Всякакви въпроси относно пералнята - тема 6

• 44 218
  • 747
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Влязох за друга информация, но да споделя- от 2 години съм с LG FH2B8TD.
https://techmart.bg/product/details/10366/lang/1
Пере добре, тиха е но.... ако се върне бих си взела Самсунг, защото тази пералня:
- Няма 30 градуса
- Не намирам вариант/програма само центрофуга
Може пък аз нещо да бъркам, но ако някой има такава и е открил може ли да се пуска само центрофугиране ще бъда много благодарна.

Моята LG има 30 градуса - 20,30,40,60,90.
Няма само центрофуга. Има плакнене+центрофуга.
https://techmart.bg/product/product/details/12981/category/709/lang/1

И моята пералня е LG и има само центрофуга, но не е зададена като отделна програма. Като отделна програма по подразбиране е плакнене с центрофуга. Обаче мога да пусна само центрофуга директно от дисплея. Натискам бутона за центрофуга и готово. Пробвайте.

Скрит текст:
Dicewithoutnumbers, на твоята пералня мисля, че трябва да стане, защото изглежда близка до моята: https://www.lg.com/bg/peralni-mashini/lg-F4J8VS2W

И да използвам да си подновя въпроса дали някой е пускал LG през Wi-fi, защото аз не успях да я пусна. Свързах пералнята към домашната мрежа, виждам я в телефона, виждам отброяването на циклите за самопочистване, виждам и програмите, мога да ги избирам, обаче не мога да активирам пускането.
Бела, жива да не бях! ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ! И при моята пералня стана.
Предполагах, че има някакъв начин, защото в програмите не е описано, но в допълнителните опции. И си знаех, че тук трябва да питам, ама 2 години не се наканих Scream . Колко пъти  само, за да изпомпи водата, след като съм прала без центрофуга съм пускала плакнене и центрофуга.... !
И така .. недостатък остава липсата на 30 градуса. И че Самсунг е по-красив Wink

# 331
Повредата е точно тогава - дава грешка, когато започне да пълни вода през отвора за предпране.
Да не би да е спирала водата и да се е затлачил единия от клапаните?
На протокола за посещението пише: подменен клапан за входяща вода.
Пусках я, нямаше ядове.
ВиК😫 с нескопосаните си ремонти.
Мда

Последна редакция: ср, 02 окт 2019, 08:08 от Анонимен

# 332
  • София
Повредата е точно тогава - дава грешка, когато започне да пълни вода през отвора за предпране.
Да не би да е спирала водата и да се е затлачил единия от клапаните?
На протокола за посещението пише: подменен клапан за входяща вода.
Пусках я, нямаше ядове.
ВиК😫 с нескопосаните си ремонти.
Мда

Не е имало ремонти около нас. Майсторът е казал, че за втори път едва се случва такава повреда.
Другото интересно е, че първият майстор се изненада, че никога не съм виждала вода да тече по стъклото на люка преди идването му. А сега след ремонта вече е така.

# 333
Към днешна дата да препоръчате тиха пералня?
Може да измерите , ако ви се занимава децибелите с приложение за смартфон -  при центрофугиране, пълнене.

# 334
Пералните с инвенторен мотор са много тихи. Нашата е АЕГ, не се чува като пере, но пък е много икономична и почти не мокри дрехите.

# 335
  • ...живея на последния етаж...
Че как ги пере тогава??? Само ги проветрява или ги изтръсква? Щом почти не ги мокри.....
Имам Хотпойнт Аристон, доста тиха е.

# 336
Пералните с инвенторен мотор са много тихи. Нашата е АЕГ, не се чува като пере, но пък е много икономична и почти не мокри дрехите.

Мда, но тихо е относително за всеки. Вчера премерих Whirpool при центруфугиране на 1400 оборота - между 75 и 80 децибела при заводски 82 децибела максимум.
При Бош и Миеле дават максимално ниво шум 72-75 децибела при центруфугиране, но кой да ти каже дали е истина или реклама.

# 337
Май-май ще дойдем на сходни виждания....
Старото ми Миле в апартамента почти не го чувах, но сега, навряно под плот на вилата, е почти като трактор, а пък е машина от последните няколко години.

Edit: Първото изречение в този коментар изглежда не на място, тъй като то е свързано с други мои,  вече зачистени коментари, относно безсмисленото измерване на такъв шум. Шумът е нещо, което зависи от много фактори.

Последна редакция: чт, 03 окт 2019, 10:50 от petiaivanov

# 338
Почти 10 г след като стартирах темата да мина да се отчета.
Откакто питах използвах 2 перални.
Първата LG, втората Bosch. И двете с инверторен мотор - това е истината. Няма много голямо значение коя марка е.
Но, има едно НО - зависи какво ще перете. Ако са дребни дрехи и се разпределят добре - не се чува, ако се пуснат чаршафи, докато разпредели тежестта, може да се чува шум.

# 339
Пералнята не шуми само от мотора. В момента въртя едно разнообразно пране и от пералнята не се чува мотор, чува се само "шляп-шляп-шляп" от въртенето на дрехите вътре. Това никакъв мотор не може да го махне. Но се маха много добре ако пералнята е в мокро помещение Mr. Green

П.П.

Засякох децибелите по време на центрофуга на 1200 оборота, пране микс от всякакви дрехи, в затворено мокро помещение с рзмери 1,2 х 1,2 метра някъде, на разстояние около 40 см от самата пералня. Показанията устойчиво вибрираха между 68 и 69 децибела. За мен това е съвсем ОК.

Последна редакция: чт, 03 окт 2019, 11:25 от Черна станция

# 340
  • София
Мойто LG много шумно ми се струва. Но тя е сложена на кофти място. Замерено дава 68 ДБ при центрофугиране.
Заводско е 74.
Пълни шумно. И най-големият шум е от помпата. Вбесява ме. Но през нощта не ме буди, което значи, че е ОК.

# 341
Моята слимка Беки след няколко месеца ще излезе от гаранция. Много съм ѝ ядосана и мислех при
първата повреда след гаранционния срок да я сменя, но се замислих - единствената мизерия, която
ми прави е, че чаршафите ги навива на стегната спирала, която се блъска яко при центрофугиране.
Дори само един чаршаф да пусна пак си блъска и гърми. Вадя една овъртяна топка и едва я разплитам.
Да не говорим какво прави с 2 броя чаршафи.
Та въпросът ми е, дали има нещо недотам изпипано при монтажа на барабана и там да е причината
за неприятностите?
Дали сервизът ще откликне на подобно оплакване? Все пак пералнята работи. newsm78

# 342
  • София
Моята Беко слим не е правила така, така че задължително питай дали не може да се оправи.

# 343
  • Варна
Моята Беко слим не е правила така, така че задължително питай дали не може да се оправи.

Същото и при мен.Ползвам за сега едно 9 годишно beko slim и няма такъв проблем.

# 344
Първо да пробва с друг чаршаф (друга материя).

Общи условия

Активация на акаунт