как да кажа-пружиниращо и еластично.

Установих след още четене и проучване, че е важно и какво има под меморито - ако има само слой твърда пяна, и с мемори 15 см отгоре пак си е дърво матрака. Ако се засилиш и се пльоснеш отгоре...ще си разбиеш зъбака.
Ат др.страна ако над твърдата пяна има слой/слоеве по-еластична....абе като мекия дунапрен, усещането е коренно различно...почти пружинира като седнеш или се хвърлиш със засилка отгоре.

За мемори трябва да съм винимум 150 кила че да ме обгърне. С моите 50 и 30 на детето си е дърво отвсякъде.

Мисля да пробвам Модената на Нани-за сина ми. По-мек е от нашата Тирена и мисля че ще е позходящ. Дори се замислям и за модел с покет пружини...усещането е много приятно. Не хлътвам изобщо каквото мнение имах за пружинните.

Като цяло смятам меморито за прехвалено. Рекламите които обясняват как те обгръщало-за лъжовни. Зимата била твърда мемори пяната - ами за зимата друг матрак ли да купуваме??? Тъпо..
Това е личното ми мнение и виждане по въпроса...

Още нещо- като натиснеш меморито с ръка-то потъва, но тогава прилагаш силен натиск. А когато легнеш натискът е по-лек и разпределен на голяма площ-тогава твърдото мемори те изхвърля буквално отгоре и лежиш като върху дъска...
Здравейте, и аз стигам до същите заключения.  Какъв матрак си купихте?

# 569
Пак Тирена на Нани. Не посмях друго..това поне ми е познато. ☺

Общи условия

Активация на акаунт